UTA Arad

Reunire cu câteva necunoscute la UTA: Primește Keseru acceptul lui Becali și ce mai reușește Poenaru să bată în cuie până mâine?





De mâine, demarează oficial mandatul lui Ilie Poenaru la UTA. Noul tehnician al UTA-ei și stafful său tehnic, format din: Marin Dună (antrenor secund), Alexandru Petcu și Vlad Nicoară (preparatori fizici), Gabriel Vasiliu (antrenor cu portarii) și Gabriel Glăvan (analist video) vor conduce prima ședință de pregătire a verii cu începere de la ora 17.

Poenaru a făcut o mică revoluție în lot, în sensul că a renunțat la nu mai puțin de 9 jucători. Marea lor parte din motive de ordin tehnico-tactic, dar în cazul unora a cotat și raportul calitate-preț. Fundașii Dima, Baravykas, Medjimorec și Shlyakov, mijlocașul Vorobjovas (care are șanse mari să ajungă la Chindia) și atacanții Cardoso, Laukzemis, Ongaro și Dangubic nu mai fac parte din planurile arădenilor, care – însă – nu stau foarte bine la capitolul achiziții.

Absențe motivate la reunire, se află și Keseru printre ele?

Cel puțin până la această oră, au fost oficializate doar sosirile juniorului Cristian Maxim (Gaz Metan), a fundașului albanez, Erion Hoxhallari și a atacantului de mare experiență, Claudiu Keseru, o adevărată lovitură de imagine pentru UTA. Cu siguranță, Hoxhallari nu va fi prezent la reunirea de mâine, căci are treabă la naționala Albaniei până marți, ca și muntenegreanul Vukcevici, de altfel. Un semn de întrebare există și în dreptul lui Keseru, care mai e sub contract cu FCSB până pe 30 iunie, dar a susținut că va obține acordul lui Gigi Becali pentru a-și începe pregătirea alături de noua sa echipă. Rămâne de văzut dacă asta înseamnă prezența la reunirea de mâine sau cel târziu plecarea cu UTA în cantonamentul de la Rogla, pe 20 iunie.

Evident, în cele două săptămâni trecute de la prezentarea lui Keseru, Ilie Poenaru și „oficialii” arădeni au lucrat la achiziții și chiar sunt șanse mari să fie noutăți în ziua reunirii. La ora 15, clubul UTA a programat o conferință de presă, în care ar putea oficializa transferurile unui fundaș central român, a unui mijlocaș central străin și al unui atacant de culoare. Sau s-ar putea limita doar la prezentarea lui Cristi Maxim, fundașul lateral de 19 ani de la Gaz Metan Mediaș.

Lotul așteptat la reunire

Până una alta, Ilie Poenaru și colaboratorii săi se așteaptă să-i aibă sub comandă mâine, pe următorii jucători:

Iacob, Balauru, Roșca, Mociu, Zamfir – portari

Erico, Benga, Pătlăgică, Maxim, Mar, Iurasciuc – fundași

Batha, Fl. Matei, Ubbink, Isac, Hrezdac, Miculescu, Otele, Negoescu, Cibi, R. Pop – mijlocași

Keseru (?) – atacant

Dubii înainte de plecarea în Slovenia

Portarii Haralambie Mociu și Rafael Zamfir, dar și Adrian Mar și Claudiu Negoescu revin de la echipele care au fost împrumutați, iar stafful tehnic va decide dacă îi va reține în lot pentru sezonul următor. Sunt șanse mari ca cel puțin unul dintre Mociu și Zamfir să rămână pe loc, ca al treilea portar din lot și asta pentru că Roșca e ca și dat împrumut la Șoimii Lipova. În cazurile lui Mar și Negoescu, Ilie Poenaru are o săptămână să se decidă dacă îi va include în lotul pentru Slovenia.

14 comentarii

  1. Din cei enumerati…” ca siguri” …doar vreo 8 sint titulari…valabili, restul sint variante de rezerva ..sau ,..” umplutura”. Spune si asta citeceva despre ” politica transferurilor „…la UTA. Nu cred ca vom putea aduce, inca vreo 4-5 jucatori, cu valoare de titular, asa ca, UTA va avea un lot inferior anilor trecuti. Politica lui …: ” lasati-ne ..ca lucram ” imi pare periculoasa si perdanta. La UTA problema este lipsa banilor, asa ca, am mari retineri in a crede ca UTA va avea o evolutie acceptabila anul viitor. Rabdarea….are si ea limitele ei, mereu unii pierd pregatirea ( ca nu-s gata transferurile), altii ” se accidenteaza…” la pregatire si mereu UTA are probleme. Nu pot crede ca I Poenaru este …” Mafalda”, daca nu are jucatori nu poate produce un fotbal acceptabil.

