UTA Arad

Poenaru a anunțat transferurile lui Hoxhallari și Maxim, dar și negocierile cu Cascini, Șteau și Keseru! „În afara lui și al lui Koljic, nu avem un număr 9 în România!”





Cu câteva etape îniante de finele stagiunii, Ionuț Badea susținea că (și) el se află la orgininea campaniei de reînnoire a contractelor, dar și cea de achiziții. De fapt, în spate era Ilie Poenaru, antrenorul care a bătut palma cu conducerea UTA-ei de ceva timp.

De ce nu a rămas Vorobjovas la UTA? „Am înțeles că e un jucător conflictual, nu acceptă să fie scos”

Iar tehnicianul bucureștean a explicat care ar fi filtrele sale. „Sunt mulți jucători cu care am lucrat care își doresc să vină aici. Nu toți pot veni, pentru că și aici sunt jucători foarte buni. Cei care au prelungit contractele sunt fotbaliști care mie îmi plac și se pliază pe ce vreau eu. Mai avem discuții cu Ongaro, Cardoso, Matei și Shlyakov, să vedem…Modestas Vorobjovas e un jucător ok, dar nu este ceea ce îmi doresc eu. Din ce informații mi-am luat, am înțeles că este și un tip conflictual și că a creat anumite probleme în vestiar. Este jucătorul care nu acceptă să-l scoți, să stea pe bancă. Din ce informații și din ce am citit, la fel a procedat și la echipa Lituaniei, văzând că nu joacă, a plecat de acolo. Eu nu am nevoie de așa ceva, la mine toți jucătorii, indiferent cum îi cheamă, de orice vârstă, trebuie să accepte banca sau tribuna când consider eu. Este disciplină și toată lumea trebuie să o respecte. Trebuie să se respecte fiecare pe fiecare , inclusiv pe toți cei care sunt în jurul echipei și de aici pleacă totul”, a afirmat Poenaru.

Hoxhallari, convocat la naționala Albaniei: „L-am urmărit foarte mult”

De pe lista de achiziții, noul tehnician a confirmat două nume. „Putem vorbi despre Erion Hoxhallari, fundașul central albanez, care chiar acum a primit convocarea la națională pentru cele trei meciuri din această perioadă. El poate acoperi trei poziții, dar două le joacă cel mai bine. L-am urmărit foarte mult, l-am văzut în multe meciuri. Am reușit să îl aduc și pe Cristian Maxim, de la Gaz Metan, un copil de 2003, care poate evolua fundaș dreapta sau fundaș stânga. E un copil de perspectivă, un copil bun, care trebuie crescut. UTA avea juniori doar în compartimentul ofensiv și sunt factori care influențează situația lor. E important să avem și acolo, în defensivă,  un Under de care să ne folosim în anumite momente. Mai avem în discuții și cu Șteau, un junior tot de la Mediaș, e clar că trebuie să creezi dubluri și echilibru în toate compartimentele. Nu am nevoie de un lot de 27 sau 30 de jucători, e foarte greu să lucrezi și să îi acoperi pe toți. Avem nevoie de un lot echilibrat, de dubluri pe posturi, dar să fie jucători care pot juca pe minimum două posturi. Îi caut, avem discuții, așteptăm și vedem ce se va întâmpla în zilele următoare”, a adăugat Ilie Poenaru.

Poenaru e fan convins al lui Keseru: „. A fost numărul 1 din punct de vedere motivațional în vestiarul lui FCSB”

