UTA Arad

Care erau obiectivele oamenilor de afaceri arădeni dacă ar fi preluat UTA? Printre ele, câștigarea campionatului în 2027 și buget de 8-9 milioane de euro!





Dincolo de considerațiile pe marginea situației explozive de la UTA, creată după ce Alexandru Meszar a refuzat în numele clubului asocierea cu oamenii de afaceri arădeni, Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental, Suporter Club UTA au dat publicității un draft al proiectului avut de cei patru investitori, dar si cu cel al condițiilor de preluare a grupării „roș-albe”.
Vi le punem și noi la dispoziție pentru a vă face o părere cât mai fidelă despre intențiile celor care doreau să o preia pe UTA :

Anexa 1

1. Proiectul UTA – NextGen isi doreste sa stabilizeze si sa reformeze clubul pe termen lung, pentru generatia urmatoare precum si sa creeze cadrul necesar pentru cresterea si dezvoltarea urmatoarei generatii de fotbalisti ai Aradului.

Pe langa cele doua obiective dorim creearea unui club solid financiar si ca baza materiala, care sa poata face performanta.

Durata de implementare pentru faza 1 a proiectului este de 5 ani de zile, in care se vor intampla urmatoarele

An 1+2 – stabilizarea financiara a clubului prin achitarea tuturor datoriilor, reformarea totala organgramei prin identificarea pe fiecare pozitie a unor oameni competenti demararea lucrarilor la baza materiala – Centru integrat de pregatire cu minim 4 terenuri de antrenament, sala de mese, conditii de recuperare, cabinet medical, sala forta etc. Marketizarea clubului, pregatirea unui sistem performant de scouting si transferuri, crearea echipei UTA 2 (Liga3) pentru a roda atat tinerii din academie cat si jucatori de perspectiva, romani sau straini. Obectiv sportiv – minim 6-8 sau playoff.

Budget – 6.5 mil euro/anual

An 3+4 – Valorificarea imaginii clubului, cresterea substantiala a incasarilor din marketing, implementarea unor programe de loializare a fanilor astfel incat UTA sa devina club REGIONAL, profitand de faptul ca orase precum Timisoara, Oradea, Deva etc – nu au fotbal de prima liga sau stadioane moderne. Aceast demers de club regional nu vizeaza doar fan-base-ul (cu accent pe copii – crestem o generatie de utisti la Timisoara/Oradea), ci si exploatarea potentialului economic al Regiunii de Vest, a doua cea mai dezvoltata zona dupa Bucuresti. Finalizarea Centrului de pregatire, promovare UTA2 in Liga2, integrarea unor jucatori formati de club in prima echipa, primele rezultate ale programului de scouting.

Schimbarea formei juridice in SA.

Obiectiv sportiv – playoff si participare in Cupe Europene

Budget – 7.5-8 mil euro/anual

Anul 5 – Ajungerea la maturitate a implementarii primilor 4 ani de program, club solid, stabil financiar cu organigrama stabila, un fan base si un potential de marketing exploatat la maxim. Obiective sportive – castigarea campionatului, participarea in Cupele Europene

Budget – 8-9 milioane euro

Un al doilea obiectiv principal – deschiderea clubului catre aradeni, la modul real, prin implementarea unui program gen “socios” prin care toti aradeni vor putea participa activ la viata echipei. Inca din Anul 2 al proiectului se va implementa la un nivel incipient, urmand ca din Anul3+4, odata cu schimbarea formei juridice in SA, acesti “socios”vor deveni actionari ai clubului. Pe langa latura de atasament, acest program are menirea sa aduca un aport important de capital in club.

Anexa 2

Reorganizare

Motive

– Majorarea veniturilor printr-un management și marketing mai eficient

– Asigurarea lichidităților

– Obiective sportive mai îndrăznețe

Forma

– Rămâne ONG, club sportiv (asociație) de drept privat

– Asociații (conform sugestiilor din partea autorităților locale):

 Grupul nou: 3 membri

 Asociații actuali (club): 3 membri

 Autoritățile locale: 3 membri

 Reprezentant SCU: 1 membru

– Forul conducător: Consiliu Director (votat de asociați)

Condiții financiare

Pentru ieșire –intrare în asociație nu se solicită nici o sumă de bani.

