UTA Arad

Poenaru are bonus și pentru câștigarea titlului la UTA : „Îmi place să am obiective mari și îndrăznețe, asta mă motivează pe mine!”





Ilie Poenaru este al treilea antrenor al UTA-ei de la revenirea în Liga 1. După un an și jumătate cu Laszlo Balint la timonă, tehnicianul care – de altfel – i-a scăpat pe arădeni de „purgatoriul” ligii secunde după 12  sezoane și 4 luni de zile cu Ionuț Badea pe bancă, „Bătrâna Doamnă” merge pe mâna tehnicianului care le-a condus pe Clinceni și Gaz Metan în campionatul recent încheiat.

A fost aproape de FC Argeș, dar: „M-am retras după ce Prepeliță a ajuns în play-off și mă sunau cei de la UTA”

Poenaru a recunoscut că a fost foarte aproape de a deveni antrenorul celor de la FC Argeș, doar că după ce Andrei Prepeliță a calificat echipa în play-off a făcut singur pasul în spate. În schimb, cu FCSB au fost doar tatonări. „Am avut discuții avansate, am discutat chiar cu domnul primar Gentea, dar după ce Andrei Prepeliță a dus echipa în play-off m-am retras singur. Am făcut-o și prin prisma faptului că, în paralel, mă sunau cei de la UTA și puneam foarte bine în balanță lot de jucători, infrastructură, tot ce se întâmplă și pentru mine acest lucru a contat foarte mult. Prima oară, am fost ofertat de Codru Grădinariu, după care și domnul Meszar m-a căutat. În ceea ce o privește pe FCSB, nu am avut negocieri directe cu cineva din conducerea clubului, ci doar prin ceva intermediari, au fost simple tatonări. Așadar, e adevărat că au fost foarte multe oportunități, să zicem, sau multe oferte pe care le-am avut, dar ceea ce se întâmplă în acest moment sau de ceva timp la Arad m-a făcut să aleg acest club”, a spus noul antrenor al UTA-ei.

„UTA, un club care te obligă prin tradiția pe care o are și tocmai de aceea știu că este și presiune”

Acesta a fost impresionat și de numeroasele mesaje primite de la Arad, în momentul presa a vorbit deja despre posibilitatea ca tehnicianul de 45 de ani să ajungă în „alb-roșu”. Totodată, Poenaru susține că a ales UTA și pentru presiunea existentă la o grupare de tradiția arădenilor.  „UTA este un club de tradiție, un club care știe ce vrea, e un club foarte bine organizat, ce-ți poate oferi tot ce ai nevoie pentru a face performanță. Mă bucur încă odată că sunt aici. În primul rând, vreau să mulțumesc tuturor utiștilor, de la care am primit nenumărate mesaje în decursul acestor luni și fiecare își exprima dorința și îmi cerea să ajung aici, la Arad. Sper să fie de bun augur, îmi doresc să facem lucruri foarte bune împreună, îmi doresc să avem o colaborare foarte bună. E clar că este un club care te obligă prin tradiția pe care o are și tocmai de aceea știu că este presiune. Nu este nicio problemă, îmi place presiunea și vreau să avem presiune. Știți cum e în viață, dacă nu ai presiune, nu ai stres, înseamnă că nu vrei să progresezi. Tocmai de aceea am ales să vin aici, pentru că îmi place tot ceea ce se întâmplă  la UTA. Stadionul nou, galeria, suporterii, este o emulație perfectă și sperăm ca împreună să formăm un tot unitar și să să facem performanță. Asta este tot ceea ce-mi doresc eu, dar acum trebuie să vedem, să avem puțină răbdare,  să ne organizăm foarte bine pentru că se vor schimba anumite lucruri”, a adăugat Poenaru.