Cel mai important nume de pe lista de achiziții a UTA-ei este cel al lui Claudiu Keseru. Atacantul de 35 de ani vine după experiența nereușită de la FCSB, unde a intrat în colimatorul patronului Gigi Becali, iar acum ar dori să se retragă aproape de casa de la Oradea, iar Aradul i-ar da această șansă. Totuși, Poenaru spune că experimentatul atacant încă nu a fost convins să îmbrace „alb-roșul”, mai ales că există o ofertă evident mult mai bună din străinătate. „E un jucător pe care-l doresc. Poate că sunt mulți critici care se leagă de vârsta lui, dar, probabil, că marea majoritate nu îl cunoaște pe Keșeru, eu știu ce potențial are. În momentul acesta, are patru sau cinci oferte din România, dar are una și din Qatar. Nu ascund faptul că am avut o discuție cu el. Eu cred că în afară de Keseru și, poate, Koljic de la Craiova, nu avem un alt număr nouă clasic, care de fapt poate deveni și un număr 10, pentru că are finalizare și verticalizare coboară și între linii, se poate transforma și în decar. S-ar plia foarte bine pe sistemul pe care vreau eu să îl joc și pe principiile mele de joc. Nu știm dacă vom reuși să îl aducem, suntem în luptă destul de grea cu anumite cluburi. Și el cântărește foarte bine. A avut o discuție și cu Edi Iordănescu și i-a spus că el încă vrea la națională pentru că el nu crede că i s-a terminat cariera. Ca o glumă, i-a spus <<Sunt odihnit>>, pentru că nu a mai avut parte de meciuri. Se antrenează foarte bine, inclusiv în acest moment. A lucrat și separat. A jucat la un nivel, a câștigat trofee, nu are rost să vorbim despre CV-ul lui Keșeru. Mie mi-a fost foarte ușor să știu ce face el  zi cu zi, având la FCSB niște jucători pe care i-am dat acolo. Acei jucători sunt <<spionii>> mei, mi-au spus ce face, cum arată și cum se comportă el. A fost numărul 1 din punct de vedere motivațional în vestiar în etapele care au trecut, el nefiind inclus, nejucând. Deci, e evident ce mentalitate sănătoasă are. Și în legătură cu felul în care se antrenează, am primit numai „F.B-uri”. Nu știu dacă este hotărât încă pentru vreo echipă din România, are o ofertă de afară și în funcție de ce răspuns primește până la sfârșitul lunii de acolo, o să pună în balanță și o să aleagă. Eu cred că, dacă afară nu se concretizează, o să reușim să îl aducem aici, dar ne luptăm cu alte cluburi”, a spus noul antrenor al „roș-albilor” desprea marea sa țintă pentru campania estivală.

Se întoarce Cascini din Bolivia pentru Poenaru? „Am avut o discuție cu el”

Pentru mijlocul terenului, Poenaru are în vizor unul dintre foștii săi elevi de la Clinceni, cu evoluții foarte bune și destule goluri la activ. Este vorba despre argentinianul cu pașaport italian, Bautista Cascini, care este pe finalul contractului cu bolivienii de la The Strongest. „Cascini este o variantă, am discutat și cu el, am vrut să văd ce face. Este în momentul de față în Bolivia, joacă în Copa Libertadores, are un contract pe termen scurt acolo, până în 15 sau 20 iunie, în funcție de când se termină competiția, depinde dacă se califică mai departe sau nu. Am avut o discuție cu el, dar mai multe nu pot să spun. Dar, să nu uităm, avem acolo este un Batha și pe Isac, un copil care evoluează destul de bine și a început să crească foarte mult. Pe acest copil trebuie să îl ținem cât mai mult la echipele naționale, acesta este și interesul tuturor. Adică nu neapărat că spun acum acesta va fi cuplul de la mijlocul terenului, echipa și-o vor face ei singuri”, a menționat noul „principal” al arădenilor.

Rojer jr e și el pe lista lui Poenaru

În fine, Poenaru a recunoscut că ar dori să-l „repatrieze” și pe Roger jr., mijlocașul ofensiv brazilian luat de CFR Cluj de la UTA pentru 150 de mii de euro, care a fost exclus de Dan Petrescu de pe lista LPF încă din luna aprilie. „Cred că Roger e o țintă pentru mai multe cluburi, e un jucător foarte bun, care a demonstrat. E un fotbalist interesant, s-ar plia pe principiile mele de joc”.

Adeptul sistemului de joc 4231, cu Ubbink număr 10

Vorbind desre aspectele de ordin tehnico-tactic, Ilie Poenaru a punctat următoarele: „Sistemul de bază va fi 4231, îmi place și 4-3-3, dar, în momentul de față, din punctul meu de vedere, 4-3-3 era mai greu de jucat. Trebuie să aduci anumiți jucători cu o mobilitate foarte bună și disponibili la efort ca să joace acest 4-3-3. Dar, vom juca fotbal, o să vedeți că pe faza ofensivă ne vom transforma într-un 3-4-3, așa vor arăta, așa vor juca ei  Iau în calcul și varianta cu trei fundași centrali, dar – deocamdată – o să începem cu 4231. Cât despre jucători, este important să creezi concurență și concurența înseamnă să ai doi, maximum trei jucători în anumite compartimente. La capitolul atacanți, dacă avem doi buni eu cred că sunt de ajuns pentru că în acest 4231 sunt meciuri în care poți să joci doar cu unul singur. Nu trebuie să joci cu ambii de la început și să vii cu un număr 10, care poate fi și un Ubbink. Din punctul meu de vedere, cred că acolo este postul ideal pentru el, chiar și un optar care să vină din spate din linia a doua pentru că-i place să vină tot timpul cu fața. Ubbink e un jucător foarte inteligent, un jucător care îmi place foarte mult, poate fi un decar foarte bun”, a încheiat Ilie Poenaru.