Noii asociați vor achita datoriile către persoanele fizice angajate de președintele Voinea pentru club, până la data încheierii tranzacției de modificare a asociației.

AFC UTA Arad se obligă să returneze datoriile angajate de club sub formă de creditare, evidențiate în actele contabile ale asociației, până la data de 31.08.2022.

AFC UTA Arad se obligă ca până la data de 31.08.2022 să înlocuiască garanțiile angajate de club sub formă de ipotecă de CS ATLETICO Arad pentru AFC UTA Arad în favoarea ANAF.

Identificarea unei soluții de reglementare și clarificare a colaborării între AFC UTA Arad și Afront Mediatech cu garantarea ieșirii din colaborare a SC Inter Sport SRL Arad prin achitarea facturilor emise de societate către Afront Mediatech, până la data de 31.08.2022.

Diverse

Meszar Alexandru și Voinea Florian înainte de încheierea tranzacției vor prezenta noului grup de asociați o situație financiară, juridică și sportivă (debite, credite, solduri, contracte etc.)

În cazul în care pe parcursul următorului an va fi identificată o datorie a clubului către terți, angajată înainte de tranzacție și nemenționată în situația prezentată, Meszar

Alexandru și Voinea Florian se obligă să achite aceste datorii.

Meszar Alexandru după încheierea tranzacției nu va mai participa la activitatea clubului (rămânând în club persoane cu expertiză care pot asigura continuitatea activității).

Confidențialitate

Toate părțile acestei tranzacții semnează un angajament de confidențialitate privind toate detaliile financiare ale tranzacției.

Anexa 3

MEMORANDUM

Motive

– Majorarea veniturilor printr-un management și marketing mai eficient

– Asigurarea lichidităților pentru activitatea curenta a clubului

– Obiective sportive mai îndrăznețe

Forma

Forma de organizare va fi ONG, club sportiv (asociație) de drept privat.

Grupul nou

Adunarea Generala – 5 – membri (Simion Apreutese, Catalin Juncan, Radu Buda, Daniel Proca (SCU), reprezentant primărie)

Cenzor: Florian Voinea

Consiliu Director – 5 membrii – Simion Apreutese, Catalin Juncan, Daniel Proca, Rudolf Vizental, Marius Grada

Condiții financiare

1. Noii asociați vor achita datoriile către persoanele fizice angajate de președintele Voinea pentru club, conform ofertei date in scris de către Alexandru Meszar in data de 29 Aprilie 2021 in valoare de €179,300 până la data încheierii tranzacției de modificare a asociației.

2. AFC UTA Arad se obligă să returneze datoriile angajate de club sub formă de creditare către Atletico Arad, evidențiate în actele contabile ale asociației, in modul următor – 10% din fiecare transa de drepturi TV încasata si 20% din fiecare transfer efectuat. Daca in acest mod creditarea nu se închide pana la 31 decembrie 2022, asociații își iau angajamentul sa suporte diferența de plata

3. Identificarea unei soluții de reglementare și clarificare a colaborării între AFC UTA Arad și Afront Mediatech cu garantarea ieșirii din colaborare a SC Inter Sport SRL Arad prin achitarea facturilor emise de societate către Afront Mediatech, până la data de 31Decembrie 2022.

4. Actuala conducere a AFC UTA Arad se obliga sa aducă la 0 soldul de casa

5. AFC UTA Arad se obligă ca până la data de 31 Decembrie 2022 să înlocuiască garanțiile angajate de club sub formă de ipotecă de CS ATLETICO Arad pentru AFC UTA Arad în favoarea ANAF.

