UTA Arad

Cinci cluburi de Liga 1 și-au afișat prețurile la abonamente pentru noul sezon, UTA – pe același palier cu alte trei grupări de tradiție!Cinci prim divizionare au afișat prețurile la abonamente pentru sezonul 2022-2023 al Ligii 1. Printre ele se află și UTA, iar o parte a fanilor a considerat că prețurile sunt mari, iar creșterile nejustificate. S-a vorbit chiar că „Bătrâna Doamnă” e cea mai scumpă echipă din țară și nu este tocmai așa, după cum se va vedea mai jos.

Campioana CFR Cluj are cele mai mici prețuri

Într-adevăr, dintre cele patru formații, campioana CFR Cluj are o ofertă mult sub celelalte trei grupări și chiar are șanse să fie clubul cel mai „ieftin” pentru suporterii sai. Acestia trebuie să scoată din buzunat 400 de lei (pentru un loc la tribuna I), 350 de lei (la tribuna a II-a), respectiv 100 de lei (la peluză, doar sectorul 25), iar pot asista și la meciurile preliminare din cupele europene.  În cazul fevoriarilor poate fi deschisă o discuție, în sensul în care, cu tot respectul pentru club și pentru rezultatele obținute în ultimele două decenii, cu cele 8 titluri câștigate, CFR-ul rareori își umple arena de 22 de mii de locuri și doar la disputele importante din cupele europene. Iar atunci sunt mulți susținători neutri, care doresc să vadă pe viu formații cu nume de pe „bătrânul continent”. Așadar, pentru echipa lui Dan Petrescu putem vorbi mai ales despre o politică (de prețuri) de câștigare a noi susținători, cu atât mai mult cu cât și Universitatea Cluj, gruparea emblemă a orașului de pe Someș, s-a întors și ea în Liga 1.

Prețuri aproxmativ egale la abonamentele puse în vânzare de UTA, Farul, Petrolul și Rapid

UTA e inclusă în grupul formațiilor de tradiție, cu suporteri fideli, care – în majoritatea lor – au rămas alături de echipă sub o formă sau alta. Dintre acestea, Farul Constanța, Rapid și Petrolul Ploiești au publicat deja prețurile la abonamente pentru sezonul 2022-2023 al Ligii 1 și acestea sunt cam la același nivel, diferența cea mai mare făcându-se la locurile VIP, care – de altfel – nu contează pentru suporterul de rând. Foarte important de precizat ar fi faptul că prețurile afișate de Rapid și pe care le vom compara mai jos sunt valabile doar pentru cele 15 partide din sezonul regular, iar pentru confruntările din play-off / out suporterii urmând să plătească în plus. 

Astfel, fanul utist care dorește un loc la tribuna I din această vară va scoate din buzunar a  exact suma pe care o scoate un susținător al Farului și al Petrolului și cu 100 sau 200 de lei mai mult decât un suporter al Rapidului. E important de precizat și faptul că susținători fideli ai „Bătrânei Doamne”, care au avut deja un abonament în sezonul precedent și și-l reînnoiesc economisesc 80 de lei.

La tribuna a II-a, UTA, Farul, Petrolul și Rapid sunt la același nivel. Fanul celor patru echipe plătește exact același preț, 600 de lei, cu mențiunea că aici „alb-vișinii” dau cu 500 de lei locurile periferice. În cazul arădenilor fideli, e valabilă reducerea de 10%. Totuși, trebuie specificat, că pe arena „Ilie Oană”, „petroliștii” beneficiază de pachete de tip family atractive  (1 adult și un copil cu vâsta maximă de 14 ani – 750 de lei sau 1 adult + 2 copii – 900 de lei etc). Oferta e valabilă doar pentru sectorul 212 al tribunei a II-a ce numără 750 de locuri.

Și ajungem la peluze. Aici, într-adevăr, utistul plătește cel mai mult, adică 400 de lei de persoană. Rapidistul scoate din buzunar 345 de lei, „faristul” – 300 de lei, iar „petrolistul” doar 200 de lei. Dar și „ultrașii” din peluză beneficiază, la rândul lor, de acea reducere de 10%, adică 40 de lei.