    0
    0
  2. Am avut un lot care se putea bate cu orice echipa din liga 1 si aproape cea mai buna aparare….ar fi trebuit doar slefuit minusurile dovedite cum ar fi atacul….in schimb am renuntat la o gramada care erau cat de cat ok ptru bani nostri si mergem din noupe mana lu nush care antrenor…ei si daca politica nu merge alta revolutie necesara…..

    0
    0
  3. Unde sunt jucătorii grozavi cu care Poenaru avea o relație excelentă la proaspetele retrogradate?
    Deocamdata s-a distrus o treime din echipa formată de Balint!
    Continui să cred că trebuia rechemat Balint – acum ar fi avut și învățăminte din ce nu a funcționat bine!
    Construim doar cu Keseru și vid în jurul lui?

    0
    0
  4. D-le Cornel D.,trebuie sa ai rabdare pt. ca, UTA. nu poate face transferuri doar asa batand din palme . Se fac eforturi pt. acest lucru si nu este usor. Referitor la ce ai spus de POENARU ca,s-a debarasat de multi dintre jucatorii care au jucat la UTA., sa stii ca, nu ai dreptate pt. ca, el stie cel mai bine ce jucatori ii trebuie ca, UTA. sa se bata cu reale sanse la play-off. Balint este istorie , UTA. intradevar a functionat destul de bine cu el dar el a pierdut pe mana lui cand a acceptat sa primeasca in lot jucatori foarte slabuti si asta l-a costat si o putea costa si pe UTA.,vezi jucatori ca, Ongaro,Baravykas, Dima,Laukzemis, Dangubic, Medjimorec. Cu acesti jucatori vroiai dumneata sa continue POENARU ? Sa fim seriosi !!! Daca era Poenaru in locul lui Balint , cu siguranta nu accepta asa ceva. Prea multa neancredere la multi care scriu de Poenaru si nu inteleg de ce pt. ca, omul trebuie lasat intai sa isi faca treaba, meseria si daca nu are rezultate este OK. sa il critici, dar asa tam nesam fara nu are nicio logica !!! Sa fie bine si sa avem rabdare ca, o sa vina si transferurile !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  5. Petre Simon care a marcat la CS Hunedoara 13 goluri intr-un campionat nu poate fi vazut de mister Poenaru ? Mercioiu, Vermesan, Mihai ??? Mai bine africani ???

    0
    0
    1. Nu cred ca nu este dorit de Poenaru,cred ca nu este dorit de cineva din conducere….Simon cand era la U19 a marcat 32 sau 35 de goluri si nici macar nu a fost chemat in cantonament pe cand era Balint! Halos de 2 ani om de baza la Cris si Gavrila om de baza la Lipova! Marius Stefanescu si Nicolae Paun de la Sepsi au jucat inainte in Liga 3 la Odorheiul Secuiesc dar ei au primit sanse la Liga 1 si au demonstrat ca sunt jucatori buni,chiar de nationala!

      0
      0
      1. În aceleași coordonate se înscrie și Salka (n.2001-Cermei), ori cei de la 2003, împrăștiați care pe unde prin liga a 3-a (Ursoi, Puta, Rotea, Borcea), etc. Și lista poate continua! Un trial cu jocuri între acești copii ar duce, poate, la a renunța de a mai căuta juniori pe alte meleaguri, în condițiile în care ai o Academie foarte bine clasată!

        0
        0
  6. @ Cristi: Da, și am mai avut 7-8 indivizi care l-au înjurat pe antrenorul responsabil cu ceea ce descrii tu, Cristi; făcându-l pe antrenor să se „bosumfle” și să plece…Aceeași 7-8 „fani” care pariază pe UTA, și daca nu le iese… înjură. Exact cei care mereu dau ? indiferent cine și ce scrie. Se știu ei cine sunt… DAR, hai să-l sprijinim toți pe Poenaru… În rest, ??? UTA!

    0
    0
  7. Cred că aici una din bube e și mister Meszar….a făcut mult bine ..ff mult bine dar vine o vreme cind trebuie să faci un pas în spate UTA ARE ACEASTĂ ȘANSĂ CU ACEȘTI DOMNI INVESTITORI DIN ARAD …TOȚI AVEȚI LOC LA CLUBUL UTA

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button