Fotbal judetean

Campioana județului se poate decide sâmbătă, în Ineu – Socodor! „Oficialii” celor două echipe exclud varianta remizei!





Momentul adevărului în fotbalul județean arădean a sosit. ACB Ineu și CS Socodor sunt la egalitate de puncte (27) în fruntea clasamentului înainte de meciul direct, de sâmbătă dimineață, de la ora 11, de pe arena „Centrală” din Țara Zărandului. Mențiunea ar fi că în cazul în care situația rămâne neschimbată până la final, Ineul ar fi prima, fiindcă nu a beneficiat de rotunjire la intrarea în play-off. Cele două formații au avut destule sincope de la intrarea în play-off, fijnd greu de anticipat ce se va întâmpla în derby-ul de titlu.

Palade: „Vrem să închidem conturile mâine”

Ineul a cedat în „ciocnirea” tur (0-1), după care s-a împiedicat și de Sântana (2-2), pe teren propriu. Doar că și rivala de lângă graniță a reușit să piardă avansul de 4 puncte după eșecurile de la Felnac și Pâncota (cu Sântana), iar acum nu mai are decât varianta victoriei în „fieful” alb-albaștrilor pentru a rămâne la mâna ei pentru câștigarea campionatului. Doar că și ineuanii știu exact ce-și joacă sâmbătă. „E meciul sezonului pentru noi, nu are rost să ne ascundem. Dacă reușim să batem Socodorul, vom juca barajul cu speranța de a reveni acolo unde, spunem noi, e locul Ineului din punct de vedere fotbalistic. E meritul grupului de jucători și a conducerii tehnice pentru că am ajuns până aici, știm că întâlnim o echipă bună, cu mulți jucători experimentați, care pot face oricând diferența. Știm că, teoretic, avem și varianta remizei, însă am dori să încheiem conturile sâmbătă, să nu mai depindem de ultima etapă, cu atât mai mult cu cât cei de la Socodor joacă acasă, cu Felnacul, care se va concentra pe finala  Cupei, pe când noi vom juca pe terenul Sântanei, contra unei formații ce ne-a încurcat deja acasă. Așadar, cu ajutorul suporterilor noștri, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare alături de noi, mâine, ne dorim să câștigăm și să decidem campionatul”, spune Adrian Palade, managerul sportiv al lui ACB Ineu.

Crișan: „Mergem să câștigăm, altă variantă nu avem”

Probabil, cei de la Socodor nu s-au gândit niciun moment că după succesul din tur, contra Ineului, nu vor mai pune la păstrarea niciun punct înainte de meciul direct pentru titlu. „La Pâncota, cu Sântana, am fost timorați, crispați, ne-a fost frică să greșim și ne-am trezit conduși cu 2-0. Am marcat prea târziu pentru a mai putea emite pretenții la un egal ce ne-ar fi ajutat, căci am fi avut și varianta egalului la Ineu. Așa, însă, vom merge să câștigăm, altă variantă nu avem. Dacă suntem mai buni, îi batem, dacă nu, îi felicităm și le urăm baftă la baraj. Sper ca aceste ultime două înfrângeri să ne trezească, să ne eliberăm de presiune, pentru că la Ineu deja nu mai avem nimic de pierdut. Avem un singur rezultat la dispoziție și trebuie să facem totul pentru a-l obține”, a declarat și Petrică Crișam, președintele celor de la Socodor.

Singura absență certă din cele două formații este Miclea, fotbalistul de bandă al celor de la Socodor fiind suspendat. În „11”-le Ineului ar trebui să revină Dan Mâneran, care a ieșit șifonat din confruntarea tur dintre cele două echipe și a evoluat doar o repriză acum două săptămâni contra celor de la Sântana.

Formații probabile:

Ineu: Merșca – D. Varga, Karmanoczky, R. Șerban, Hulbăr – Zdrențan – Voștinar, Spătaru, D. Florea, D. Mâneran – Banam.

Socodor: Vaida – Szabo, Pele, Gherheș, Țoca – Dema, Turcuș – Copil, Al. Lezeu, Pirtea – Faur.

Arbitri: Alexandru Gornic – Cristian Cășuț, Sebastian Pantea.

Observator CCA: Marius Alexa. Observator AJF: Marcel Vida.

Clasamentul la zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button