Superliga

Balint, prezentat oficial la CS U Craiova având ca obiectiv cupa și campionatul: „O diferență față de UTA, în primul rând de lot! Un pas înainte în carieră”





Fostul antrenor al UTA-ei, Laszlo Balint (43 de ani) a fost prezentat la Universitatea Craiova și anunță că are deja pregătită o listă cu jucători pe care vrea să îi aducă în Bănie.

Clasată pe locul 3 al clasamentului în sezonul recent încheiat, Universitatea Craiova și-a propus mai mult de la stagiunea următoare, astfel că Mihai Rotaru a produs prima mișcare importantă. Patronul a reziliat contractul cu antrenorul Laurențiu Reghecampf și în locul lui l-a adus pe Balint, care spune că va păstra o parte dintre oamenii pe care predecesorul său i-a avut în stafful tehnic.

Grație colegilor de la prosport.ro vă oferim câteva dintre ideile expuse de cel care a readus-o pe UTA după 12 ani în Liga 1, a terminat pe locul 8 în sezonul 2020-2021 și s-a despărțit de arădeni la începutul acestui an după o serie de 10 meciuri fără victorie, dar și ca urmare unor mici tensiuni cu o parte a galeriei:

„Mă bucur tare mult să fiu antrenor al Universităţii Craiova, e un mare pas înainte în cariera mea, o promovare, mă bucur pentru încrederea pe care o au oamenii din conducere în mine şi vin foarte motivat şi cu încredere că putem realiza lucruri importante. La un club pentru Universitatea Craiova vorbim de obiective importante, încercăm ca sezonul următor să fie mai bun decât cel recent încheiat. Nu am întrebat conducerea ce m-a recomandat să vin la Craiova, dar probabil spiritul echipei pe care am antrenat-o, jucătorii să simtă când intră pe teren că trebuie să dea totul şi asta voi încerca să implementez. Mă bazez mult pe noţiunea de respect, iar jucătorul dă totul pentru echipă, dacă o respectă”.

„De aseară s-au accelerat discuţiile, iar de dimineaţă am sosit în oraş şi m-am înţeles cu conducătorii Craiovei. Am vorbit cu Marian Copilu şi cu Mihai Rotaru. S-au derulat repede lucrurile, dar ambele părţi am agreat ca să funcţioneze tot mecanismul. Este o onoare să fiu comparat cu Mirel Rădoi. Este o diferenţă între UTA şi Universitatea Craiova, în primul rând de lot, dar vom fi capabili să desfăşurăm un joc care să satisfacă pretenţiile publicului craiovean”.

„Mi-am dorit mereu să fac paşi înainte şi aşa s-a întâmplat în cariera mea. Sunt foarte motivat să reuşesc, o să muncesc de dimineaţă până a doua zi dimineaţă, dacă e nevoie. Trebuie să şi suferim, munca e cuvântul de ordine, trebuie să ieşim din zona de confort. Sperăm să facem un fotbal de calitate”

„Nu-mi place să folosesc cuvinte mari, nu fac promisiuni şi nu aduc garanţii, dar vom munci sută la sută, pentru că asta e convingerea mea, că prin muncă putem obţine rezultate. Cunosc bine campionatul, echipa, pe unii jucători îi cunosc personal. Mergem pe un set de principii, să implementăm filosofia mea, să avem o exprimare coerentă, eficientă. Respect, disciplină şi ambiţie vrem. Nu vreau să se sperie jucătorii, dar merg pe reguli şi organizare. Fotbalul e imprevizibil, dar rezultatele sunt mărturia muncii antrenorului”.

„La UTA am avut 10 meciuri fără victorie, dar a fost şi o conjunctură, nu au fost numai înfrângeri. Nu am o problemă că prezentarea mea se face în ziua de 13, oamenii slabi au superstiţii. E o provocare pentru mine. Doar de Dumnezeu mi-e teamă”.

