UTA Arad

Suporterii nu vor război, ci îi cer lui Meszar și…„factorului politic” să se reașeze la masa negocierilor cu investitorii arădeni! „Jocul” pare a fi la…Falcă





După două zile de atacuri în mediul online asupra lui Alexandru Meszar și a deciziei sale de a întrerupe orice negocieri cu oamenii de afaceri arădeni dispuși să preia UTA, suporterii arădeni au ieșit cu un mesaj de conciliere pe ultima sută de metri între cei care au și pot avea în propriile mâini destinele echipei emblemă a orașului. Pe scurt, Suporter Club UTA îi cere lui Meszar, cel care și-a asumat decizia de a-i lăsa în afara proiectului pe Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental să reia din nou discuțiile cu aceștia. Sau, dacă decizia luată în urmă cu două zile nu-i aparține conducătorului de facto al „Bătrânei Doamne”, tot SCU face apel la „factorul politic” să facă același lucru pentru liniștea pe care conducerea clubului o clama ca efect a decizie de miercuri, dar care nu mai există dinspre marea masă a fanilor arădeni.

Dani Proca, președintele SCU, vicele Claudiu Negru și Colin Mesz, membru în Comitetul Director al organismului suporterilor utiști și patron al localui unde s-a desfășurat conferința de presă de azi au relatat chiar în detaliu mersul negocierilor purtate de investitorii arădeni cu Alexandru Meszar și, la un moment dat, și Gheorghe Falcă. Mai mult, aceștia chiar au sugerat că „dealul” pentrru UTA nu s-a mai făcut din cauza fostului primar, doar că nu pot fi siguri atâta timp cât comunicatul de presă din partea UTA-ei și mai ales asumarea completă a sa a venit din partea lui Meszar.

În sprijinul afirmațiilor lor, fanii chiar dat publicității convorbiri purtate pe WhatsApp (foto 2), în care Meszar i-ar îndemna pe oamenii de afaceri arădeni să obțină și acordul factorului politic. Iar de aici încolo pare să se fi rupt totul.

Proca: „Aşteptăm să primim şi noi explicaţii, însă un lucru e clar, discuțiile cu oamenii de afaceri trebuie reluate”

De ce? Pentră că (contra)oferta finală prezentată lui Apreutese, Juncan, Grada și Vizental, procentele din cadrul ONG-ului UTA urmau să fie distribuite astfel: autorități locale 30%, actuala conducere administrativă a clubului 30%, noii investitori 30% și Suporter Club UTA 10%. Așadar, dacă și-ar fi investit banii, Apreutese și partenerii săi nu ar fi avut siguranța majorității, sau, pe românește, exista pericolul ca alții să conducă pe banii lor. „Undeva la începutul lunii mai ni s-a solicitat o întâlnire de către domnul Falcă, pe care am acceptat-o. A vrut să ştie în ce stadiu suntem cu discuţiile pentru asocierea cu oamenii de afaceri arădeni, după care ne-a confirmat susţinerea sa pentru proiect şi că administraţia locală va rămâne un partener stabilit şi sigur al clubului. La câteva zile după acea întâlnire, domnul Meszar a venit cu o nouă ofertă, în care cam tot ce se discutase s-a contramandat, în sensul că toate creditările Atletico, care se ridicau undeva la suma de 500 de mii de euro, datoriile clubului, de aproximativ 2 milioane de euro, să fie plătite imediat de investitori, dar ca o schimbare la draft, în ceea ce priveşte noua conducere, să aibă ei 60% din club, 30 el şi 30 Falcă, iar oamenii de afaceri să rămână cu doar 30%, 10% fiind ai SCU. Normal că această ofertă a fost refuzată, pentru că asta presupunea un efort financiar de 8 milioane de euro încă din primul an. Pe românește, ei veneau cu banii și încă mulți și nu aveau nicio putere de decizie la cum erau distribuite procentele. Apoi s-a venit cu o nouă ofertă din partea investitorilor, care şi-au asumat să plătească toată creditările şi datoriile până la finalul anului, domnii Meszar şi Voinea să rămână în club pe poziţii de conducere, acceptată cu condiţia ca procentele de la nivelul conducerii clubului să fie negociate cu partea politică. Totuşi, am stabilit o ultimă întâlnire, care credeam noi că e decisivă, pe 15 iunie, unde trebuia să semnăm actele, dar la care domnul Meszar nu a mai venit, şi-a închis telefonul şi nu am mai dat de dânsul. Nu ştim ce s-a întâmplat, dar astea sunt faptele, aşteptăm să primim şi noi explicaţii”, a spus, printre altele, Dani Proca, care mai apoi, întrebat dacă e de părere că „factorul politic” a fost decisiv în căderea înțelegerii, a spus următoarele: „Semnale au existat în acest sens pe la mijlocul lunii mai. Alexandru Meszar a dat în scris că acceptă oferta, dar decizia nu este la el. Acum, nu știu, așteptăm lamuriri …De la Falcă, dacă el este cel care a sabotat totul, sau, poate, e invenția lui Meszar. Dar, până la urmă, nu e important cine a decis, vrem să se revină la masa negocierilor pentru binele UTA-ei. Nu știm cine exact, Falcă, Bîlcea, Meszar, Voinea, dar discuțiile cu oamenii de afaceri arădeni trebuie reluate cu scopul de a bate palma pentru binele clubului UTA. Meszar a spus că dorește liniște, acum nu este liniște, acel comunicat de miercuri a aruncat totul în aer”. 

