Superliga

Ovidiu Hațegan se implică în implementarea VAR-ului în fotbalul românesc





Ovidiu Haţegan se afla în cea mai bună etapă a carierei sale, cu prestaţii apreciate la EURO 2020 şi în Liga Campionilor. Prezențele arădeanului în lotul de arbitri pentru Cupa Mondială din Qatar 2022 şi – probabil – și în fazele finale din UCL erau sigure, dacă nu ar fi suferit acel infarct miocardic la sfârşit de martie, operaţie ce l-a scos din circuit.

Aflat în recuperare la Arad, Hațegan se simte excelent, iar medicul care îl supraveghează este mulţumit de progresele sale. În astfel de cazuri, specialiştii consideră că sunt necesare între trei şi şase luni pentru o recuperare totală

Probabil, însă, având în vedere și faptul că pe 14 iulie va împlini 42 de ani, „fluierașul” arădean ar putea face pasul spre VAR. Săptămâna trecută, la Bucureşti a fost un inspector FIFA care a verificat modalitatea de implementare a VAR în fotbalul românesc, iar verdictul a fost pozitiv. La acţiune a participat şi Haţegan, care s-a prezentat cât se poate de bine.

Așadar, ardeanul ar putea însă să fie unul dintre arbitrii importanţi din camera VAR din fotbalul românesc, pentru că are pregătirea necesară. Dacă va decide să nu mai fluiere, arbitrajul românesc ar pierde cel mai bun arbitru al momentului, dar poate câştiga cel mai experimentat român în camera VAR.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button