„Sistemul de joc va fi dinamic, pregătim cel puţin două sisteme de joc. Universitatea Craiova are o ţinută, un statut de club mare, are o imagine de top, e un pas mare pentru mine, dar pentru orice antrenor ar fi un pas mare să stea aici pe scaunul acesta. Nu am încercat să copiez pe nimeni, de la fiecare antrenor am încercat să iau ce mi se potriveşte, eu am propria filosofie de joc. Suporterilor le transmit să aibă încredere, când nu există unitate, nu se pot obţine lucruri importante, energia din tribune trebuie să fie un plus.

Puțini jucători la reunirea Universității Craiova

Noul antrenor al Universității Craiova, Laszlo Balint, spune că la reunire nu vor fi prezenți foarte mulți jucători, dar anunță că în curând vor veni transferurile în Bănie.

„Ne reunim într-o formulă restrânsă, au fost jucători la echipele naţionale, dar trebuie să gestionăm bine perioada următoare, pentru că avem meciuri multe la acest început de sezon. Avem o listă cu jucători pe care vrem să-i transferăm, avem mai multe variante, inclusiv jucători aflaţi sub contract. Se lucrează încă la programul de amicale. Este un avantaj că stăm 23 de zile în Austria, avem timp să ne familiarizăm, să muncim, pentru că e o perioadă importantă şi trebuie să o tratăm cu mare atenţie. În cupele europene sper să ajungem cât se poate de departe, dar trebuie să ne gândim şi la nivelul fotbalului românesc”, a mai spus Laszlo Balint.

Președintele Sorin Cârțu a anunțat că echipa își propune rezultate mai bune în următorul sezon decât a reușit să obțină Laurențiu Reghecampf. „Sperăm că următorul sezon să fie mai bun decât precedentul, să realizăm ce ne dorim. Laszlo Balint este ce a decis clubul nostru pentru viitorul sezon, din punctul meu de vedere a lăsat o foarte bună impresie acolo. Considerăm că am făcut o alegere potrivită şi sperăm că ambiţia şi ce vrea el să realizeze în fotbalul românesc să se pună în slujba intereselor noastre. Aş vrea să văd la Universitatea Craiova agresivitatea pe care UTA a avut-o, presing, contrapresing şi este un garant Gyusi pentru asta, fiindcă aceste lucruri ne-au lipsit, deşi au fost şi reuşite, fiindcă pe timpul lui Laur s-au dat multe goluri. Vreau să nu mai văd atâtea înfrângeri câte au fost anul trecut, i-am spus şi lui Laur asta, am avut 11 înfrângeri în campionat şi două  în Cupa României. Ca şi în anii trecuţi, Gyuszi are ca obiective campionatul şi Cupa României”, a spus Sorin Cârțu.

Poenaru i-a urat baftă lui Balint și i-a mulțumit pentru „moștenirea” lasată la UTA: „Am o relație foarte bună cu el”

Balint a primit felcitări și de la Arad, din partea noului antrenor al UTA-ei, care și-a adus aminte și de vremurile în care Snagovul și Clinceniul încurcau socotelile echipelor cu tradiție în Liga 2-a. „Vreau să îl felicit pe Gyuszi Balint că a ajuns la Craiova. Îi doresc multă baftă, merge la un club mare, mă bucur pentru el. Sper să fie bine și, așa cum îl știu, va face lucruri bune. Pe de altă parte, vreau să îi mulțumesc pentru că mi-a lăsat un lot bun și a făcut lucruri frunmoase la Arad. Îi urez baftă, dar nu când jucăm. Am o relație foarte ok, foarte bună cu el. Dacă vreți, ca o paranteză, când eram în Liga 2-a, el la Snagov și eu la Clinceni, în lupta pentru promovare erau U Cluj și Petrolul. Ne-am întâlnit și am spus <<Hai să le punem bețe în rotate, să îi încurcăm!>> Și i-am încurcat rău de tot, eu atunci am promovat cu Clinceniul”, a spus astăzi Ilie Poenaru.