Poenaru, către Dună UTA – Gaz Metan: „Marine să tot antrenezi aici, cu asemenea oameni”

Ca și fotbalist, Ilie Poenaru și-a legat cariera mai ales de Poli Tmișoara, marea rivală a celor de la UTA, dar spune că antrenoratul e cu totul altceva. Totodată, fostul fundaș de bandă a vorbit și despre momentul care, probabil, l-a determinat să accepte oferta arădenilor. „Ca fotbalist m-am simțit bine și la Timișoara și la FC Argeș, peste tot pe unde am fost. Acum, ca antrenor și antrenez deja de 11 ani este cu totul altceva. Am spus că Aradul este un oraș care îmi place, mă motivează ce se întâmplă aici și sunt motivat în tot ce se întâmplă aici. Chiar și la meciul pe care l-am avut aici, cu Mediașul, când am văzut ce se întâmplă în tribune…Nu știu, pentru mine este ceva incredibil, e un fenomen ceea ce fac acești suporteri minunați și această galerie care te susțin necondiționat. În momentul în care m-am urcat în autocar chiar îi spuneam așa râzând lui Dună: <<Marine să tot antrenezi aici, cu asemenea oameni>>. Dar, pe acești oameni trebuie să-i faci fericiți, nu prea mai au răbdare, acești oameni își doresc ca echipa să fie acolo sus. Este și normal prin prisma tradiției, echipa trebuie să fie acolo sus, trebuie să fie acolo sus an de an, trebuie să progreseze, dar și să ajungă să se autofinanțeze. Până la urmă, ăsta este rolul nostru și menirea noastră, să construim, să dăm jucători, să creștem jucători pentru club și echipa națională și așa mai departe. UTA este o altă etapă a vieții, este un pas mai sus, e un alt nivel. La echipele pe la care am fost am avut o infrastructură destul de bună, dar emulația care se regăsește aici, stabilitatea financiară și tot ceea ce se întâmplă în jurul acestei echipe nu se compară cu Clinceni sau cu Mediaș”, a adăugat Poenaru.

„Îmi doresc să fim în primele 6, pentru că e frumos să te bați cu cele mai bune echipe.

Rugat să-și explice afirmația: „UTA trebuie să fie acolo sus”, Poenaru a spus: „În primul rând, trebuie să plecăm de la premisa că trebuie să ai o mentalitate sănătoasă, iar aici trebuie să schimbăm puțin mentalitatea jucătorului român, mai ales. Jucătorii străini au această mentalitate de învingători, sau care își doresc să câștige, în timp ce jucătorul român se mulțumește cu puțin. Cu asta eu nu sunt de acord, pentru că eu am crescut altfel. Eu sunt educat altfel, iar la mine cine nu își dorește meci de meci, antrenament, amical să câștige, nu are cum să lucreze cu mine. E clar că sunt meciuri și meciuri, e clar că vom mai și pierde, dar important este cum pierzi, cum tratezi acele meciuri. Trebuie să ai atitudine, să vezi că echipa a muncit, că și-a dorit și a făcut orice posibil pentru rezultat. Dar, ca să răpsund mai concret la întrebare, îmi doresc să fim în primele 6, pentru că e frumos acolo, e frumos să te bați cu cele mai bune echipe. Am fost acolo, știu cum e și am făcut și puncte”.

Obiectivul trebuie să ți-l impui singur…poate acum par prea entuziast”

Apoi, Ilie Poenaru a surprins oarecum și prin faptul că a vorbit inclusiv despre titlu, mai precis despre bonusul prevăzut în contract pentru câștigarea locului 1. „Obiectivul trebuie să ți-l impui singur și, chiar dacă ți-l impune impune conducerea, eu tot timpul mi-am impus singur obiectivul. Peste tot pe unde am fost nu am avut alt obiectiv decât să salvez echipa de la retrogradare. Era și normal acest lucru, dar eu le-am spus că eu vreau să ajungem în play-off. Poate ați văzut și ce s-a întâmpla la Clinceni cu primele care au apărut, pentru că nu au crezut și le-am luat. La Mediaș m-am dus când situația nu era atât de gravă, dar nu se putea mai mult decât evitarea retrogradării, că ceea ce – cred eu – fără falsă modestie o reușeam fără probleme. Dar, în general îmi place să am obiective mari și îndrăznețe, acesta este lucrul care mă motivează pe mine. Vom vedea, eu sper să reușim, dar de aici plecăm, de la mentalitatea asta sănătoasă, în care să performăm. Cu cât îți dorești să induci jucătorilor această mentalitate sănătoasă de a dori să câștige trofee, să joace cu cele mai bune echipe, e clar că și valoarea lor crește. De aici încolo, vorbim și de marketing, de tot, o să ne putem ocupa și de vânzări de jucători. Nu mă ascund că am trecut în contract clauze pentru câștigarea campionatului, am trecut calificarea în Cupa UEFA, Conference League, adică am vrut aduc numai pe performanță, inclusiv Cupa României. Nu vorbim de nu știu ce sume, dar sunt. Din punctul meu de vedere, Cupa României este un obiectiv pentru noi indiferent în ce situație suntem. Este un obiectiv pe care mi-l doresc și vreau să luptăm pentru orice. De aceea, trebuie să avem un lot foarte echilibrat, un lot competitiv în care să ne batem pe toate planurile. Încercăm, poate acum par prea entuziast, dar așa sunt eu”, a mai afirmat noul „principal” al arădenilor.

