UTA Arad

Stahl s-a întors acasă, deocamdată sub formă de împrumut de la Rapid: „Ca arădean e un vis să joci cu UTA în Liga 1!”





Trei ani a stat departe de Arad și de UTA Albert Stahl, timp în care a acumulat ceva experiență în Liga 1, la Astra Giurgiu și Rapid. 69 de partide și patru goluri a strâns mijlocașul de bandă ajuns la 23 de ani în elita fotbalului românesc, înainte de accepta să se întoarcă în „alb-roșu”. O face sub formă de împrumut până în vara lui 2023 de la formația giuleșteană, arădenii având o opțiune de cumpărare a sa la finele campionatului ce debutează pe 16 iulie.

A lămurit declarațiile date la prezentarea la Rapid: „Consider că orice fotbalist profesionist vrea să joace la echipe cu fani mulți”

Nu mai departe de acum un an, când semna cu giuleștenii după ce începuse sezonul cu Astra în eșalonul secund, Stahl dezamăgea puțin publicul utist cu declarațiile sale. „Mă simt foarte fericit, mi s-a împlinit un vis, acela de a ajunge la o asemenea echipă de tradiție. Am simțit spiritul Rapidului chiar pe pielea mea, când am fost la meciul cu FCSB, iar de atunci pot spune că m-am îndrăgostit de acest spirit și abia aștept să îl simt și pe teren. Rapid înseamnă un club iubit, unic pentru suporterii pe care îi are și sunt norocos că pot juca aici”, spunea fotbalistul arădean, care astăzi a explicat exact ceea ce a vrut să spună.  „Știu ce am declarat, am spus că pentru orice jucător e un vis să joace cu așa suporteri. Consider că orice fotbalist profesionist vrea să joace la echipe cu fani mulți. Am fost la Astra unde nu veneau suporteri, iar la UTA am văzut ce înseamnă galerie, atmosferă. Eu sunt arădean, am venit acasă, cunosc galeria, cunosc emulația din jurul chipei, știu că suporterii vor calitate și rezultate, de asta am venit. Așadar, nu o să-mi lipsească suporterii Rapdului, dacă și aici e una din cele mai bune atmosfere din țară”, a precizat Stahl.

Trebuie să avem ambiția de a juca la victorie orice meci

După ce Laszlo Balint a renunțat la Adi Petre sau Cipri Rus, UTA nu a mai avut jucători arădeni în lot, în afara copiilor promovați de la Academie. Acum, Albert Stahl reprezintă Aradul în vestiarul UTA-ei în rândul fotbaliștilor seniori. „Pentru un arădean să joci cu UTA în Liga 1 e ca un vis împlinit. Am  jucat de mic copil aici, dar cel mai sus în Liga 2-a, acum fac un pas mare cu UTA în Liga 1. Mă întorc fericit acasă, aici am familia, mi-am lăsat familia când am plecat la Astra. Am revenit cu forțe noi, încrezător și trebuie să arăt că am venit să ajut echipa și să ne îndeplinim obiectivele pe care le avem. Trebuie să avem ambiția de a juca la victorie orice meci și să o facem prestând un fotbal frumos. Adică să avem calitate în joc, ocazii, să ținem de minge, depinde doar de noi, de cât de bine ne pregătim, în așa fel încât să impunem aceste lucruri la fiecare meci. Doar prin evoluțiile mele pot să conving clubul să dea bani pe mine, vedem ce va fi la finalul anului. Chiar dacă, se pare, Rapidul are un buget mai mare acum, nu e pas înapoi pentru mine. Nu gândesc așa, când vii la UTA trebuie să-ți dorești să joci cât mai bine. Eu sunt tânăr, trebuie să joc, să adun minute, să demonstrez ceea ce pot”, a mai punctat rapidul fotbalist de bandă, care are în palmares cu echipa Under 19 a UTA-ei o Cupă și o Supercupă a României în vara lui 2016.

Nu știu dacă am venit să îi fur postul lui David Miculescu, poate jucăm împreună”

Stahl ar putea lupta pentru un tricou de titular chiar cu David Miculescu, un alt „produs” foarte bun al UTA-ei, cotat la 1,2 milioane de euro de transfermarkt. „Nu știu dacă am venit să îi fur postul lui David. Trebuie să ne antrenăm, să tragem de noi și poate jucăm împreună, asta va fi și mai frumos. Până la urmă, ăsta e răspunsul unui fotbalist, pe teren și totul pornește de la antrenament”, mai consideră tânărul fotbalist arădean.