Pe arena „Francisc Neuman”, copiii intră la jumătate de preț

Important este de știut că pe arena „Francisc Neuman”, în sezonul 2022-2023, copiii între 4 și 13 ani plătesc jumătate din preț în orice sector din stadion și anume: 400 de lei, la tribuna I, 300 de lei, la tribuna I, respectiv 200 de lei, la peluze.

Mai jos aveți exact în cifre prețurile la abonamentele puse în vânzare de cele 5 cluburi din Liga 1 ce au demarat deja campania de vânzare a verii:

Prețurile abonamentelor UTA  (capacitatea arenei 11,500 de locuri)

Peluza ”Iosif Petschovszky”  – 400 de lei

Tribuna II ”Ladislau Brosovszky” – 600 de lei

Tribuna I ”Coco Dumitrescu” – 800 RON

Area VIP reamenajată cu scaun exterior  –  8000 de lei

Area VIP reamenajată  cu scaun interior4000 de lei


Prețurile abonamentelor la Farul Constanța (capacitatea arenei 4500 de locuri)

Peluze – 300 de lei

Tribuna 2 – 600 de lei

Tribuna 1 – 800 de lei

Tribuna o – 1000 de lei

Farul pune la dispoziție abonamente de tip Academy pentru părinții și juniorii Academiei Hagi și Farul Constanța, în toate zonele din stadion, aceștia urmând a beneficia de o reducere de 30% din prețul pachetului achiziționat.


Prețurile abonamentelor la Petrolul Ploiești (capacitatea arenei 15.000 de locuri)

Tribuna I – 800 de lei

Tribuna a II-a – 600 de lei

Peluze – 200 de lei

Tribuna 0 – 1000 de lei

VIP – 5000 de lei


Prețurile abonamentelor la Rapid (capacitatea arenei de 14.000 de locuri)

Tribuna I (central): 700 de lei

Tribuna I (periferic): 600 de lei

Tribuna a II-a (central): 600 de lei

Tribuna a II-a (periferic): 500 de lei

Peluza Nord: 345 de lei

Peluza Sud: 345 de lei, copiii sub 14 ani plătesc 175 de lei


Prețurile abonamentelor la CFR Cluj (22.000 de locuri)

Tribuna I, VIP A – 800 de lei

Tribuna I, VIP B – 1.100 de lei

Tribuna I (sectoarele 19, 20, 21, 22, 23 și 24) – 400 de lei

Tribuna II (sectoarele 37–40, 42–50, 52 și 53) – 350 de lei

Peluză (doar sectorul 25) – 100 de lei14 comentarii

  1. Da si nu. Eu zic ca până poate sta la parinte in brate. Daca te uiti la unii copii de 10 ani + ca au 80 de kg si 170cm, ce mai zicem? Sa ocupe loc de adult pe gratis?
   Mi se pare normal si de bun simț.

   0
   0
   1. Nu au cum sa ocupe locurile abonatilor sau platitorilor de bilet.Sa nu aruncam in copiii care din cauza unor anomalii de sanatate isi depasesc talia si greutatea,ar fi discriminatoriu…Stau in fund pe trepte sau eventual pe locurile ramase libere…Pe undeva ai totusi dreptate..Un pret modic pentru ei(10-15 Lei),cred ca nu ar deranja si totusi se aduna picatura cu picatura..Mnna…Nu stiu…Zic si eu…Poate pe baza carnetului de note,cu medii peste nota 8 sa fie gratuit…Asa poate ar fi si UTA implicata in si asa slabul sistem de invatamant,prin motivarea copiilor…Variante ar fi multe ca sa fie impacati toti…

    0
    0
 1. Ca să vezi, nu avem cele mai scumpe abonamente, raportat la preț/meci.

  Să vedem amu care fani își iubesc mai mult echipa.