8 comentarii

  1. woww…daca vrei sa joci te da antrenorul afara ca pe MODE- golgeterul din play out…eu zic sa-l duca si pe LOBONT,ca el are experienta ,ani de zile a stat rezerva la ROMA si nimica nu a zis,sigur e eligibil in proiectul asta ,se pricepe la stat pe banca..,,in rest ,imi place ca primim multe informatii gratie spionilor lui poenaru…in 5 minute a transferat jumate din liga 1 ,ba atacam si america de sud ….amuzant..

    0
    0
    1. @Coradu..deja incep sa am dubii mari asupra conceptiei tale…Mi-e teama de fiecare veste buna,posibila, ca vei da la temelie.Te simti bine?Esti sigur?In ultimul timp,parca intelegi total antagonic..Ce ai?Balint a schimbat peste 53 jucatori,pe bani multi,in timp scurt!Rezultat?Badea a venit si s-a crezut antrenor,era gata,gata sa ne retrogradeze cu mult bun simt…de nepricepere….filozofica…Despre ce discutam?
      Eu cred sincer in Poenaru…Ramane de vazut,dar merg pe mana lui momentan!

      0
      0
    2. Ba baiatule tu ai mari probleme la mansarda , da cautati alta echipa si plange acolo , ai ff mari probleme , dute la un specialist frustratule .

      0
      0
  2. Am savurat fiecare secunda din conferinta de presa dedicata instalarii lui Poenaru,de mai multe ori chiar..Este sinceritatea momentului si motivarea personala din ce cauza a ales UTA..Nu sunt psiholog,nu stiu ce sa spun,dar a venit cu niste argumente clare,pe care pana acum nu a avut nimeni curajul sa le spuna direct,in fata.Pe vremea lui Balint,Modestas a refuzat convocarea la nationala si ne mandream ca a ales echipa de club in detrimentul tarii sale..Ne gandeam ca o fi un fel de Stefan Radu..Apoi am vazut lipsa randamentului,parca putina delasare,culminand cu istericalele cand il inlocuia Badea si gesturi urate,lipsite de respect..Cand a simtit ca i se scurge presul de sub picioare,a redevenit acel Modestas de la inceput..Prea tarziu,insa..Ca nu ai respect fata de antrenor,colegi,mai exista specimene…dar atunci cand te vad tribunele pe care nu le poti pacali..mai greu..Viata fotbalistica de performanta nu este prea lunga.Ceea ce semeni,vei culege,daca nu imediat,cat de curand…
    Cu toate ca mi l-as dori pe Keseru,la varsta sa, ar fi o minune fericita pentru noi ca sa aleaga UTA atunci cand are oferta din tarile arabe.In 6 luni-1 an prin Quatar,ar castiga mai mult decat in 3-4 ani la UTA,pana la o eventuala retragere.Nu cred ca sta in picioare faptul ca ar fi motivat sa fie aproape de casa din moment ce este obisnuit de tanar sa fie plecat,dar cine stie?Dovada de profeniolanism,ar fi faptul ca strange din dinti si se pregateste la nivel corect..
    Daca il convinge Poenaru cu conducerea,inseamna o reusita enorma.Ai avea un matur,experimentat,care nu trebuie sa alerge sa rupa brazda si asa nenorocita de pe FN…Ci sa faca diferenta…Sa marcheze din 10 ocazii macar 2-3,fata de cei care nu au marcat nici cu poarta goala,de nu le mai stiu numarul…Am ajuns sa cred ca si daca la un penalty fara portar,tot ratare ar fi fost…Nu este de ras…absolut deloc…
    O minune ar fi!Minuni am mai vazut,asa ca…

    0
    0
    1. Cred ca și cu tânărul Negoescu a fost la fel… Prea conflictual!!! Iar în cazul lui Modestas… Cred ca cei din conducere au avut ceva de spus…. Badea nu mai conta, iar Poenaru știa doar din spusele conducerii! Interesant!! Interesanta și implicarea investitorilor în aducerea lui Poenaru!! Ce treaba aveau ei dacă nu vor fi implicați în proiect…??? Discuțiile au început pe filieră Grădinaru, Meszar… Investitori….. Se conturează o echipa manageriala..
      Puternica!! Și o construcție solidă și nu efemeră!!! Succes UTA în viitorul campionat!!!

