Baschet

Se schimbă polii de influență în baschetul feminin românesc: CSM Satu Mare se retrage, Rapidul își face echipă de titlu (și) cu câteva foste „arădence”!





Veste – oarecum – șocantă pentru baschetul feminin românesc. CSM Satu Mare, deținătoarea medaliei de bronz în LNBF, a anunțat că nu va lua startul în noul sezon, cu toate că echipa din nordul țării informase inițial Federația că va participa în EuroCup Women în sezonul următor. Secția de baschet de la CSM Satu Mare a fost înființată în 2007 și echipa a promovat în prima ligă în 2008. De atunci n-a ratat nicio participare în campionat, cu toate că a mai avut dificultăți legate de buget.

Astăzi, însă, prin vocea directorului Ștefan Mureșan, CSM-ul s-a retras din competiție. „După o analiză îndelungată, am decis să facem un an de pauză în Liga Națională de Baschet Feminin. Este o decizie aprobată de Comitetul Director al clubului, o decizie pe care a luat-o, după ce am analizat parcursul echipei în sezonul trecut.

Nu ne dorim și nu vom închide secția de baschet a clubului, vom susține echipa de junioare U15 a clubului și dorim să formăm grupe noi, să investim în copiii noștri, să construim o pepinieră din care să avem jucătoare la echipa mare. Vrem să continuăm tradiția baschetului din Satu Mare de a crește jucătoare de valoare, jucătoare care sunt născute în Satu Mare.

În continuare vom susține sporturile individuale din cadrul clubului unde anii trecuți, dar și în acest an, am avut rezultate excelente”, a transmis Mureșan, care a dat de înțeles că ratarea participării în finala LBNF, chiar în favoarea FCC Baschet UAV Arad (care s-a impus la general cu 3-0) a contribuit la această decizie radicală.

Rapidul vrea să atace titlul după modelul handbalistelor

Dacă Satu Mare dispare din peisaj cel puțin până în vara anului următor, Rapidul vrea să-și facă echipă de titlu și la baschet, după modelul handbalistelor. Echipa din Giulești anunță un buget de 600-700 de mii de euro pentru sezonul ce vine și, din informațiile noastre, și-a asigurat serviciile a unor jucătoare importante precum Carla Popescu, Alina Podar, Marta Fodor, Flori Diaconu, Gabriela Irimia, dar și fostele jucătoare ale Aradului, Teodora Neagu sau Alexandra Ghiță. Totodată, Laura Vaida și Tereza Vitulova, ofertate și de Marcel Urban pentru prelungirea înțelegerilor cu formația vicecampioană, ar avea și ele pe masă propuneri foarte bune din parte Rapidului.

Un comentariu

  1. Dupa cum se profileaza soarta baschetului satmarean ,dupa plecarea dintre cei vii a lui Fogel Vasile ,legat sufleteste da club ,asemenea aradeanului Urban ,dispare un club de baschet care si a creat un renume in baschetul romanaesc ,pacat.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button