Fotbal feminin

Prezența în finala Cupei rămâne un vis pentru „leoiace”: AC Piroș Security – Heniu Prundu Bârgăului 0-4





Oricât și-au dorit să obțină o calificare istorică în finala Cupei României, fetele de la Piroș Security Arad au trebuit să se recunoască învinse de Heniu Prundu Bârgăului, o formație mult mai solidă,  care se bate pentru titlu în România. Oaspetele s-au impus cu un clar 4-0 pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic și s-a calificat în marea finală contra campioanelor de la Olimpia Cluj. Cele două echipe s-au bătut și anul trecut pentru trofeu, chiar la Arad, câștig de cauză având someșencele.

Diferența dintre combatante s-a văzut încă din start, bistrițencele ajungând în poziții clare de gol cu toate că Dan Cuedan a început meciul cu cinci fundași. Ucraineanca Andrukhiv a irosit ocazii importante, la una dintre ele de „vină” fiind egipteanca Maha, care a respins spectaculos. Ștef a ratat și ea o situație imensă, reluând din 4 metri în bară. A fost nevoie de 28 de minute și o fază fixă pentru a se debloca meciul. După un corner, mingea a ajuns pe colțul lung la Ștef care a trimis puternic sub transversală. Heniu a simțit că se poate și Pantsulaia a făcut 0-2 cu un șut puternic din 15 metri, ușor lateral dreapta. Era minutul 32, iar după alte două minute a înscris și internaționala Laiu, care a fost lansată perpendicular pe poartă, a driblat și portarul și a trimis în plasă. Chiar dacă arădencele au trecut la un sistem de joc cu doi atacanți, ocaziile de gol au lipsit cu desăvârșire. În chiar ultimul de joc al primei reprize, Ambruș și-a pierdut capul, a călcat-o pe Bozian și a fost eliminată de pe teren.

Chiar și în superioritate numerică, Piroș Security nu a reușit să intre în joc, ba chiar a riscat să ia și golul 4. La 5 minute de la reluare, Maha a degajat greșit, Hornea a pătruns până în 10 metri, dar Ion a respins din fața porții. De abia după mai bine de o oră de joc, Panova a avut ceva emoții la un șut de la mare distanță al lui Varga, dar mingea s-a dus pe lângă. Diferența s-a mărit și mai mult cu 16 minute înainte de final, când fosta jucătoare a Aradului, Larisa Sîrbovan a scăpat singură cu Maha și a trimis pe lângă aceasta în plasă.

Saly Mansour a ajuns la spital

Cu 10 minute înainte de final, golghetera campionatului s-a accidentat grav. Salwa Mansour a fost trasă din spate de Cordoneanu, iar în căzătură a suferit o comoție. Medicii au reușit să-i descleșteze limba egiptencei, după care Ambulanța a plecat de urgență la spital cu valoroasa jucătoare a gazdelor. „Centralul” Nagy a arătat 7 minute de prelungire, timp în care nu s-a mai jucat fotbal, Heniu scăpând în câștigătoare.

Formații: 

Piros Securiry: Maha – Cauni, Granados, Ion, Olariu (61 Vanu), Tomescu – Prunar, Bozian, Varga, Kugler (90+4 Jarnea) – Salwa Mansour (88 Stanoiev). Antrenor: Dan Cuedan.

Heniu: Panova – Ștef (85 Merlan), Ristache, Corduneanu, Ciontoș – Pantsulaia, Deca(76 Zeziukina), Ambruș, Andrukhiv (61 Crețoiu) – Pînzariu (61 Sârbovan), Laiu (46 Hornea). Rezerve neutilizate: Mureșan,  Merlan, Rida, Mațeș. Antrenor: Călin Zvoboda.

Arbitri: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni, județul Alba) – Daniel Popa (Câmpeni, județul Alba) și Daniel Nistor (Zlatna, județul Alba). Observator FRF: Constantin Faniță (Timișoara)









Un comentariu

  1. Stiam dar speram totusi…Alta abordare,alta gestiune de joc..Capul sus!
    Am vazut fetele bistricente cam cum se antrenau..Cata disciplina,cata ascultare spre antrenor..Nu multe discutii..cate un fluier scurt si imediat schimbau partenerele de joc si pasele…Nici o cea mai mica carteala.A gresit vreo fata,a iesit din jocul de antrenament,imediat.Trecuta la fizic..
    Ulterior,atata disciplina incat nu le-am vazut in modestia lor,cum s-au urcat in autocar..Pai?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button