Inclusiv oamenii de afaceri arădeni interesați de preluarea UTA-ei l-au convins să semneze

Ilie Poenaru a mai recunoscut că s-a întâlnit și cu oamenii de afaceri interesați de preluarea UTA-ei: „Mi-au spus că, dacă se vor implica cumva financiar, o să avem liniște și că nu vom duce lipsă de nimic. Vom avea tot ceea ce avem nevoie în limita bunului simț. Sunt foarte bine intenționați și tot ceea ce am discutat acolo referitor la acest proiect care urmează să se demareze a fost ceva pozitiv pentru mine și pentru club. Prin venirea dânșilor, ar fi mult mai bine la UTA, dar eu nu pot să spun mai multe despre acest subiect. Pot spune, însă, că și discuția cu acești oameni de afaceri m-a făcut să-mi pun semnătura 100% pe contract astăzi”, 

Poenaru păstrează doi dintre membrii staffului lui Badea și-l readuce pe Gabi Vasiliu, ca antrenor cu portarii

În fine, Ilie Poenaru ne-a mărturisit că se va înscrie la următorul curs pentru obținerea Licenței PRO, care ar trebui să înceapă în luna august. Până atunci, antrenorul licențiat pentru Liga 1 este Marin Dună, „secundul” lui Poenaru. „Alex Petcu este preparatorul fizic, Gabi Vasiliu, antrenor cu portarii. Vlad Nicoară, care a lucrat aici, va rămâne în continuare, ca și Gabi Glăvan, analistul video, care – la fel – a lucrat cu mine și la Mediaș. Și el a ajuns înaintea mea aici din alte motive, bineînțeles”, au mai fost cuvintele lui Poenaru, care nu a exclus și faptul că s-ar putea să-l coopteze în staff și pe arădeanul cu Bogdan Hetco, preparatorul fizic cu care a colaborat la Clinceni.

Cine este Ilie Poenaru, noul antrenor al „Bătrânei Doamne”?

Fost jucător la echipe precum Gloria Buzău, Politehnica Timişoara, FC Argeş sau Concordia Chiajna, Poenaru a debutat în meseria de antrenor la Inter Clinceni, în sezonul 2012-13. Doi ani mai târziu, tehnicianul obţinea promovarea în Liga 1 cu FC Voluntari, însă a fost demis înainte de a pregăti echipa în prima ligă. În 2017 a pregătit echipa U19 a lui Dinamo, iar în ianuarie 2018 a fost numit la Academica Clinceni, unde avea să realizeze cele mai importante performanţe obţinute până acum în cariera de antrenor: promovarea din vara lui 2019 şi calificarea în play-off în sezonul 2020-21. În toamna anului trecut, Poenaru a părăsit Academica din cauza problemelor financiare grave, dar ghinionul l-a urmărit şi la următoarea echipă, Gaz Metan Mediaş. După doar 6 luni la comanda formaţiei sibiene, antrenorul a părăsit Mediaşul alături de o mare parte din lot, tot din cauza lipsei banilor, care într-un final a dus la depunctări repetate şi, foarte probabil, la desfiinţare. În total, Poenaru are un bilanţ de 29 de victorii, 33 de remize şi 44 de înfrângeri în cele 106 meciuri la care s-a aflat pe bancă în prima divizie.









15 comentarii

  1. Pentru continuitate – chiar intrerupta 4 luni – l-as fi vrut pe Balint la inceputul noului sezon.
    Fara discutie munca lui Balint e de admirat – dupa 12 ani in mocirla UTA sa joace de la egal la egal cu CFR, FCSB si Craiova lui Rotaru – 6 meciuri foarte bune in campionatul trecut i se datoreaza 90 la suta lui Balint!
    Pentru binele echipei sper sa ma fi inselat si Poenaru sa fie solutia!
    Asa ca sa ii dorim noului antrenor: Bina ai venit! si Mult succes la UTA!

