Progresul Pecica

Periamul s-a salvat în fața unei echipe extrem de tinere a pecicanilor! Bozian: „Au meritat și copiii minute” v.s. Bălu: „Muncă titanică, era păcat să retrogradăm!”





Progresul Pecica a ales să utilizeze o formație extrem de tânără în ultima etapă a play-outului Ligii a 3-a și a fost victimă sigură în fața celor de la Avântul Periam, care se luptau pentru salvarea de la retrogradare. Și, pentru că Frontiera Curtici a cedat (2-5), timișenii au sărbătorit îndeplinirea miraculoasă a obiectivului, după 4-1 pe arena „Pădurice”.

Bozian: „În ciuda rezultatului, chiar mi-au plăcut unii dintre băieți”

Filtrul folosit de Bogdan Bozian în alcătuirea primului „11” de azi, sugerat de conducerea clubului, a fost cel al jucătorilor care și-au dat deja acordul să continue cu Progresul și în sezonul ce vine. Așa, au apărut în echipă mulți juniori, de 17, 18 sau 19 ani, precum Burtic, Szep, Gomboș, Bănățan, Gruia sau Răchită, care au și jucat tot meciul, gazdele nefăcând nici măcar o înlocuire. „În ciuda rezultatului, chiar mi-au plăcut unii dintre băieți, au încercat să joace, au pus mingea jos. Până la urmă, noi asta căutăm, să plecăm cu posesie din apărare, să avem un joc plăcut ochiului, iar azi am reușit de multe ori să punem probleme cu copiii unei echipe cu experiență. Să nu uităm, până la urmă, Periamul a făcut 20 și de puncte numai în această primăvară, ceea ce nu e puțin. Sunt convins că era una dintre echipele grele ale campionatului dacă era formula asta de la început. La noi s-a văzut lipsa de experiență azi, sper să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut azi pe ambele faze. Una peste alta, era clar că sunt favoriți, dar, cum am spus și înainte de joc, ne-am dorit să le dăm minute copiilor. Au meritat, s-au antrenat cot la cot cu noi, le-a fost greu și lor, au făcut un cantonament întreg. Mulți dintre ei sunt pecicani și mă bucur că au simțit și ei atmosfera Ligii a 3-a și, de ce nu, în timp să devină jucători de bază ai echipei. Totodată, cred că în momentul acesta e și o altă emulație în rândul jucătrilor de la grupele de juniori”, a spus Bogdan Bozian, antrenorul-jucător al pecicanilor.

Bălu: „Văd că la Pecica se continuă tradiția de a se promova în masă tineri din propria pepinieră”

Pe 12 martie, când a început sezonul de primăvară în Liga 3-a, Avântul Periam avea doar un punct, iar astăzi termină play-outul cu 24 de puncte, cu două puncte peste Frontiera Curtici, echipa pe careo luase în vizor pentru a o băga sub ea pe loc direct retrogradabil.  „Am făcut un meci bun în compania unei echipe tinere și talentaă a gazdelor. De fapt îi și cunosc pe copii, pe mulți dintre ei i-am și antrenat aici și văd că la Pecica se continuă tradiția de a se promova în masă tineri din propria pepinieră. După calculele noastre, noi astăzi suntem salvați. Mai departe, cu siguranță o să am o discuție cu conducerea clubului și dacă vom ajunge la un numitor comun voi continua la Periam. Am început în această iarnă o muncă titanică, grea, iar efortul nostru a fost răsplătit. Sincer, după ceea ce s-a întâmplat în această primăvară, suntem echipa cu cele mai multe victorii din toate seriile, nu doar din seria asta și cred că ar fi fost păcat ca echipa din Periam să retrogradeze”, a menționat Sorin Bălu, antrenorul Avântului, care a activat în startul acestui sezon pe banca celor de la Progresul Pecica, pe care a lăsat-o în luna octombrie.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button