Bugetul valabil pentru sezonul 2022-2023, în sarcina noilor investitori?

Tot președintele SCU a susținut că tot bugetul din sezonul ce vine al UTA-ei ar fi urmat să fie asigurat, conform înțelegerii, de noii investitori și asta pentru că: „Banii care vin acum din TV sunt antamați deja din februarie de Meszar. Bugetul pe noul sezon era pus pe hartie cu noii parteneri, care ar fi dorit să investească bani, nu să crediteze clubul, cum a mai fost cazul pe la Dinamo sau CFR Cluj. Cu tot cu datorii și plata creditărilor către domnii Meszar și Voinea vorbim despre 8 milioane de euro. Ei sunt dezinteresați de UTA ca business, nu au spus vreun moment că vor să-și recupereze banii, ci era vorba doar despre dezvoltarea clubului în cadrul unui proiect pe 5 ani. În ultimul dintre ei,  Sunt utiști și reușind în afaceri, au dorit să dea ceva înapoi comunității de utiști, să rămână ceva frumos pentru arădeni. Doar că acum, răspunsul, soluția, nu este la noi sau la investitori, așteptăm să ne explice cei care au nu au perfectat înțelegerea de ce. Poate a fost doar o decizie de moment, iar noi nu vrem război, ci bună înțelegere pentru binele UTA-ei. Nu vrem să ajungem până acolo încât să punem problema unei preluări ostile a clubului”. 

Negru: „Nu ne împotrivim participării administrației locale la UTA, dar – pe de altă parte – pot scăpa de o povară”

Claudiu Negru a ținut să precizeze că suporterii sau oamenii de afaceri arădeni, cu care se părea că se va bate palma, nu au fost consultați de actuala conducere a UTA-ei când a fost vorba despre scumpirea abonamentelor sau alte decizii de ordin sportiv. „Nu am fi fost de acord cu scumpirea abonamentelor, în timp ce prețul biletelor a rămas la fel. După părerea noastră, un suporter abonat e mai fidel clubului, îți aduce un venit sigur, la început de sezon când ai mai mare nevoie de bani. În fine, din păcate, au mai fost și alte situații în care domnul Meszar nu ne-a consultat, ne amintim numai episodul numirii lui Ionuț Popa ca antrenor. Dar cu toate astea, oamenii de afaceri îl doresc în continuare pe domnul Meszar la club, iar noi nu ne impotrivim nici participării administrației locale la UTA. Trebuie doar să înțeleagă cu toții că nu vor veni investitori că sa dicteze alții pe banii lor. Și așa Primăria tot spune că UTA e o povară în cârca ei, au acum posibilitatea să scape de aceasta povară și asta pentru că investitorii nu au cerut nimic administratiei locale”, a menționat „Kidu”.

