Minifotbal, futsal

AC Luciano a făcut eventul în Liga DeSavoia! Napoli și Red Fighters reprezintă Aradul la Supercupă, iar Ergad, Demav și Flamura Roșie, în Cupă!





La nici 24 de ore de finala Champions League, adjudecată de Real Madrid cu 1-0 în fața celor de la Liverpool, Liga DeSavoia a tras și ea concluziile sezonului 2021-2022. Meciul ce a pus punct stagiunii a fost finala Cupei, dintre cele mai bune formații ale competiției organizată de Cristi Lăzău, Cristian Barna și Paul Frandeș.

Campioana AC Luciano a pus mâna și pe cel de-al doilea trofeu în fața celor de la Premiere. Trupa lui Lucian Hruncu și Cleo Horgea s-a impus cu 2-1 în fața celei manageriate de Flavius Măduța. Robert Kocsis și Toma Bodri au înscris pentru deținătoarea eventului, în timp ce pentru Premiere a punctat Bogdan Burlă.

Luciano se pregătește de finala campionatului național, de la Râmnicu Vâlcea

Cu mențiunea că AC Luciano a contat mai mereu în meciurile oficiale pe 5-6 jucători, lotul medaliat astăzi de organizatori a fost următorul: Sebastian Huțan, Răzvan Stanciu, Iosif Iovu, Emanuel Pantea, Cristian Negrea, Robert Kocsis, Sergiu Popa, Renato Ardelean, Raul Burcă, Ionuț Pop, Toma Bodri și Florin Istrate. În această formulă, plus Luca Bodri, campioana Aradului va participa la finala campionatul național de la Râmnicu Vâlcea. Dar, la competiția dintre 14 și 16 iulie, pot ajunge și Napoli și Red Fighters, dacă vor fi printre primele 16 echipe la Supercupa României ce se va disputa la Iași între 1 și 3 iulie. În Cupă, Aradul va fi reprezentat la nivel național de Ergad, Demav și Flamura Roșie. Cât despre Premiere, se aude că echipa din prima ligă se va dizolva, iar Flavius Măduța va continua cu cea din eșalonul secund.

Liga 1 rămâne în 12 echipe din ediția următoare

Apropo de Liga 2-a, au promovat în elită Victoria Ursus și FC Petl, cu mențiunea doar aceasta din urmă se va și organiza în club sportiv pentru a îndeplini condiția de participare în ediția viitoare. Din Liga 3-a în Liga 2-a și-au câștigat dreptul de a promova Old School (care, însă, va rămâne tot în eșalonul trei), Voința Semlac și CSȘ 81, în timp ce Hog Slat și Academia vor da baraj.  „În numele organizatorilor, țin să le mulțumim tuturor participanților și să-i felicităm pe câștigătorii unui sezon foarte greu. Am avut parte de destule retrageri, a trebuit să reconfigurăm puțin parcursul acestui sezon, dar, în cele din urmă, am scos-o – spunem noi – cu bine la capăt. Fiindcă echipele participante în ediția următoare a Ligii 1 trebuie să se organizeze în cluburi sportive, vom avea un campionat format din doar 12 participante. Pe de altă parte, eu cred că nivelul va rămâne bun și în ligile doi și trei”, spune Cristian Barna.

Premii speciale pentru S. Popa, Huțan și Vlad 

Sezonul în Liga DeSavoia s-a încheiat și cu o festivitate de premiere, efectuată de doi dintre cei mai importanți fotbaliști arădeni, Cătălin Hlistei (Rapid) și Ciprian Rus, fostul căpitan al UTA-ei. De la Luciano, premii individuale au luat Sergiu Popa (cel mai bun fotbalist al tuneului pentru al treilea oară), Sebastian Huțan (portarul turneului), în timp ce golgheterul Ligii DeSavoia a devenit Michel Vlad, de la Ergad, Mijlocașul de bandă al Cermeiului (Liga a 3-a) a terminat sezonul cu 40 de reușite. Cheful de final de an este în plină desfășurare la restaurantul bazei sportive de pe strada Eftimie Murgu, nr. 87.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button