    0
    0
  2. E la mintea cocosului…Poenaru avea deja oamenii sai in stafful lui Badea…ajunsi „deja” mai devreme.Deci stia exact pe ce se bazeaza si pe cine,prin vestiar…Exemplul cel mai bun este ca l-a pus pe faras pe Vorobjovas,mofturos,conflictual…
    Foarte bine!Un atu in plus ca cel putin teoretic,are fisa posturilor celor ramasi in „camara” deja din start.
    Succes la transferuri si sa nu mai fie adusi doar de decor si Poenaru,cu toate are relatii bune cu Apostu, a si declarat ca asta nu se va intampla!

    0
    0
  3. într-un fel imi pare rău după Balint, dar mă bucur pt Poenaru fiindcă este un antrenor care acordă sanse tinerilor! sunt tineri buni imprumutati prin liga a treia care doar lângă fotbalisti de valoare pot creste!

    0
    0
  4. Dacă rezultatele îi vor fi la înălțimea declarațiilor și
    aspirațiilor personale, Poenaru
    va face treabă bună aici. Asta vrem toți Utiștii. Baftă Poenaru!

    0
    0
  5. Balint, tot respectul pt. lucrurile foarte bune facute la UTA.,dar el a gresit enorm in increderea lui Apostu prin jucatorii foarte slabi adusi de el si asta i-a fost fatal !!! Ei, cu POENARU, nu mai merge, el nu mai i-a pe ochi frumosi jucatori propusi de Apostu fara sa isi dea acordul privind valoarea lor. Mi-a placut foarte mult conferinta de presa cu Poenaru de cum gandeste si ambitia pe care o are, se vede ca, stie meserie !!! MULT SUCCES ILIE POENARU la UTA Arad !!!

    0
    0
    1. DOMNU NELU,stii cine a fost la CLINCENI inaintea lui Poenaru?VECHII NOSTRII prieteni Bogdan APOSTU -director general si Gyuszi BALINT -antrenor principal,bineinteles…sper ca telenovela clincenara sa nu aibe acelasi epilog..

      0
      0
      1. @Coradu,eu nu te pot intelege…Nu cei care s-au perindat pe acolo,pe la Clinceni au fost de vina,ci cei care dirijau banii in folos propriu,in frunte cu primarul..Asa se intampla cand primarul este finantator,presedinte,dictator,casier si promitator,Mos Craciun…In fotbal,poti sa scrii sute de scrisori de dorinte,oricat de cuminte ai fi fost,Mos Craciun este in mare parte mincinos..Vrei sa-ti dau exemple?Juventus Colentina(Blato-Getica),Pandurii,Viitorul Pandurii,Luceafarul Oradea,Resita,Snagov,Metaloglobus,de ce nu Galati,Astra,Urziceni,Vaslui,AEK Timisoara si pot enumera la nesfarsit..Nu tot ce zboara se mananca si nu tot ce se spune trebuie crezut…
        Cat despre reticenta ta, despre faptul ca Poenaru a fost jucator important la Poli,fundas dreapta,cu peste 100 meciuri jucate,imi permit sa-ti amintesc ca Ionut Popa(RIP)a recuperat -14 puncte si ne-a tinut mai departe in B…Si-a facut meseria de antrenor…Jackie Ionescu,probabil cel mai mare si constant Cimisorean,a antrenat cu succes UTA…Ce treaba ar avea una cu alta?Nu te pot intelege dar nici nu mai incerc…Incearca un ceai de tei,doar asa ne recomanda cei de sus,nu-i asa…:-)))Calm,calm…Perspectiva de abordare este foarte buna…Poate ca mai buna ca si niciodata..

        0
        0
      2. fugi in munti coradu-le sau la un control la cap . esti penibil in tot ce scrii , sigur esti din Arad ?

        0
        0
  6. in interviul de la DIGI a zis ca vrea mai multi jucatori printre care si ROGER,..AM AVEA SI NOI IN LOT UN CAMPION..