Poenaru și l-a dorit mult pe Stahl, care e și unul dintre favoriții lui Alexandru Meszar: „Ne-am bătut pentru el”

Odată cu sosirile lui Albert Stahl și Raul Steau (fotbalistul Gazului încă nu și-a rezolvat toate problemele cu Gazul și nu a semnat încă), UTA închide achizițiile la nivelul mijlocașilor de bandă. „Stahl e un fotbalist pe care mi-l doream și care se pliază pe ceea ce vreau eu și concepția mea de joc. Am nevoie de jucători ca el, de viteză, cu schimbări de direcție. Fiind arădean, e un impact și mai mare pentru el. Nu a fost ușor să îl aducem, e împrumutat cu opțiune de cumpărare, depinde doar de el dacă îl vom lua sau nu la finalul sezonului. Albert a fost prima opțiune la mijlocași de bandă, știam că e sub contract și era greu de adus. Am insistat, am discutat și am găsit înțelegere la Rapid să ni-l dea împrumut. Repet, nu a fost simplu, că și Rapidul a dat bani pe el și nu renunță ușor la jucători ca el. Repet, m-am bătut pentru el și domnul Meszar a rezolvat în mare parte acest transfer cu agentul lui (n.a. Cătălin Sărmășan). Știu că Albert e și e unul dintre favoriții domnului Meszar, dar împrumutul său nu are legătură cu asta. Nu aducem jucători pe simpatii sau cu inima, eu decid în totalite transferurile și am încredere în Albert. Mi se propun jucători, discutăm despre ei, dar eu iau decizia finală. Eu răspund de rezultate, eu îmi asum jucătorii, de asta nici domnul Meszar nu a insistat, chiar dacă mi-a spus că e un copil al dânsului. Eu l-am vrut și când i-am spus că îl vreau s-a bucurat și dânsul și a făcut eforturi să îl aducem”,a spus Ilie Poenaru despre îmmprumutul lui Albert Stahl de la Rapid.

 

6 comentarii

  1. S-a pisat pe UTA când a semnat cu Rapid și noi îl luam împrumut
    Cică ne-am bătut pentru el(cu cine)??????
    Aceeași păcăleala

    0
    0
  2. Conform celor de la orangesport , Albert nu se va mai lupta cu David pt un loc de titular acesta facand pasul spre Rapid :

    „Cele două părţi s-ar fi înţeles asupra sumei de transfer de 800.000 de euro, 500.000 urmând să fie plătiţi iniţial, iar 300.000 într-o tranşă viitoare, plus procentele dintr-un viitor transfer dorite, 25% „

    0
    0
    1. Am citit și eu,clubul se descurca cum poate ,oricum Miculescu nu mai era cu gândul la UTA,iar pt rapid e prea moale că sa fie titular. Prețul e unul corect 800000 euro mai mult nu face ! Stahl parca e mai bătăios are mult mai multă încredere în el și eu îl văd mai tehnic, dar mare atenție la sf. împrumutului că nu cumva țiganii să ceară un preț exorbitant , și UTA sa nu se aleagă cu nimic.

      0
      0
  3. Am citit doar prima parte a declarației tale și țin să-ți spun că tu ai fost aruncat de la rapid precum o maseua stricată,noi când am avut nevoie de tine
    tu ai preferat banii miticilor,doar aveai cotă, acum ai o șansă, acasă,însă e o casa la care tu nu ai contribuit cu nimic,iar declarațiile care nu prostesc pe nimeni nu le mai da și la anul când vei spune”: m-ați redresat dar vreau mai mult!!!”

    0
    0
  4. Pot sa ma contrazica toti haterii dar va spun eu ceea ce cred(ca parere personala doar)..In Stahl s-a investit foarte mult,atat financiar cat si ca incredere din partea clubului…Nu a avut psihicul necesar la acea vreme,poate prea crud…Nu a avut sansa lui Miculescu,cu un parinte versat in fotbal,pe Vali Miculescu,care sa-l sfatuiasca.Si eu l-am criticat pe Stahl,dar in alte conotatii…Au aparut si acele accidentari succesive ale lui,care l-au stagnat intermitent..UTA dorea neaparat promovarea fortata si s-a renuntat prea usor la un Stahl,Costin,chiar si Copaci,Toma…Rezervele elefantilor sa fi fost,cred ca ar fi acceptat..Presiunea si dorinta de promovare era foarte mare,probabil de acolo s-au facut multe greseli de abordare,in principiu…Nu sunt absurd…
    Teoretic,asa au fost vremurile,practic,nu ai fi avut incotro..
    Eu vad o impaciurire si un fel de reparatie morala in a-l aduce pe Stahl inapoi,chiar daca pe un sezon..El a ramas dator fata de UTA si UTA de asemenea fata de el..Ce putea sa faca Stahl,sa nu mearga sa salute galeria rapidista?L-ar fi mancat de viu..Am fost foarte atent la detalii…Stahl nu a injurat UTA si nici vreo declaratie impotriva,nu acelasi lucru pot sa spun despre atitudinea lui Albu…Nu am lipsit la nici un meci,nici acasa,nici in deplasare fata de rapid…Hai sa nu aruncam cu pietre fara rost…Am vazut atati jucatori permutati intre Steaua/Dinamo,pastrand proportiile si intre Barcelona/Real si ne cramponam de un aradean?Il voi critica pe Stahl si pe mai departe daca nu face fata..dar va face..A crescut foarte mult dupa periplul Astra/Rapid…Va spun eu cine va fi cel mai fericit ca Stahl debuteaza la UTA, in Liga I-i…Se numeste Feri Tisza…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button