Frontiera Curtici - arhivă liga 3Gloria LT Cermei

Cermeiul a câștigat play-outul, Curticiul s-a întors în județ! Todea: „Am rămas uniți, obiectiv îndeplinit” v.s. Anca: „Ne-am apărat șansele corect, nu ca alții…”





Gloria Lunca Teuz Cermei nu le-a făcut nicio concesie conjudețenilor de la Curtici, ce-și doreau să încheie sezonul peste linie, cu toate că știau că, din punct de vedere financiar, clubul oricum nu-și mai permite să contineue în Liga a 3-a. Totuși, după 0-1 la pauză, era greu de crezut că „sămădăii” vor avea o așa revenire și vor trece cu 5-2 de Frontiera, după „dubla” lui Vlad și alte trei reușite semnate Lazăr, D. Popa și Bickling (omul meciului). Burlă în prima repriză și Prică, pentru un parțial 3-2, au fost autorii golurilor lui „Fronti”.

Todea: „Ne-am bazat și pe faptul că este diferență mare de pregătire”

Victoria o urcă în fruntea clasamentului din play-off pe Cermei, în locul celor de la Pecica, care au pierdut ultimele trei dispute ale sezonului. „Ne-am bazat și pe faptul că este diferență mare de pregătire. Le-am spus băieților că antrenamentele pe care le-am făcut nu le-am făcut degeaba și mă bucur că s-a văzut astăzi capacitatea fizică superioară a noastră. Și mai mult mă bucur că băieții au terminat play-outul pe primul loc și avem un obiectiv îndeplinit. Să zicem că a fost un obiectiv de când am preluat eu echipa. Este rezultatul muncii lor și a tuturor meciurilor făcute, pentru că, în afară primei reprize de la Periam, în toate celelalte reprize le-am fost superiori adversarilor noștri.  Am fost peste ei, dar ne-a lipsit șansa, am ratat multe ocazii. A fost o perioadă frumoasă, am venit aici pentru că îi cunoșteam pe mulți dintre băieți și știam că au caracter, dar și avem juniori talentați. Îmi place foarte mult de Bickling, are nerv de fotbalist, e un lucru care se antrenează mai greu. Important este să se mențină așa, mai mult, poate să progreseze, are margini de creștere foarte, foarte mari. Dacă rămâne cu picioarele pe pământ, cu siguranță mai poate progresa. Îi mulțumim că a rezolvat meciul cu cele trei pase de gol și un gol, dar toți băieții au fost la înălțime. Au avut o reacție bună după prima repriză în care am fost puțin cam moi, apatici și, poate, cu ușor un sentiment de superioritate față de adversar. În primul rând, a fost reacția lor și este foarte important. Le-am spus că vreau să rămânem uniți și pentru acest ultim meci, ei au reușit să facă asta. Îi felicit, mă bucur pentru toți oamenii care au fost la meci și mai ales pentru copiii pe care i-am văzut bucuroși că s-au dat multe goluri. Până la urmă, asta e frumusețea fotbalului, golul și mă bucur că am reușit să înscriem astăzi poate mai mult decât în celelalte meciuri în care am avut ocazii și n-am reușit să înscriem”, a declarat Cristian Todea la finele disputei cu Frontiera.

Odată cu sezonul s-a încheiat și contractul „Dulăului” la Cermei. „De la început, am zis că am venit la Cermei pentru că îi cunosc pe băieții și cunosc ce fel de caractere sunt. Pentru mine a fost o provocare să lucrez în niște condiții mai grele, dar, pe de altă parte, și așa putem crește și ca antrenori și ca jucători, iar când vom ajunge la condiții mai bune vom avea deja, să zic așa, armata făcută. Am venit si din plăcere, pentru că am făcut toate școlile de antrenori, le-am luat pe rând, cred că am șase sau șapte ani în care am făcut toate licențele care se pot face. Vreau să le mulțumesc încă odată baieților și să le urez o vacanță plăcută”, a mai transmis Todea.

Anca: „Dacă în iarnă nu se comunica ce va fi din vară, era mai bine, dar așa a fost greu mental”

Frontiera Curtici se desparte după doar un sezon de Liga 3-a, dar cauzele sunt mai degrabă altele decât cele sportive. Dacă „vameșii” nu ar fi aflat în iarnă că bugetul clubului s-a mai redus odată și nu ar fi redus numărul de antrenamente săptămânale, oricât de bun ar fi fost parcursul celor de la Periam, deznodământul de azi ar fi fost – probabil – altul. „Am avut o primă repriză foarte bună, trebuia să avem nu 1-0, ci 2-0 sau chiar 3-0. Am luat apoi două goluri de cascadorii râsului. Ne-am apărat șansele corect, am jucat corect, n-am făcut ca alții, poate că dacă eram și noi un pic mai atenți la cele două meciuri de acasă, cu Periam și cu Pobeda, alta era situația. Chiar înainte de meci, eu i-am și felicitat pe băiețo pentru că au fost caractere începând din iarnă încoace, de la anunțul primarului, pentru că puteau să depună armele fiecare. Dar, am continuat, fiecare a renunțat la o parte din banii de salarii. Păcat că am ajuns aici, doream  să ne salvăm sportiv. Dacă în iarnă nu se trăgea linia și nu se comunica ce va fi din vară, era mai bine, dar așa a fost greu mental. Din păcate și problemele de lot ne-au afectat, accidentările lui Pavel și a juniorului Andrieș au contat mult în ultimele luni. Oricum, cu doar două antrenamente pe săptămână am făcut față și am fost la 3 puncte de alte echipe din serie care s-au pregătit în fiecare zi. În plus, am avut jucători cu o anumită vârstă și pentru ei e  frustrat. Cât au putut, ei au jucat, tot respectul pentru ei, s-au dăruit și sunt mândru că i-am antrenat”, a punctat Radu Anca.

Tânărul antrenor, cursant al Licenței A UEFA, se va despărți – probabil – de Frontiera. „Din punctul meu de vedere, e greu să mai rămân la Liga a 4-a. Nu mai am așa tragere de inimă și motivație, aproape că se poate juca și fără antrenor dacă ai un grup, un nucleu de jucători cu care poți să faci față”, a încheiat fostul mijlocaș al UTA-ei.

3 comentarii

  1. Vorba prin târg zice că unii ” vameși” nu au prea tras la acest meci… Si ca părere personală, dacă erau caractere adevarate nu se limitau la 2 antrenamente, din respect pentru ei în primul rând ?

    0
    0
  2. Sa ne spuna care sunt altii care nu siau aparat corect sansele , sa arunci asa vb usoare e simplu , asa pot spune si periam despre curtici cand au batut 4-0 acum.2 etape pe pecica , asta nu inseamna ca asa a si fost ,sa vina sa spuna nume si cu dovezi

    0
    0
  3. Păcat de Curtici.E o zona industrială dezvoltată bine acolo,dar nu vor sa se implice.Dau exemplu Lagermax,care dacă ar sponsoriza echipa ar putea juca chiar și In liga2.Din păcate nu se vrea performanța și se cheltuiesc bani cu jucatori experimentați degeaba.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button