      0
      0
  3. Recunosc ca nu am vazut meciurile FCSB-ului, prin urmare nu am urmarit evolutia lui Keseru. Posibil sa nu sufere comparatie, dar tare imi e teama sa nu avem din nou un caz Hora…

    0
    0
  4. Pina nu se linistesc apele , la club si nu se stabilizeaza colaborarea Meszar-Apreutese…prea multe nu putem spune. Fara buget mai mare si sigur…vorbim …”vorbe”. Ca pleaca unii, ca vin altii e de inteles. Vorobjovas, deja a vorbit in presa ca „… am aflat depe FB,.. ca plec”. A fost acceptabil, fara sa fie foarte important. Sint citeva probleme sensibile : 1. E nevoie de doi atacanti, care au aratat, pina acum, ca stiu sa marcheze…si inca mai pot. Nu cred ca Keseru va alege UTA, cred ca se va duce „afara”. E important ce atacanti vom avea. 2 La mijloc „, stam in Batha, Isac si Hrezdac, nici unul prea tehnic, si aici ar trebui adus ceva mai bun ( unul iute si tehnic). L-as tine, ca mijlocas, sau in spatele varfului, pe Cardoso, e greu de adus altul, mai bun. Nu mai poti incepe constructia…cu Batha, care ia galbene…foarte des. Isac mai are de aratat ca poate, in speciat tehnic si tactic. 3. Apararea, pe centru, este Erico-Benga,…peste care a mai trecut 1 an.. si ambii sint oarecum lenti, Medjimorec e slabut , nu prea stie sa faca marcaj, nu da cu capul la faze fixe. Poate aducem ceva, poate..albanezul, sau un altul, macar ca cei doi,.. dar nu putem sti cita valoare are. Pe margini, Vuccevici e bun ( ar putea juca si mai in fata, pe banda dreapta), nu l-as da pe Shlyakov ( care poate juca binisor, ambele parti), dar aici…bine gandeste Poenaru, trebuie completat tineri,..cu U 21, In fine poarta pare sa ramana aceiasi, desi Iacob a avut multe goluri pe constiinta,( bolte, iesiri aiurea, sau lipsa iesirii din poarta), eu as fi adus unul mai inalt, mai tanar. ( Ah Balint…l-am avut , in curte…pe Moldovan ). La capitolul U 21 azi nu stiu daca Miculescu se mai incadreaza aici, si anul asta, Isac este o solutie, dar Patlagica si Pop nu au nivelul necesar primei ligi, pot progresa , dar nu pot ajuta…imediat. Aici as mai aduce doi tineri, ca variante , pe margini , in aparare. In concluzie…cu acest lot, UTA ar putea spera la ceva mai bine,….macar sa nu fie mai rau. Foarte mult va conta de valoarea si eficienta atacantilor, UTA a avut ocazii , dat Dangubici sau Laukzemis au fost…” balast”, ei au risipit multe puncte ( mai ales Dangubici…folosit execesiv si degeaba). La fel va conta si eficienta portarilor si a stoperilor. Mi-ar place ca UTA sa se lupte, cu mai multe sanse pentru Play off, sa fie ( macar) ….” un fel de Sepsi”, adica pregatire fizica, mai buna, dorinta si determinare mai mare, un joc cu aspect frumos, ceva rezultate…la Arad, si sa marcheze mai mult. Daca vom putea mai mult… sau nu,…vom vedea. M-as bucura sa vad ca Meszar si Apreutese sint…compatibili si ” trag,…cu folos,.. la aceiasi caruta”, doar cu Dl Meszar nimic mai bun nu va fi, ca dansul nu are bani de investit la UTA, dansul doar ii….manipuleaza..PS. Rezultatele, aproape catastrofale, ale Acadmiei ,…ar trebui sa duca la schimbari de manageri, antrenori si efective si acolo. Nicidata , la juniori , UTA nu a fost atat de slaba, Cum adica sa spui ca transferi ce are mai bun Atletico,… apoi ei sa te bata, in campionat,…cu 5-0, si sa fie peste tine in toate clasamentele importante ? Inadmisibil !

    0
    0
  5. Daca as incerca sa-i zic lu keseru sa vina la arad, i-aș spune așa:Man!, Nu suntem noi Barcelona, dar e al naibii de fain la arad, și aproape de casa dacă e până acolo :p (cine știe știe)

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button