Mesz: „Îi asigurăm pe fotbaliști și pe Ilie Poenaru de tot suportul nostru”

În fine, sarcina lui Colin Mesz a fost aceea de a liniști echipa și stafful tehnic cu privire la susținerea pe care o vor avea și mai departe din partea galeriei. Dar nu înainte ca și el să-și exprime părerea despre grupul de investitori arădeni. „Oamenii de afaceri de care tot vorbim sunt utiști ca mine, Kidu (n.a. Claudiu Negru) sau Dani, au fost în nenumărate deplasări cu ei. Deosebirea este că ei au ajuns să aibă bani mulți și vor să-i direcționeze spre UTA pentru a trece la un alt nivel. Ei, ca și noi, își doresc să mai jucăm într-o cupă europeană, să ne batem sus și li s-a închis foarte urât ușa în față. Cum a zis și Dani Proca, nu vrem război, mergem pe drumul nostru de a convinge părțile implicate să se așeze din nou la aceeași masă. În același timp, vrem să-i asigurăm pe fotbaliști, pe Ilie Poenaru, că vom susține echipa ca și până acum, ei nu au absolut nicio vină și o implicare, trebuie doar să-și vadă de treaba lor. Au tot sprjinul nostru”,a menționat Colin.

Așadar, acum mingea este în terenul părții care s-a ridicat de la masă, așa cum s-a exprimat chiar SCU. Iar impresia este că jocul este la Gheorghe Falcă, europarlamentarul arădean care a rămas bine înfipt în tot ceea ce înseamnă decizii la nivel important în municipiul Arad. Iar pentru el UTA a fost mai mereu o „jucărie” pe care a folosit-o după bunul plac.









32 comentarii

    1. Factorul politic o sa se fofileze… Ca nu are timp ca nu e în țară… Bla, bla, bla!! Și echipa nu are timp de jocurile și manevrele lui!!!

      0
      0
  1. Lucian Grec, ieri ai șters comentariul realist pe care l-am postat, fără nicio explicație! Alaltăieri la fel pe motiv ca nu facem politică, deși nu am atacat nicuj partid!
    Te întreb, azi e voie sa scrie lumea de falcă? Văd că la conferință a fost voie, în articol e scris numele lui de câteva ori,in comentarii e voie?
    Sau ne întoarcem la vechile obiceiuri când ștergeai comentarii care nu îți convineau? Când erai fanul politicului.
    Tot ce am scris ieri a fost realist, cu bun simț, oamenii care intră pe site poate aveau nevoie de acele informații! Ce faci tu se numește mârlănie!

    0
    0
  2. Trist, meszare, să ajungi maarioneta botoxatului, inseamnă că ai zero mândrie și respect de sine.
    Măcar acum, la spartul târgului, renunță la sclavie și lasă oameni potenți financiar să vină la UTA, vouă vă ajunge, ați muls destul clubul ăsta.

    0
    0
    1. Chiar nu intelegeti , Meszar ar lasa fraiele , doar ca …fraiele nu sunt la el ! Deciziile se iau mult mai sus , in Biroul Oval si nu la Soani in birou . Degeaba acuzati omul , el este pus doar la inaintare , deciziile finale se iau in alte parti

      0
      0
      1. Aparent, cum se fac lucrurile in Romania cei din „Biroul Oval” vor si ei un comision, o spaguta, ca sa fie de acord cu proiectul investitorilor.

        0
        0
  3. ***Eh acum este rindul „circotasilor” sa sara de cur in sus si sa-i atace din nou pe „investitori”. Este foarte interesant cum lumea sare sa eticheteze la comanda si habar nu au de contract , % etc. Faptul ca sint investitori nu „creditori” este enorm.
    Sper sa se rezolve ca altfel acest an probabil o sa fie ultimul in liga 1…si ar fi pacat.

    Pentru mine doar UTA conteaza!

    0
    0
    1. … „vor” să vină dacă banii vor fi la vedere, justificabili, nu ca atunci când investitorul principal a ajuns să o ponsorizeze pe Steaua, din cauza nejustificării banilor lui la UTA!

      0
      0
      1. *sponsorizeze
        La UTA ar trebui să fie transparență, onestitate și nevoia permanentă de emulație, dusă până la cel mai înalt nivel!
        Partea aceasta de țară, să arate că se poate ajunge la performanțe înalte cu multă muncă și corectitudine.
        Toate acestea nu se pot realiza fără implicarea oamenilor cu bani care iubesc UTA!
        Forza UTA!

        0
        0
    2. .Ce implicații are ,,fostul,, la UTA Arad? Deține ceva procente în club ,dacă Da asta e caz penal pt că nu are voie ! Poate ne explică cineva cine deține clubul UTA ? Cît despre investitori ,nu-i cred ! Ei trebuiau să iasă în fața presei și să-și explice intențiile ,dar au tăcut și au făcut jocul celor din umbă!!! Iar SCU a destabilizat total legăturile dintre suporter-conducere, prin mesajul transmis! Vinovați sînt toți .