  0
  0
 2. Sint convins ca daca UTA are un campionat bun cu o finalizare de play-off nimeni nu mai comenteaza. Vrem sa avem echipa competitiva cu preturi de Liga 2? Sint convins ca or sa se gaseasca bani in buzunarele suporterilor. Forza UTA! Pentru noi doar UTA conteaza!

  0
  0
 3. La noi preturile la peluza sunt cele mai scumpe dar e si cel mai fain. Pe langa cea mai misto atmosfera, nu miroase a transpiratie ca-n giulesti.

  0
  0
 4. Sa terminam în primele 6,atunci sa vezi bătaie pe bilete, sper sa poată băiatul meu sa prelungească abonamentul fără buletinul meu, forza uta oriunde, oricând

  0
  0
  1. Trimiti fiului tau,pe WhatsAp poza CI,buletinului tau cand merge sa prelungeasca…Nu sunt absurzi,mai ales la reinnoire.Am multi prieteni plecati din tara care si-au facut abonamente si doar in concedii au putut fi prezenti in tribune..Succes @Vanter!

   0
   0
   1. Mersi giruta, totdeauna pe faza, ai 52-53 ani, încă pe atât îți doresc, forza uta oriunde, oricând

    0
    0
    1. Putin mai mult ca varsta @Vanter…Vezi ca se poate si on-line de maine,reinnoire…Multumesc de asemenea..Cu UTA,oricand,oriunde!Greu a fost cand am plans spre jos,apoi am plans din nou la bucurie,in sus…Acum trebuie sa ne mentinem sub orice forma.Cu noi,adevaratii suporteri alaturi!Restul sunt povesti…

     0
     0
 5. Bravo Vukcevic ,gol marcat la națională Muntenegru ,chiar daca a înscris împotriva naționalei României . Cît mai multe goluri și la UTA.

  0
  0
 6. Nu are nici o logica sa compari strict preturile biletelor si ale abonamentelor…Niciodata un CFR nu va avea publicul UTA-ei,niciodata!!!! Sa vezi acum cand multi se vor intoarce din pribegie spre U Cluj..Rapid are,pentru ca „e multi” pe acolo fata de aradeni,ca locuitori.Farul are abonati doar pentru faptul ca trupa lui Hagi a facut un giumbusluc,atfel doar turistii la Marea Neagra mergeau la meciuri sau parintii din academie.
  Copiii aradeni trebuie lasati sa intre gratuit,intr-un fel sau altul la UTA,formal sau nu,se gaseste un compromis…Noi imbatranim dar ei cresc in acest spirit de sustinere neconditionata..Daca nu predai stafeta,peste cativa ani nu va mai fi aceeasi stare tumultoasa pe stadion…
  Cand generatia mea eram copii,ne furisam pe unde puteam ca sa intram la meciuri,indiferent ca pe UTA,Vagonul,Strungul..Erau niste cai de acces celebre dar si respectivii oameni de ordine(angajati ai respectivelor fabrici),mai si inchideau ochii tacit..Mai primeam de la mama cate un 10-15 Lei,dupa posibilitati, dar daca ma puteam furisa,erau „economistiti” si in fiecare luni seara eram prezent la film,la Cinematograful Dacia,acolo unde nu ne puteam furisa…Banul jos,ochii la usa…Ca sa nu mai vorbesc ca la filme bune,bilete gaseam doar pe la binitzari,la bani inzeciti…Asa era pe atunci…
  Este inca un motiv ca UTA,sa nu dea ocazia sa apara din nou acest fenomen de bisnitzareala…Pentru ca s-a intamplat asta deja la meciurile contra echipelor bune…
  Mai oameni buni,un mic efort la abonament(e) si nu ai nici o grija pe tot parcursul campionatului…Asa ajutam atat clubul,cat si lejeritatea de a merge la meci,fara grija ca nu prinzi bilet sau sa te calci in picioare..
  Nu in ultimul rand,indiferent de ce meci,in afara campionatului,am prima optiune la scaunul(scaunele mele).Punct!
  Mi se pare ceva normal!

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button