    0
    0
    1. Nu prea cred ca UTA vrea jucatori imprumut,nici macar pe Roger,in momentul de fata.Foarte greu de crezut faptul ca in cazul ca totusi Dan Petrescu ar fi de acord,Roger s-ar intoarce la UTA..Roger este jucatorul CFR-ului,de asemenea peste 50 jucatori luati fara rost…Roger are bani de incasat de la ei,chiar daca a fost exmatriculat rapid.Ca sa se intoarca la UTA,ar trebui sa renunte la bani…Greu de crezut…Pe ce salariu?Chiar daca ii pare rau,atat lui cat si noua,uneori drumurile sunt ireversibile,indiferent de dorinte mai mult sau mai putin reciproce…Asa,iti pleaca oricine,cand il indragesti mai mult si nu te poti supara pe respectivul,il intelegi…In schimb,iata finalitatea trista…
      Pe un stadion esti adulat,respectat, chiar si atunci cand nu joci nimic,pleci altundeva si esti trimis eventual,in cel mai bun caz pe la satelit..Roger chiar nu a mai jucat mare lucru,dupa jenantul meci contra CFR,dupa ce Dan Petrescu i-a distrus si spalat cerebelul…A mai zvacnit o singura data la FCSB,probabil tot motivat CFR si cam acolo s-a oprit mentalitatea…Capul face,capul trage!
      Apostu face pe mironosita virgina…Stia foarte bine miscarile lui Passaglia,Roger,ca sa nu mai spun de Denis Rusu,degeaba face pe nevinovatul contrariat…Ne-a umplut de jucatori slabi,capriciosi,rebuturi..Wagner,Dangubici,Laukzemis,Dima,Medjimorecz,Baravykas,Matei cu care s-au cheltuit bani multi,randament nul.Chiar si bietul copil Ongaro,fara vina…Doamne ajuta sa promoveze Corvinul lui Apostu si acolo le este locul,momentan…Cu acestia mentionati,ar avea echipa buna….Foarte buna,chiar…

      0
      0
  7. Ar fi excelent daca ar putea reveni ROGER !!! Cred ca, regreta foarte mult plecarea de la UTA.,a crezut ca, va fi lapte si miere dar uite ca, nu a fost asa, la fel si DENNIS RUSU !!!

    0
    0
  8. Da asa este CORADU,dar sa stii ca, au facut o treba buna amandoi la Clinceni ,Balint respectiv Poenaru, deci amandoi sunt niste antrenor buni si ambitiosi . POENARU, cu ce conditii foarte bune pe care le va avea la UTA., o sa vezi si te vei lamuri, ce bune rezultate o sa aiba ,cred ca, ai vazut si tu emisiunea pe TV. Arad,Glasul TRIBUNEI , invitat fiind ILIE POENARU si o sa vezi ca, este foarte priceput in ale meseriei de antrenor !!!

    0
    0
  9. Nu exista antrenor fara clauze de performanta,cu atat mai mult cu cat isi alege staff si jucatori.Din pacate,inca,nu am vazut antrenori care au in contracte clauze de contra-performanta..”Uite,domnule Meszar,stimata conducere…Telul ar fi Play-Off,in prima faza,chiar declarat oficial,nu doar la nivel de vestiar..Daca reusim,primesc eu si staff-ull meu 100.000 si inca 100.000 pentru jucatori..dar daca dupa ce am cerut si primit conditii si nu reusesc,mi se taie mie si lor 100/100.000″…Restul abia atunci trebuie discutat,ca sa incepem bine,hotarat si sa nu vindem blana ursului din padure,pe vorbe mari..
    Doamne ajuta,ca Poenaru sa-si ia toate primele si clauzele..Eu si probabil ca si altii,am fi cei mai fericiti..

    0
    0
  10. Bine ai venit, Ilie Poenaru! Ai vorbit frumos de oraș si de club, că este f bine organizat. Da, este un club organizat pentru că sunt acolo niste oameni bine intentionați. Orașul iubeste UTA. Se pare că te-a primit cu brațele deschise, multi suporteri sunt fericiti. Acuma, tu trebuie să te ocupi strict de partea sportivă ca UTA să joace fotbal. Ar fi păcat să ne dezamăgesti. Ne bucurăm că vrei campionatul și performantă, dar deocamdată vrem să vedem fotbal și goluri. Succes!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button