Superliga

Dinamo retrogradează în premieră în Liga a 2-a, ex. utiștii Ilie și Tescan se întorc cu U. Cluj în elită! Chindia își salvează sezonul la penalty-uri!





După barajele de menținere / promovare în Liga 1 cunoaștem toți adversarii UTA-ei din ediția de campionat 2022-2023. Printre aceștia nu se va mai afla Dinamo, care ia, pentru prima oară în istorie, drumul eșalonului secund. Pe muchie de cuțit s-a aflat și cealaltă prim divizionară, Chindia Târgoviște, care a rezolvat doar la loteria penalty-urilor ecuația salvării în fața Concordiei Chiajna.

Căbuz, eroul echipei lui Săndoi

Concordia Chiajna a fost la câte minute de promovarea în Liga 1, însă cele 8 minutele de prelungiri arătate de la margine de arbitrul de rezervă i-a impulsionat pe jucătorii Chindiei, care în primul minut după cele 90 au reușit să înscrie prin Nasser Chamed, în urma unei lovituri de colț și o reluare cu capul.

Au fost chiar zece minute de prelungiri și Chindia a obținut scorul minim (1-0) prin care să poată trimite jocul în reprizele suplimentare, după ce în tur Concordia a câștigat tot la o diferență de un gol, 2-1.

Cum în prelungiri nu s-a mai jucat mare lucru, ocaziile fiind puține, meciul a mers la penalty-uri, unde experiența superioară a Chindiei s-a văzut la execuții. Toți cei patru jucători ai Chindiei care au executat au înscris (P. Iacob, Passaglia, Chunchukov și Celea), în timp ce dincolo a marcat doar Llullaku, în timp ce Sokovic și Palmeș au fost ghiciți de eroul târgoviștenilor, Cătălin Căbuz. 5-1 rezultat final și  formația care a venit la baraj din Liga 1 își salvează la limită sezonul.

Formații:

Chindia Târgoviște: Căbuz – Căpușă, C. Dinu (Sila 82′), P. Iacob, Corbu (Cherchez 71′) – Andr. Șerban, M. Dulca, Passaglia, Popadiuc (Chunchukov 82′) – D. Florea (cpt.), Chamed (Celea 95′)
Rezerve neutilizate: Dinu Moldovan – Kocic, Ad. Ioniță, Jipa, Martac. Antrenor: Emil Săndoi

Concordia Chiajna: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Taub – D. Codrea – Rz. Matiș (Llullaku 53′), N. Roșu (L. Ion 46′), N. Popescu, Ad. Voicu (Sokovic 90+10′) – Batin (Plazonja 24′)
Rezerve neutilizate: Denis Moldovan – Ct. Alexe, Cherecheș, Bg. Barbu, Ghimfuș. Antrenor: Ianis Zicu

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); Asistenți: Ovidiu Artene (Vaslui) și Ciprian Florin Danşa (Satu Mare); Rezervă: Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş);

Observatori Liviu Ciubotariu (Galaţi) și Felix Grigore (Bucureşti).

U. Cluj își trimite sora în „purgatoriul” ligii secunde

Înfrățite prin prisma galeriilor, Dinamo București și U Cluj s-au întâlnit duminică seară, în cadrul manșei retur a barajului de menținere / promovare în Liga 1, pe stadionul din „Ștefan cel Mare” și au remizat, scor 1-1.

Ex. utistul Dragoș Tescan a deschis scorul în minutul 17, cu un șut puternic de la distanță, de pe partea dreaptă. Portarul Mihai Eșanu a rămas fără cuvinte la acea fază. Dinamo a restabilit rapid egalitatea, în minutul 19, prin reușita unui alt fotbalist al Bătrânei Doamne, Vlad Morar, după o pasă bună a lui Cosmin Matei, în fața porții. Dinanmoviștii au readus astfel speranța în rândul suporterilor, însă în zadar.

În ciuda faptului că au dominat clar partea a doua și și-au creat multe ocazii clare de gol, „câinii roșii” nu au mai marcat și retrogradează pentru prima oară în istorie în Liga a 2-a, unde va avea derby de tradiție cu CSA Steaua. În istoria de 74 de ani, Dinamo a adunat 18 titluri de campioană a României și 13 Cupe.

În afara lui Tescan, din efectivul lui U. Cluj, care se întoarce după 7 ani în elită, mai face parte și fundașul Florin Ilie, care a plecat în iarnă de la UTA. În Liga 2-a, Dinamo riscă acum falimentul, fiindcă îi va fi aproape imposibil să respecte planul de reorganizare impus de procedura de insolvență.

Formații:

Dinamo: Eșanu – G. Crețu (Bani 64′), Carp, Aloe, Andr. Radu (S. Filip 74′) – Torje (cpt.), Pierret, Grădinaru – Irobiso, Vl. Morar (Ivanovski 64′), C. Matei (Rodriguez 74′). Rezerve neutilizate: Figueiredo – Gabriel Rodrigues, Jovanovic, Al. Răuță, Bordușanu. Antrenor: Dusan Uhrin

”U” Cluj: Gorcea – Romeo, D. Ispas, Fl. Ilie, Dobrescu – I. Filip, Romario Pires (cpt.)(Gugu 90+1′) – Tescan (Balgiu 65′), Ribeiro (P. Pîrvulescu 46′), Remacle (Haită 79′) – Boiciuc
Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Vomir, Alarcon, Hofman, Val. Alexandru. Antrenor: Erik Lincar

Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); Asistenți: Vasile Marinescu (Bucureşti) și Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); Rezervă: George Cătălin Găman (Craiova); Observatori: Alexandru Deaconu și Aurel Ionescu (ambii din Bucureşti).

FOTO: prosport.ro









12 comentarii

  1. Cale libera pentru Cosmin Matei sa joace la UTA !!! Ma bucur pentru faptul ca Dinamo a retrogradat la fel de mult cum ma bucur ca a promovat U Cluj iar Chindia Targoviste a ramas in prima liga !!!

    0
    0
  2. Preferabil sa eviți perdanți. Adevărat ca unii merita continuitate, și o vor obține. Vedem însă ce greu se obține o unitate moral-volitiva, câștigătoare, la o echipa. Jucători cu experienta, pe care te bazezi, la nevoie, pun mana în sold și dau din cap a neputință. Trebuie încurajați, jucați, înțeleși și păstrați băieți ca Tescan. Trecem peste ratarea clubului în privința lui și catalogam întâmplarea ca lecție perena.

    0
    0
  3. O echipa ca Dinamo nu putea rezista cu bugete de Chiajna. Mamut comunist de tip Dinamo Moscova, nu a retrogradat niciodată pentru simplu motiv ca nu putea retrograda ministerul de interne !! Rezultate strălucite, succese notabile nu puteau șterge din memoria iubitorului simplu de fotbal, ce era de fapt în spatele performantelor. Sa nu mai amintim de arbitraje. Istoria clubului, fie ea și mistificata, atrage untineret dornic de batalii spectaculoase și ei ar fi ultimii de contestat. Păcatele acestui club, ar putea fi în parte iertate prin penitenta ligii a patra și atunci are dreptul sa privească în viitor.

    0
    0
    1. Nu-i prea buna comparatia cu Dinamo Moscova, fiindca ei deja au retrogradat o dat in 2016…si n-au castigat niciodata campionatul Rusiei.

      0
      0
  4. Liga2a MINAMO , asta merita !!! Cea mai huiduita echipa in deplasari de cand s-a infiintat !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button