11 comentarii

  1. Cu tot respectul pentru tot ce-a facut Balint la UTA mai bune si mai rele putem sa ne oprim cu stirile despre ce face unde merge etc…Putem citi in presa de la mitici o gramada din astea. Mai bine dati info despre UTA si lotul ei care pare acum un centru de recuperare si medicina holistica. Sper ca si Cindris sa-si „relanseze” cariera si cind ii pe „picioare ” o sa ne pupe pe portofel si UTA o sa fie mindra ca a ajutat un om la nevoie:) Nu stiu de ce dar imi tot vine in minte Petre care tot cadea de pe sinele recuperarii… Cind vrei sa faci din rahat sbici si sa si plesneasca te cam patezi….Unde sint investitorii care tot veneau pe la meciuri? Daca ar fi linga echipa am mai aduce jucatori „demoralizati”?

    Si acum poate sa-mi spuna cineva care o sa fie diferenta dintre experienta cu Hora, Antal si Keseru? O sa vedem noi dar la 35 de ani nu poti fi primul atacant al unei echipei cu pretentie de play-off…Toata admiratia pentru Keseru dar ne mai trebuie unul in „vina”.

    In rest Doamne AJuta! …ca-o sa avem nevoie:)

    0
    0
    1. il urmarim pentru ca este apreciat de multi aradeni si suntem convinsi ca la un moment dat se va intoarce la UTA … de ce sa cititi pe situri centrale? scriem si noi 🙂

      0
      0
      1. @Lucian,serios?I-am multumumit cred,suficient lui Balint…Hai sa nu debordam…La UTA si-a aratat competenta..Nu prea cred ca la Rotaru va pune problema ca are salariu mai mic decat un jucator si isi va cere majorare?…Balint a pierdut vestiarul la UTA si a mers pe orgolii personale…Nu-i va tine figura si la olteni..Deja nu il vor suporterii si jucatorii…Nici o sansa nu are,din start…Mare lucru ar fi….Fac pariu ca nici nu incepe campionatul cu CSU,dupa amicale..Nici nu a semnat Balint,ca deja il vor pe Mangia,inapoi….

        0
        0
        1. sunt destui care il apreciaza … unii il si vroiau ianpoi la echipa … e parerea lor si o respectam .. la craiova trebuie adusi jucatori … sigur ca suporterii olteni vroiau ceva nume mai apropiate de inima lor dar cateodata si o revolutie e buna la ceva … sa vedem ce va reusi Balint, este o provocare imensa sa fii antrenor in Top 3 cluburi din Liga 1

          0
          0
        2. Pentru GIRO : 1000% de acord cu comentariul tau. Daca Balint nu era orgolios si ranchiunos si astazi era antrenor la UTA !!! Cat despre suporterii olteni aia nu o sa-i acorde 5 minute de liniste, vor pune presiune extraordinara pe antrenor si pe ceilalti membri ai stafului sau , nu sustinere neconditionata ca la UTA !!!

          0
          0
          1. am intrat pe grupurile de facebook ale universitatii … i-au scris acolo suporterii de dulce … va dati seama, maghiar in Banie, care a pierdut in cupa cu Filiasi si a avut seria de meciuri fara victorie la UTA … plus ca i-a luat la Reghe 4 puncte in sezonul trecut … i-au scris sa nu isi ia haine de toamna …

            0
            0
  2. BALINT are multe merite pt. lucrurile foarte bune facute la UTA.,nu trebuie in niciun caz blamat pt. ca, nu este corect !!! Sa nu uitam ca, el a fost antrenorul care a adus UTA. pe prima scena a fotbalului Romanesc dupa multi ani de seceta. El a gresit in momentul cand s-a increzut prea mult in bunul sau prieten Apostu care i-a dat jucatori foarte slabi si asta l-a costat postul de antrenor si cearta cu suporterii. In rest, ii urez mult succes la CSU. Craiova.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button