Frontiera Curtici - arhivă liga 3Progresul Pecica

Curticiul o surclasează pe Pecica și se poate salva la Cermei! Anca: „Jos pălăria pentru atitudine!” v.s. Bozian: „Urmează două zile de chin și nopți nedormite”





În penultimul derby arădean al sezonului, Frontiera Curtici nu a întâmpinat nicio problemă cu o formație din Pecica ce pare intrată în vacanță după succesul de la Periam, ce a salvat-o și matematic de la retrogradare. „Grănicerii” au făcut și scor, 4-0, cu „galben-albaștrii”, după reușitele semnate Avrămuțiu (12), Moldovan (64 și 75) și Prică (85), au trecut peste Avântul Periam și sunt doar la mâna lor în deplasarea de la Cermei pentru a evita locul retrogradabil.

Anca: „Tot respectul pentru jucătorii mei, e greu să te mai motivezi după ce știi care sunt problemele la club”

Până una alta, Radu Anca e foarte mulțumit de echipa sa, aflată la prima victorie în play-out. „Victorie clară, a fost, evident, echipa mai bună, am avut și atitudine. Le-am și spus să tratăm meciul serios, chiar dacă știam că Pecica e deja în vacanță de două-trei etape de când știau că s-au salvat. Sunt bucuros și pentru Moldovan, are curaj și încredere. Am vorbit cu el, i-am fi spus că are calitate și l-am sfătuit să și-o pună în valoare. Are viteză și execuție, azi a marcat două goluri, păcat că e gata campionatul, dacă mai erau etape, mai înscria. Mă bucur și pentru Prică, pentru că de când i-am zis să dea la poartă chiar a avut reușite. E foarte bine și pentru el că dă goluri. Bineînțeles, m-am mai bucurat enorm să-l văd pe teren pe Alin Pavel, care nu mai jucase de 7 luni de zile datorită accidentării grave de la tendon. Una pesta alta, e bine că am câștigat, e o victorie care ne dă un moral bun pentru ultima etapă. Depindem de ultimul meci și noi și Periam, restul nu mai contează. Mai vedem, avem o săptămână să pregătim cât mai bine finalul sezonului.  Oricum, felicit băieții pentru tot parcursul ăsta și pentru greutățile pe care le-am întâmpinat  în special de la iarnă încoace, probleme care au fost oricum. Jos pălăria pentru atitudine, pentru modul cum s-au antrenat, pentru cum ne-am pregătit. Tot respectul pentru jucătorii mei, e greu să te mai motivezi după ce știi care sunt problemele la club”, au fost cuvintele antrenorului lui „Fronti”.

„Sunt șanse de 5% să mai continuăm în Liga 3-a, chiar dacă ne salvăm”

Pe de altă parte, Anca recunoaște că orașul Curtici nu-și poate permite echipă în Liga 3-a pentru încă un sezon, chiar dacă Gligor et. comp. va termina deasupra liniei. „Chiar dacă ne salvăm, sunt șanse de 5% să mai continuăm. Din punctul meu de vedere, din discuțiile cu domnul primar și cu președintele Sorin Grec ar fi greu să se continue și la Liga 4. Adică mai trebuie bănuți dacă vrei să ai un nucleu de jucători cu care să nu te faci de râs chiar și în județ. Altfel, poți să joci cu juniori, nici o problemă. Păcat, îmi pare rău de orașul Curtici, îmi pare rău de băieți, de Sorin, de omul care e aici la teren. Era primul an în Liga3-a, un an de tranziție, cum se zice, de acomodare pentru unii dintre jucători. Nu toți au jucat în Liga 3-a și mă refer la copiii de la UTA și cei de la Curtici, care, împreună cu jucătorii cu experiență, ar fi putut să facă o figură mai bună la anul. Dar, dacă nu se vrea, asta e”, mai afirmă „principalul” curticenilor.

Bozian: „E meteahna fotbalistului român, nu reușesc să-mi motivez băieții, orice le-aș spune, oricâte discuții am cu ei”

Bogdan Bozian părea dezarmat după al doilea eșec la rând și, cu toate astea, Pecica e tot pe primul loc în play-out, la două puncte de Cermei și Pobeda și, deci, la mâna ei pentru a termina pe locul 5. „Suntem o echipă în vacanță după victoria de la Periam. Nu reușesc să-mi motivez băieții, orice le-aș spune, oricâte discuții am cu ei. Am încercat și îi fac să înțeleagă că, până la urmă, trebuie să respectăm competiția și să nu terminăm meciurile așa cum l-am terminat pe cel de astăzi. Până la urmă, asta e meteahna noastră, a fotbalistului român. Când ne uităm și prin play-off, unde era o echipă care nu mai avea nicio șansă la primele două locuri și pierde pe bandă rulantă…Ăsta a fost și cazul nostru după ce ne-am atins obiectivul, salvarea de la retrogradare. Asta e, băieții nu mai au nicio motivație, cu toate că avem primă la fiecare joc. E foarte greu, suntem și numeric destul de puțini, nu avem variante, în mare trebuie să joc cu aceiași jucători. Probabil că, dacă aș fi avut soluții, aș fi făcut mai multe schimbări după meciurile trecute. Acum, după meciurile astea, mă gândesc și mă bucur că am reușit să ne salvăm de la retrogradare.  După cum am arătat în meciul acesta, cel puțin ca atitudine, mă bucur că ne-am salvat de la retrogradare și nu putem să cădem mai jos de locul 6. Eu cred că e o performanță pentru că, totuși, am debutat câțiva jucători de la Centrul de copii și juniori. Avem copii de 2007 debutanți, copii de 2006, 2005 și 2004, care sunt pecicani. E foarte greu să joci la obiectiv și să și debutezi copii de la vârstele astea fragede”, spune antrenorul-jucător al Progresului, care i-a debutat azi în Liga 3-a pe portarul Fabian Burtic (16 ani) și David Gruia (17 ani).

Dacă, totuși, o va bate pe Periam peste o săptămână, Pecica își va îndeplini obiectivul stagional, dar asta ar însemna să o condamne pe echipa lui Sorin Bălu, indiferent de rezultatul meciului dintre Cermei și Curtici. „Noi nu vrem să pierdem niciun joc, pentru mine jocurile astea pierdute înseamnă două zile de chin și nopți nedormite. Încercăm să ieșim cu capul sus, poate să și terminăm pe locul 5 și, până la urmă, să terminăm în obiectivul clubului, locurile 3-5”, a încheiat Bozian,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button