Fotbal juniori

Liga Elitelor U 15 – Visul trofeului se spulberă la loviturile de departajare: Ateltico Arad – FCSB 3-5





Atletico Arad a blocat-o în premieră stagională pe FCSB după 70 de minute, însă a fost insuficient pentru o calificare în finala Ligii Elitelor U15. La Craiova, Centrul Turistic pentru Agrement si Sport Dolj, prima semifinală națională rezervată juniorilor născuți în 2007 și mai mici s-a încheiat nedecis: 0-0, fiind nevoie de lovituri de departajare pentru desemnarea câștigătoarei. Aici, arădenii au ratat o dată, suficient pentru bucureșteni să-și câștige dreptul de a juca cu trofeul pe masă.

Debutul echilibrat meci a fost întrerupt de marea ocazie a lui Atletico, una dintre cele două ale confruntării din această dimineață. În minutul 14, Felea a pasat din dreapta, Măgulean s-a trezit singur singurel cu mingea în 8 metri, dar a finalizat peste poartă. FCSB a văzut că nu e de glumă cu „galben-negrii” și au preluat frâiele partidei, însă până la pauză și-a creat o singură ocazie la finalizarea din careu a lui Necșulescu, parată de Roșu.

În schimb, în actul secund, bucureștenii au cam jucat cu fundașii la mijlocul terenului, au pus presiune și și-au creat ocazii importante. Doar că Stancovici, Toma, D. Popa și mai ales Ilie, acesta din urmă chiar în ultimele 5 minute, au fost impreciși la finalizare, ori portarul Roșu și-a pus și el semnătura pe rezultatul alb. Singura oportunitate, de altfel, importantă a lui Atletico în partea a doua a venit după o oră de joc, atunci când Câmpan a reluat cu capul din numai 5 metri în brațele lui Rădulescu.

Tabela nu s-a modificat nici în cele 5 minute de prelungire dictate de „centralul” Lăstun, astfel că cele două echipe au trecut direct la loviturile departajare. Chiar primul executant pentru „galben-negri”, Raul Stanciu a fost ghicit de Rădulescu, după care reușitele lui Indreica, Felea și Câmpan nu au mai putut evita eșecul, atâta timp cât FCSB a înscris prin toți executanții săi: Colibășanu, Gogescu, Pompas, Manolache și Ilie. 5-3, rezultat final și Atletico va juca mâine, de la ora 10, pentru medaliile de bronz împotriva pierzătoarei din semifinala U. Craiova – Farul Constanța.

Petruț: „Am făcut un meci bun, la penalty-uri ești la mâna destinului”

Așadar, Atletico rămâne cu mica satisfacție că e prima echipă (și poate singura, în funcție de deznodământul finalei de mâine) care nu a cedat în timpul regulamentar cu puternica echipă a FCSB-ului. „Știam că pornim cu șansa a doua în această semifinală, dar eu zic că am dus jocul destul de bine și, cu puțină concentrare în plus, dar și șansă, puteam chiar să învingem. Dacă am fi marcat la acea ocazie mare din prima parte poate ar fi riscat și ei mai mult și i-am mai fi prins pe contre. Așa, au avut răbdare, ne-au pus puțin sub presiune în repriza a doua, au avut și ceva ocazii, dar și Lucas Câmpan a avut posibilitatea să decidă meciul. Asta e, eu zic că am făcut o impresie bună, am stat destul de bine în teren, iar când ajungi la penalty-uri ești la mâna destinului. A ratat Stanciu, săracul e dărâmat, a plâns, dar îl încurajăm. Au ratat și jucători mari penalty-uri în finale de Cupe Mondiale sau de Champions League, trebuie să ridice capul din pământ, căci cariera sa e doar la început. Acum ne interesează să-i recuperăm pe băieți din punct de vedere fizic, dar și mental, iar mâine să încercăm să câștigăm medaliile de bronz”, spune Adrian Petruț, antrenorul lui Atletico 2007 alături de Vivi Erdei.

Mâine, de la ora 10, „galben-negrii” intră pe teren contra gazdelor de la U. Craiova, care au pierdut cu 3-1 semifinala cu Farul Constanța.

Formații:

Atletico: Roșu -M. Salka (Ștef), Marinescu, Ad. Dragoș –  M. Rusu (Centye), Indreica, Felea, Măgulean – Șiclovan (Calotă), Câmpan, Stanciu. Antrenori: Adrian Petruț și Viorel Erdei

FCSB: Rădulescu – Pompas, Grad, Manolache, Pădurariu – Ianculescu, D. Popa (Călin), Necșulescu (Gogescu) – Colibășanu, Ilie, Toma (Stancovici).  Antrenor: Ionuț Ilie

Arbitri: Sebastian Lăstun (Râmnicu Vâlcea) – Ramona Udrea (Târgu Jiu), Ionel Albulescu (Turburea – Gorj).

Un comentariu

  1. Nu se spulbera absolut nimic!Felicitari grupei Atletico.Sunt foarte mandru de voi!A fost o experienta buna,costructiva.Ca sa ajungi in careul de asi,nu este de ici de colo…Doar cine nu stie cat s-a muncit,ar avea de comentat negativ!Felicitari!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button