6. După încheierea tranzacției, Alexandru Meszar se obliga sa rămână in club si sa activeze din punct de vedere sportiv si administrativ cel puțin in sezonul competițional 2022/2023, durata care poate fi prelungita cu acordul parților.

Diverse

Meszar Alexandru și Voinea Florian – înainte de încheierea tranzacției vor prezenta noului grup de asociați o situație financiară, juridică și sportivă (debite, credite, solduri, contracte etc.) În cazul în care pe parcursul următorului sezon competițional (pana la 15 iunie 2023) va fi identificată o datorie a clubului către terți, angajată înainte de tranzacție și nemenționată în situația prezentată, Meszar Alexandru și Voinea Florian se obligă să achite aceste datorii din surse proprii.

Din momentul semnării actualului memorandum, înțelegerea rămâne valabila si nu mai poate suferi modificări pana la momentul cooptării noilor membrii in Asociație.

De asemenea, toate deciziile administrative si sportive (transferuri de jucători, semnarea unor contracte precum si orice alta activitatea de natura sa angajeze juridic si/sau financiar clubul) vor fi luate de noii membrii care urmează sa fie cooptați sau de persoana desemnata de aceștia. Orice decizie angajanta luata cu nerespectarea acestei prevederi ii va fi imputabila in totalitate lui Meszar Alexandru.

Odată cu semnarea acestui memorandum, pârțile pot anunța public înțelegerea si își iau angajamentul sa acționeze cu celeritate pentru finalizarea procedurii de cooptare a noilor membrii in Asociație.

Arad, 10.06.2022

Simion Apreutese Meszar Alexandru

Catalin Juncan Florian Voinea

Rudolf Vizental

Marius Grada

Dan Proca









33 comentarii

  1. Cum sa lase Meszar jucăria, vaca de muls? O sa ne explice dereglatul Giro cum s-a sacrificat, cum a salvat MM-ul clubul și alte povesti trase de par. 😎

    0
    0
    1. Tu,@Anonim,esti doar o trompeta uscata la soare,stepa Mongoliei de balegar care nu mai isi miroase excrementul propriu,combustibil,ca si mongolii care il refolosesc…Tu il mananci..:-)))Ia cu sare,piper si lamaie,ca sa nu vomiti…Hai cu bani in club,apoi da-ti cu parerea…Cate abonamente ai?Bolovan intruchipat…Prostul nu este destul de credul,daca nu si fudul…Te recunosti?Lasa gargara…hai langa mine daca te consideri atat de bazat,smecher si suporter…Hai,eroule…Arata-ti gura.Eu am 4 abonamente,tu ce ai?…Fosila ce esti,parvenitule…Mafalda….Idiot de servici…Mai prostovane..la cate deplasari ai fost,pe banii tai?Eu cu familia mea,aproape la toate,am cutreierat tara…Gainarule…Circar de prost gust…Mi-am luat familia si am plecat mii de kilometri,zile si nopti,pe banii mei…Tu,la cate meciuri ai fost,macar acasa?Prostul,prostilor,cu gura mare…Vrei sa ne incordam?Iti stau la dispozitie…
      Prostul de servici…

      0
      0
      1. Că ai plecat mii de kilometri e foarte bine. Marea problema e că te-ai întors😎
        Sărmana ta familie!

        0
        0
  2. Îmi vine sa plâng când citesc și văd la ce a dat Meszar și Falcă cu piciorul.
    Pe falca nu-l interesează UTA, îl interesează doar să dețină el controlul, e bolnav. Meszar e avid după bani! Și uite așa UTA pierde, arădenii pierd. Cred ca le convenea și membrilor de partid să meargă la meciurile din cupepe europene ale Utei, atunci își făceau selfie-uri în tribună!
    Uite că rapid ne-a luat-o în față deja prin aducerea lui Șucu în conducere. Deja se vede la ei(Paul Iacob, Florin Stefan) jucători care erau în atenția noastră!
    Mulțumim falcă, mulțumim Meszar! Și când te gândești ca Meszar e arădean, Voinea la fel!

