iGaming – industria care promovează jocurile de noroc ca modalitate de câștig!


Jocurile de noroc au reprezentat una dintre modurile populare de relaxare, interacțiune și câștig încă din antichitate. Toate civilizațiile de seamă ale omenirii au găsit în jocurile de noroc o formă de distracție, dar și de câștig.

Însă, mai mult ca niciodată, această industrie a atins expunerea maximă la nivel global începând cu anul 1996, atunci când a fost lansată prima platformă online de iGaming – InterCasino. Astăzi, astfel de platforme, precum GG Bet, reprezintă portaluri de relaxare ce sunt disponibile 24/7, în orice punct al lumii conectat la internet.

O întrebare continuă să îi frământe pe oameni încă de la primele manifestări ale acestei forme de relaxare: pentru cine este mai avantajoasă această industrie – pentru cei care joacă ori pentru cei care organizează jocurile de iGaming?

Cât de mult se câștigă și se pierde atunci când joci la cazino?

La nivel global se discuta despre încasări de peste 876 de miliarde de dolari ce vor fi generate în 2026 de industria de iGaming. Cifrele privind pierderile în rândul jucătorilor (în 2016) sprijină din plin această afirmație, numai în SUA, China și Japonia, valoarea sumelor cheltuite de către jucători fiind de aproximativ 200 de miliarde de dolari.

Astfel, jucătorii din SUA au cheltuit 116,9 miliarde de dolari, în timp ce jucătorii chinezi și cei japonezi au plasat mize în valoare de 62,4 miliarde de dolari, respectiv 24,1 miliarde de dolari. Italienii (19 miliarde de dolari), australienii (18,3 miliarde de dolari) și britanicii (18 miliarde de dolari) completează acest top.

Statisticile indică faptul că 26% din populație lumii se relaxează în facilitățile online și offline destinate jocurilor de noroc (aproximativ 1,6 miliarde de persoane) în mod frecvent. În realitate, numărul acestora ajunge până la 4,2 miliarde de jucători ocazionali. Procentajul celor care câștigă din jocurile de noroc este sub 10% (de exemplu, șansele de a câștig la sloturi sunt cuprinse între 1 la 5000 și 1 la 34 de milioane).

Avantajul casei versus șansele reale de câștig ale jucătorilor

Din când în când, pe piața de iGaming sunt raportate diverse câștiguri, care variază între câteva sume de mii și pot ajunge până la câteva milioane sau zeci de milioane de dolari. Raportat la sumele jucate, cu siguranță că procentul câștigurilor este infim; așadar, într-un final, singurii câștigători de pe urma industriei jocurilor de noroc sunt operatorii acestor forme de relaxare.

Acest lucru se întâmplă ca urmare a prezenței unui element ce se întâlnește la orice organizator de jocuri de noroc: avantajul casei. În funcție de tipul jocului ales, avantajul operatorului poate varia de la procente de până la 1% (la blackjack) și poate ajunge la un procent de 33,33% (Sic Bo). Indiferent de varianta de joc aleasă, nu există niciuna la care organizatorul să nu aibă un avantaj mic (o parte din suma pariată de jucător îi revine în mod garantat).

În ceea ce îi privește pe jucători, aceștia sunt “direcționați” către acele jocuri la care RTP-ul (rata de întoarcere a câștigului la jucător) este în favoarea operatorului. Acesta este explicația pentru prezența într-un număr atât de mare a sloturilor, precum și a celorlalte jocuri de masă care au un RTP ce favorizează organizatorul.

De exemplu, poker-ul este unul dintre jocurile care oferă până la 70% șanse de câștig în favoarea jucătorului, fiind urmat de pariurile sportive cu 60% șanse de câștig. Blackjack-ul și baccarat-ul se situează pe ultima treaptă a clasamentului șanselor ce îi favorizează pe jucători, cu un procent de 30%.

Începând cu ruleta (20% șanse de câștig pentru jucători) și continuând cu jocurile de bingo, loto și cele de carduri răzuibile, șansele scad până la 10%, ca într-un final, să ajungă la 5%, așa cum este cazul jocurilor de pacanele. Organizatorii de jocuri de iGaming din România au obținut venituri de aproximativ 2 miliarde de dolari în timpul crizei sanitare, prin urmare, această industrie este o sursă de profit excelentă pentru aceștia.

Când sunt jocurile de iGaming o sursă de distracție?

Unul dintre avantajele oferite de platformele de iGaming (în comparație cu cele terestre) este posibilitatea încercării gratuite a jocurilor de masă și sloturilor din portofoliu. În acest fel, jucătorii nu își consumă bugetul și se pot relaxa fără niciun fel de presiune. De asemenea, pe lista beneficiilor care indică faptul că jocurile de noroc constituie o sursă de distracție se regăsesc și bonusurile.

Prin urmare, atunci când sunt activate bonusurile fără cerințe de pariere și acestea le oferă jucătorilor șansa de a obține câștiguri în sume reale, cu siguranță că platformele de iGaming se dovedesc a fi o modalitate avantajoasă de relaxare. 

Numai că, analizând în mod amănunțit această industrie, raportul dintre avantajele oferite jucătorilor și operatorilor este net în favoarea acestora din urmă.  Ceea ce înseamnă că, într-un final, industria de iGaming este, mai degrabă, o sursă de profit pentru organizatori.0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.