Fotbal judetean

Cupa județeană se îmbracă în „alb-roșu”, dar cine pune mâna pe ea, Viitorul sau Felnac? Verdictul – sâmbătă, la Pecica!





Una dintre finalistele ediției 2021-2022 a Cupei României (faza județeană) va scrie sâmbătă. Nici Viitorul, club înființat în 2014 și nici Victoria Felnac nu au în palmares trofeul ce va fi pus în joc sâmbătă, pe arena „Pădurice”, din Pecica, începând cu ora 17,30. Pentru diferența de eșalon și pregătire fizică, felnăcanii pornesc cu prima șansă, însă, de cealaltă parte, avem singura formație neînvinsă în acest sezon în fotbalul județean. Avântul Târnova nu a pierdut nici ea în campionat, dar are eșecul din Cupă: 2-3, cu Ghiorocul.

Catanzariti: „Finala, un bonus pentru noi, Felnacul pleacă cu prima șansă”

Așadar, Viitorul a avut un parcurs aproape perfect în acest sezon. Până în ultima etapă a sezonului regular, elevii lui Flavius Pavel câștigaseră toate meciurile, dar la Pilu au plătit inclusiv consumul energetic al celor 120 de minute jucate în semifinala cu Șoimii Șimand, adjudecată cu scorul de 5-3.  Și, dacă Felnacul și-a terminat treaba în Liga 4-a, Viitorul mai are treabă în play-offul Ligii a 5-a (seria B), căci lupta pentru promovare cu Macea nu este câștigată încă. „Calificarea în această finală este sută la sută meritul băieților. Ei au crezut în capacitatea lor de a duce la bun sfârșit două competiții, căci, se știe, principalul nostru obiectiv, este câștigarea locului în Liga 4-a. Le-am spus și eu, o știu și ei, această finală este un bonus pentru club, pentru echipă. Sigur că vor avea o primă la victorie, sper din tot sufletul să o ia, însă trebuie să recunoaștem că echipa din Felnac pleacă cu prima șansă. Au jucat în play-offul Ligii a 4-a, au un joc bun, cu fotbaliști cu destulă experiență, dar și tineri jucători care pot dezechilira orice adversar în special în benzi. Sunt și mai bine pregătiți fizic, va trebui să facem un meci foarte bun pentru a trece de ei. Jucăm și pe un teren mare, cel de la Pecica, poate ne convenea unul mai mic, dar ne jucăm șansa. Până la urmă e o finală, se poate întâmpla orice”, spune Giovanni Catanzariti, președintele celor de la Viitorul, care ieri și-a sărbătorit ziua de naștere. Vidac și Ungureanu sunt încerți în tabăra divizionarei a cincea.

 

Bătrân: „Avem de munci pentru un trofeu pe care l-ar merita toată comunitatea felnăcană”

Victoria Felnac ajunge după 7 ani într-o finală de Cupă. În 2015, la Șiria, VI-FE se afla în postura divizionarei a cincea în fața Lipovei și nu a avut nicio șansă, pierzând cu 7-0. Printre marcatorii acelei partide se afla și Flavius Pavel, antrenor-jucător la Viitorul astăzi. Vidac și Gîdea, acum la Viitorul, jucau pentru Felnac, care, față de acum 7 ani, îl mai are în lot doar pe portarul Nichici. „Nu există niciun grad de comparație între ceea ce a fost atunci și ceea ce va fi sâmbătă. Nu cred că din postura echipei de Liga 4-a trebuie să ne așteptăm la o victorie facilă, dimpotrivă, știm că va trebui să muncim mult pentru acest trofeu. Viitorul nu a ajuns întâmplător în finală, este singura echipă neînvinsă din județ în acest sezon și, la ce nume are în echipă, poate fi considerată o formație de Liga 4-a. De fapt, va promova cât de curând și ne vom reîntâlni cu ei și în campionat. Se poate spune că avem o pregătire fizică mai bună, dar aceasta trebuie dublată și de disciplină tactică și inspirație pe ambele faze ale jocului. Cupa e o competiție a surprizelor, așa că se poate întâmpla orice. Meciul începe de la 0-0, vom avea de alergat pentru victorie. Sperăm să avem alături de noi și mulți fani, sunt și destul de aproape de Pecica și-i așteptăm să le oferim o bucurie în acest sezon. Comunitatea felnacană, autoritățile locale, domnul primar Malița, care ne-a și asigurat o primă pentru victorie, ar merita acest trofeu”, menționează Marius Bătrân, președintele Victoriei Felnac. Lucian Ciba va afla doar în ultimul moment dacă va putea conta pe Fritea, Ponta și Pasăre.

Formații probabile:

Viitorul: Dagău – Mihăilă, Brozbic, Vidac, O. Mezo – A. Popa, Cotuna, Vezan, Bulboacă – D. Mitu, Ungureanu (Sziladi).

Felnac: Fl. Rusu – A. Ponta, Tomuț, Istin, Edu – Dancă, Măgulean, Sîrbu, Drîglă – Puie, Băd.

Un comentariu

  1. Nea ILIE din MAILAT
    Trei finale a jucat
    Și doar una, ..a cistigat
    Cind pe MACEA,a îngenunchiat
    …………………………………………….
    Iar BUICĂ a fost renegat

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button