    0
    0
    1. UTA nu e al lui Meszar dar el așa crede. Nu vor de ani de zile rezultate bune de asta nici nu duc antrenori buni și jucatori. Mai sunt și in datorii mai mari ca bugetul pe 1 an. Lasă ca la
      Rapid vor bagă 9 milioane pe an și la UTA maxim 3 și iar avem emoții de retrogradare ca Falca și Meszar nu vor sa lase pe nimeni sa pună mâna or averea lor.

      0
      0
  3. Cu dedicație specială pentru pupincuristul de serviciu, Giro Bipolar.

    Ia cu lămâie multă , să-ți taie greata. Pentru împrospătarea memoriei, asta scriai , tu, doar tu, Giro, acum vreo 5 ani! Ce ai făcut în ultimii 5 ani?😎

    Iar se F….u…t..astia doi……in gura!Falca cu Meszar,bineanteles!Pt ca mediatorul si omul de legatura Ovidiu Mosneag(Gopo),intre cei doi,a cam disparut!
    Unul ca nu are cui sa cladeasca stadion,celalalt ca nu are unde sa joace….
    Pana la urma nu va va fi stadion,dar nici cine sa joace pe el!Si este egalitate!Pisica moarta,pe undeva la mijloc!
    Acum vorbeste despre Stahl,care nici pana acum si nici mai departe,nu poate duce mai mult de o repriza!Clar!Portzelan,fragil!Prea crud,oricat ar vrea Meszar sa-l vanda rapid!Este piele si os,cu toata tehnica si talentul sau!Daca Meszar nu isi aduce un nutritionist si un preparator fizic adevarat,juniorii vor ramane schelete ambulante!
    Nu poti creste juniori,doar cu impresia ca dau cateva goluri,apoi zboara!
    Pana atunci,este mult pana departe!Nu in fiecare seara ai un caracter ca si Man(cu tatal sau alaturi mereu),cu care te-ai manjit in favoarea lui Behhhhheeecali,la care i-ai acceptat toate clauzele si cu un Tabarcea,Adrian,care nu s-a mai vazut plecat,oriunde,sictirit,plictisit si jignitor!
    Daca lasi UTA sa moara,nici transferuri nu mai faci!Nici inspre afara si nici nu iti mai vine nimeni!
    Cu toata stima!Principiile dvs,le-ati incalcat demult!

    0
    0
  4. Asta se întâmplă în 2013

    ,,Când totul părea „bătut în cuie”, Alexandru Meszar, reprezentantul celor de la Atletico s-a ridicat și a părăsit sala.”

    0
    0
  5. După această prezentare a noului proiect chiar nu înțeleg de ce s-a respins!!! În prealabil si eu am fost împotrivă, l-am sustinut mereu pe Meszar dar acești oameni chiar vor să facă ceva la UTA. ei spun că au toată convingerea că vor reuși. Ei sunt arădeni, familiile lor sunt în Arad, afacerile lor asemenea, sunt utiști…nu înțeleg de ce au fost respinși mai ales că l-au vrut pe Meszar alături de ei.
    Eu nu pot să cred că acești oameni vor răul echipei UTA. Sunt surprins că toți cei de dinainte, Martian, si altii erau primiti cu bratele deschise si ai noștrii sunt stopați..de ce?
    Sperăm să se reorienteze conducerea actuală și să se pună din nou la masa negocierilor și noii investitori să devină parte din club cei care conduc.
    Eu așa văd lucrurile după această prezentare a discutiilor. Intr-adevăr există si un risc, dar dacă nu riști nimic, UTA se va scălda în mediocritate.

    0
    0
    1. Prefer să văd Alexander, RomAsia, firma lui Cătălin pe tricourile UTA-ei decât acest efbet care nu-mi place deloc. Nu mai vrem bet-uri!!! Cătălin cred că ar fi gata să-și dea si ultimul leu pentru UTA.