      0
      0
      1. Perfect d-lLoczi bine ai spus toțki vorbesc dar nimic concret!! Vreți să o pățim cu investitorii ca cei de la Dinamo cu Spaniolii??

        0
        0
  4. Investitorii au spus ce aveau de gând. Sa ne spună și Sanyi care e proiectul LUI pe următorii cinci ani 😎

    0
    0
  5. Da cine moasa-sa pe gheata ii fALCa asta de nu mai misca nimic fara el???? M-am saturat de impostorul asta, Doamne da sa-l vedem la puscarie, rahat cu ochi ce ii. Nu mai misca nimic fara voi pnl-ului asta mizer.

    0
    0
  6. Dl falcă se laudă pe la toate televiziunile că Aradul este deschis tuturor investitorilor, si că Aradul este orașul care merge pe ideea investițiilor. Ei, uite că la UTA nu se vrea investiții. UTA n-are voie să se dezvolte? Acești oameni au firme serioase, nu ca Marțian care a venit cu mâinile în buzunar și i-ai dat UTA direct, fără nicio garanție bancară. La arădeni le cereți garanții bancare? Ei sunt toată ziua printre noi, fac parte din comunitatea noastră. Cred că s-au simtit extrem de jigniți de tratamentul si răspunsul factorilor de decizie. Cu toate acestea nici unul n-a făcut circ. Au tăcut, nu s-au luat la harță cu nimeni deși au fost tratați ca niște parveniți din nu știu ce zonă a țării. Și asta inseamnă că oamenii aceștia au caracter și onoare.

    0
    0
  7. Mai mult prin asta au aratat ca si ptr ei, investitorii, Doar UTA Conteaza!! la fel cum si ptr noi. S-au lasat calcalti in picioare de factorul politic ca stiu ca fara ei nu prea se poate la noi in Romania. Probabil trebuie impins ca in orice domeniu ceva si ptr el, stim noi cine.
    Ca sa intelegeti bine cum vad eu problema. E ca si cum unii dintre noi care comentam pe aici si care suntem mari utisti am face 100 mil de euro din nu stiu ce afaceri am avea. Si noi ne gandim ca in urmatorii 5ani ne permitem sa pierdem 20-30 mil din acesti bani doar ca sa vedem inca odata in viata asta (ptr cei de sub 45ani n-au vazut niciodata) pe UTA campioana. Bine ei nu vor pierde acesti bani ca intre timp din afacerile lor vor face alti 20-30 mil doar ca acesti bani i-ar rula la UTA. Voi nu intelgeti ca oricare dintre noi am da acesti bani de i-am avea? Probabil si Meszar i-ar da doar sa mai vedem odata sau de ce nu de mai multe ori ceea ce au vazut parintii si bunicii nostri UTA luand titlu si jucand in cupele europene.
    Sper ca toti cei care decid la UTA sa se adune odata ptr totdeauna sa puna pe hartie sa semneze si sa ne apucam de treaba toti ei cu banii noi cu incurajarile si jucatorii cu antrenamentul si jocul. Sa tragem toti la aceeasi caruta sa fim un tot unitar sa nu ne poata dezbina nimeni.

    0
    0
    1. Frumos Flavius, meriți insignă, și niște beri normal, salutari din Germania, forza uta oriunde, oricând

      0
      0
      1. Perfect de acord cu voi. Noi suntem idealisti, sustinem sincer ideea. Politicienii insa sunt niste parveniti fara scrupule, care si-au cladit viata pe banii nostri, ai contribuabililor iar acum ne considera proprietatea lor. Politicul decide soarta UTA-ei in detrimentul bunastarii clubului? Revoltator e putin spus…

        0
        0
  8. Se pare că atât a fost perioada de relativă glorie după 12 ani de liga b,c și d! Eu prevăd că scu împreună cu cei 4 o vor lua de la liga a patra, iar Meszar cu falcă nu vor mai putea numii echipa UTA, că palmaresul și sigla e la suporteri! Nu văd altă ieșire din această situație, că falcă ține că orbul de bâta de club, probabil că noi investitori să nu ajungă la acte din gestiunea financiar-frauduloasa!

    0
    0
    1. Trebuie vazut cine e oficial la uta falca si meszar nu pot lua decizii oficial trebuie sa aflam exact cine trebuie inlaturat prin orice mijloace de la uta !

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button