UTA Arad

Andrei Chindriș a ales UTA (și) pentru suporterii ei, dar și pentru a-și relansa cariera: „Am venit să joc, trebuie să fim pozitivi în legătură cu noul sezon”În ziua reunirii lotului în vederea pregătirii de vară, UTA a oficializat alte trei mutări pe piața de transferuri. Una dintre ele îl vizează pe Andrei Chindriș (23 de ani), un fundaș central de 1,91 metri crescut de U. Cluj, care – însă – s-a afirmat la FC Botoșani, înainte de a pleca în Portugalia, la Santa Clara. Fost internațional de tineret, Chindriș nu s-a acomodat deloc pe tărâm lusitan, a jucat un singur meci, în Cupă și acum vrea să-și relanseze cariera în „alb-roșu”.

Tânărul fotbalist a semnat cu arădenii până în 2024 și se va bate pentru un tricou de titular cu senatorii de drept ai „Bătrânei Doamne”, Erico da Silva și Alex Benga, dar și cu internaționalul albanez, Erion Hoxhallari. „Am avut o perioadă grea, nu am jucat deloc și am ales UTA pentru că m-am simțit dorit aici. Am venit să joc, am nevoie de meciuri, sper să facem un sezon cât mai bun. Am venit să muncesc, să dau tot ce pot, de aici încolo e decizia lui Mister dacă voi fi titular sau nu, eu dau și sunt la sută la sută. Sincer nu știu exact de ce jucătorii români nu se prea pot adapta afară, poate schimbarea de mediu. Suntem crescuți și obișnuiți într-un fel aici, e diferență de condiții, e un pic mai greu să te adaptezi. Nu pot să spun că am fost nedreptățit la Santa Clara, a fost o schimbare foarte mare făcută în ultima zi de transferuri. A fost un început greu, după care așa au hotărât cei din staff de acolo și am jucat doar un meci. UTA mi-a oferit un plan bun pentru viitor, vreau să mă pun pe picioare și să-mi demonstrez calitățile. Am urmărit Liga 1, am văzut și meciurile UTA-ei. S-a jucat bine anul trecut, a fost un sezon destul de bun, chiar dacă echipa nu a a ajuns în play-off. Dar, anul acesta vin jucători noi, a venit un alt antrenor și orice e posibil, cred că tebuie să fim pozitivi în legătură cu asta. Au contat mult fanii UTA-ei, atmosfera pe care o creează ei în tribune, așadar pot spune că mi-au influențat și ei alegerea. Am crescut la U Cluj, la un club cu suporteri calzi, mereu am vrut să joc la o echipă care să aibă astfel de susținători. Într-adevăr, meciul cu U Cluj va fi special pentru mine”, a spus Andrei Chindriș, care și-a manifestat disponibilitatea de a evolua la nevoie și ca fundaș dreapta sau mijlocaș la închidere pentru arădeni.

Prima opțiune a lui Ilie Poenaru pentru centrul apărării după transferul lui Hoxhallari a fost Paul Iacob. Dar, fostul fundaș al Chindiei a ales Rapidul, iar antrenorul UTA-ei pare mulțumit că – până la urmă – a ieșit așa. „Nu m-a dezamăgit Iacob, poate că ne-am gândit să-l transferăm pe el, dar sunt foarte bucuros că a venit Andrei. E un jucător care la Botoșani a jucat bine, de aia s-a transferat afară. Din punctul meu de vedere, e o lovitură mult mai mare cu el, decât cu Paul. El a fost o variantă, încă cu Andrei nu luasem legătura, jucătorii care pleacă afară nu mai sunt aici în prim plan. E greu să te gândești la ei, pentru că odată plecați e greu de adus înapoi. Nici cu el nu a fost ușor de adus, logistic, financiar, nu e simplu să îi aduci înapoi. Mulțumesc conducerii că se fac transferuri de calitate. Trebuie să vă asigur că vor veni acei jucători pe care îi dorim, până la startul campionatului vom creiona un prim 11 foarte competitiv, ca să atingem obiectivele și ceea ce ne-am propus. Nu e ușor să transferi jucători buni, să sperăm că în această săptămână vom mai anunța și alți jucători”, a punctat Poenaru.

 5 comentarii

 1. Din nefericire prea mult,, bla, bla ”, până acum, dezamăgire totală, dacă așa arată echipa, trist, foarte trist. Dar adevărați jucatori de fotbal, când vin….
  Dacă așa arată viitoarea echipă,, UTA ” liga 2 – a nu poate fi evitată.
  De ce e,, SILENZIO STAMPA ” în legătură cu acești adevărați investitori? Meszar?
  Ai făcut un lucru bun pentru club și oraș, acum mai fă unul, permite acestor adevărați investitori, să ducă UTA pe culmile Gloriei.

  0
  0
   1. Nu stiu care dintre noi este mai frustrat?Pe tine nu te prea intereseaza UTA,ci ceea ce scriu eu…Ok..atunci ma voi concentra mai departe pe asta…Ma motivezi chiar…Chiar si acum scriu zambind..Apropo’s…La cate meciuri ai fost de cand UTA a luat taurul de coarne,de jos?Intreb doar pentru mine,nu pentru un prieten..:-)))

    0
    0
    1. Inca o dovada a egocentrismului tau. Mă interesează ce scrii, strict din perspectiva omului bolnav de atenție care ești, a celui care le știe pe toate, de la A la Z. Ești studiu de caz, stimabile bipolar😎

     0
     0
 2. Uitati de marii asa zisi investitori. Astia nu sunt investitori . Astia vor sa faca pe investtorii . Pe banii mei sa conduca ei .

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button