      0
      0
  6. Eu din asta înțeleg ca Mesar a primit decât 1 milion de euro sa plece de la UTA și vrea mai mult !!

    0
    0
  7. Concluzia e simpla. Cu noul proiect in 5 ani ne batem la castigarea campionatului, Cu actuala conducere in 5 ani luptam sa nu retrogradam. Daca mai suntem un liga 1 pana atunci.

    0
    0
  8. după această conferință de presă, si după publicarea proiectului inaintat de potentialii investitori, as dori să îmi cer scuze față de scu, pe care i-am banuit că fac jocurile unor sarlatani. ei sunt bine intenționați, si mai ales Colin a părut sincer si la obiect, fără ocolișuri si cosmetizări! Cred acum că ,,politicului” cum îi numeau in conferință, le tremură chiloții !!! falca nu uita că nimic nu rămâne nerăsplătit după faptă si rasplată! chiar dacă nu acum că voi controlati si justiția, dar fie roata si pătrată tot se invârte ea odată! si atunci degeaba te vei victimiza

    0
    0
  9. La UTA ar trebui să fie transparență, onestitate și nevoia permanentă de emulație, dusă până la cel mai înalt nivel!
    Partea aceasta de țară, să arate că se poate ajunge la performanțe înalte cu multă muncă și corectitudine.
    Toate acestea nu se pot realiza cu implicarea politicului și fără implicarea oamenilor cu bani care iubesc UTA!
    Forza UTA!

    0
    0
  10. Cât de rău intenționat poți să fii, să vină arădeni cu bani la UTA și tu să dai cu piciorul unei astfel de oportunități.
    Dacă partea politică ar fi de bună credință și nu ar uita de ce sunt la „frâiele” Aradului ar îmbrățișa ideea că numai cu bani mulți poți avea stabilitate și performanțe!
    Asta dacă le-ar păsa de arădeni și de sportul arădean!
    Acum în al douăsprezecelea ceas, sperăm să se ajungă la o înțelegere benefică pentru toți și să putem ajunge acolo unde am fost odată, între cele mai bune echipe de fotbal din România!
    Forza UTA!

    0
    0
  11. UTA. Arad, nu va putea face performante pe care noi toti utistii le vrem de foarte mult timp,sa o vedem pe UTA. o echipa mare in campionatul Romanesc liga1a acolo unde a fost cu multi ani in urma si sa ne bucuram . Dar ce sa ii faci cand MESZAR se opune impreuna cu politicul !!! De ce nu se vrea ? Pana la urma, UTA. este a oamenilor din Arad, nu a lui Meszar s-au a D-lui Falca !!! Acum ,cand UTA. are posibilitatea,o sansa mare de tot prin disponibilitatea foarte mare a acestor investitori in care culmea, sunt si aradeni, sa dai cu flit la o asa sansa mare ?!Nu , alta varianta, nu exista pt. UTA , decat aducerea acestor investitori , numai asa UTA. va ajunge o echipa puternica si sa participe la competitiile europene, asa cum o facea acum cateva decenii in urma !!! Sa fie bine, FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  12. Pai daca domnul MESZAR, nu are nicio functie executiva in cadrul clubului UTA Arad, atunci cum de si-a asumat aceasta raspundere de a opri nrgocierile cu acesti investitori din Arad ???

    0
    0
  13. Totul e frumos, atragator dar patiti fiind cred ca e firesc sa intrebam : CU CE GARANTEAZA (MATERIAL) MACAR FUNCTIONAREA IN PRIMUL AN DE MANDAT? Bancar.

    0
    0
  14. problemele astea se vor vedea in campionat si implicit cu retrogradarea echipei sper sa se rezolve problema dar din pacate meszar a dat de gustul banului la uta si mulge vaca pana poate …a invatat de la domnul falca

    0
    0
  15. Suna destul de bine proiectul, dar la nivelul declaratiilor vor o colaborare, iar mai sus asta apare:
    “ Meszar Alexandru după încheierea tranzacției nu va mai participa la activitatea clubului (rămânând în club persoane cu expertiză care pot asigura continuitatea activității).”
    Deci e clar ca lumina zilei ca vor afara pe Meszar! Atunci despre ce colaborare vorbim? Cine minte? Se pare ca investitorii…

    0
    0
    1. Ce ai citat tu e propunerea lu Soany. Vezi mai jos propunerea investitorilor. El îl vroiau in club.

      0
      0
      1. Nu e propunerea lui Sanyi. Am citat de la investitori. Nici nu are sens ca Meszar sa propuna autoexcluderea

        0
        0
        1. Tu știi să citești ? Ai ascultat conferința de azi? Meszar a cerut incontinuu să nu mai facă parte din club. Investitorii au spus că singura modalitate prin care tranzacția se face e că el să rămână. Ultimul draft e cel în care investitorii cer să fie director sportiv. Uită-te la print screenul de pe WhatsApp in care soany zice că acceptă, dar vrea să vadă exact ce responsabilități are. Eu înțeleg că aveți ordin de partid acum să ieșiți să luați apărarea , dar macar cititi înainte să scrieți.

          0
          0
          1. Nu am ascultat conferinta, dar am citat din Anexa 2 ultima fraza de la diverse. Citeste si tu, e acolo. Oricum in Anexa 3 apare optiunea ca Meszar sa continue, deci redatul e cel putin contradictoriu. Si nu am nici un ordin de partid, nu trebuie sa ataci pe nimeni doar pt ca reda un citat dintr-o declaratie. Cu totii vrem binele UTAi, sper…

            0
            0
      2. Da,dar consecutiv,Meszar sa-si asume niste chestii care nu i-ar apartine,ulterior…
        Investitorii acestia ar vrea ca Meszar sa scoata din nou castanele din foc,oricand,in orice conditii,pe mana lui,in cazul ca proiectul capoteaza…Serios?
        Or fi ei investitori de buna credinta dar il vor pe Meszar,mai departe…Cum asa?

        0
        0
  16. Inchid ochii si parca revad investitorii respectivi,la acele timpuri..Niciodata nu s-a terminat cu bine…De aceea nu am incredere…Un sezon de gratie,de incercat incredere,atat cerem…Un compromis experimental,apoi sa tragem linie clara..Este de viitor sau nu,posibilul proiect?Nu se cere capul nimanui…Performam sau nu?Restul sunt discutii fara rost…

    0
    0
    1. Pai doar cu Meszar, primărie și 5 colturi, cum dreq sa performezi ? Pt ca ai nevoie de capital. Și de unde?

      0
      0
  17. Soluția ideală pentru sustenabilitatea clubului UTA, este clară -preluarea privată, este necesară neaparat reluarea discuțiilor dar care să fie mai elastice din partea ambelor părți pentru a avea finalitate ! Trebuie acceptat de toată lumea că pentru creșterea Aradului brandul UTA este necesar, dar obligatoriu la un nivel de performanță mult peste ce este acum. Cu Înțelepciune și Voință – Succes !

    0
    0
  18. Ii bine ca tziptzerii din galerie „au ajutat” echipa si pe perioada pandemiei, cumparand bilete.. Si intrand doar politicu la meciuri

    0
    0
  19. Stați liniștiți ca e doar chestiune de timp pana preiau cei 4 crai de la răsărit clubul. 2 se cearta, 1 pleacă, altul nu mai investește ca se reprofilează pe borcane cu zacusca, și uite asa o sa va fie dor de Meszar sau cum pălăria mea îl cheamă pe actualul.
    Nu mai locuiesc de mult la arad deși lucrez aici, dar țin minte perioadade Gio și c
    Martian la UTA. Astalalt măcar tine de 2 ani UTA in primul eșalon, chiar dacă chinuit, dați mi voie sa nu mai cred în petarde care vor sa investească.
    Aradul doar pe UTA o mai are, in rest e o parcare între 2 orașe.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button