UTA Arad

Component al naționalei Mauritaniei, Aly Abeid e noul fundaș stânga al UTA-ei!





Ultimele două achiziții oficiale ale UTA-ei evoluează pe același post, fundaș stânga. După Mihai Dobrescu, la Arad ajunge și un component al naționalei Mauritanei.

Acesta se numește Yacoub Aly Abeid, are 24 de ani și vine de la Valenciennes. În sezonul recent încheiat a adunat 14 jocuri, între care 10 ca titular pentru echipa ce a terminat pe locul 16 (din 20) în liga secundă franceză. Aărătorul de picior stâng a început fotbalul la ASAC Concorde în țara natală înainte de a semna cu spaniolii de la Levante. În Primera a bifat un singur meci, în fața prestigioasei Atletico Madrid. A urmat un împrumut la Alcorcon și apoi, din ianuarie 2020, aventura din Hexagon. Pentru naționala Mauritaniei a jucat 42 de meciuri și a marcat două goluri. Între altele, Aly Abeid a bifat două Cupe ale Africii, în 2019 și 2021 cu Mauritania, de altfel primele participări în istoria naționalei.

Poenaru: „Am rezolvat flancul stâng, Aly vine dintr-un campionat foarte greu”

Tânărul fotbalist nu se va alătura lotului utist la Rogla, ci va sosi direct la Arad cel mai probabil săptămâna viitoare. „Odată cu venirea lui Aly am încheiat transferurile în compartimentul defensiv. Mi-am dorit să avem o apărare echilibrată, să avem concurență pe posturi, iar prin transferul lui Aly am rezolvat și flancul stâng. Este un jucător pe care l-am analizat foarte bine și care se pliază pe principiile și concepția noastră. Aly vine dintr-un campionat foarte greu, unde a jucat constant în ultimii doi ani și jumate, la un club bun care a activat și in prima ligă franceză. Ne bucurăm că a acceptat să vină alături de noi în dauna altor oferte mult mai atrăgătoare, dar l-am convins cu proiectul nostru și ceea ce vrem să facem la Arad. Și nu în ultimul rând, a fost încântat de atmosfera pe care publicul arădean o creează la fiecare meci!”, l-a caracterizat antrenorul nostru, Ilie Poenaru, pe noul apărător utist.

Aly Abeid este cotat la 400 de mii de euro pe transfermarkt, fiind al patrulea cel mai valoros fundaș din lotul arădenilor, la egalitate cu Erico, după Chindriș (600 de mii de euro), Vukcevic (500 de mii de euro și Hoxhallari (450 de mii de euro). Dacă se confirmă și transferul moldoveanului Virgiliu Postolachi, Ilie Poenaru și-ar mai dori în lot un singur fotbalist de atac pentru completarea lotului.

 

9 comentarii

  1. 1. sa vorbim…la obiect, in termeni cuviinciosi, fara a jigni sau a ne crede superiori. 2 .Aly Abeid vine din liga a doua franceza, a jucat si in Spania ( putin). Din orice punct de vedere ( expunere, salariu, nivel competitiv) a veni in Romania imi pare curios. Desigur stie fotbal, si probabil este peste Dobrescu ( nici nu ar fi asa de greu). Ce sa il fi adus la UTA ? Poate e dupa vreo accidentare, poate e un tim mai greu sociabil, mai cu unele probleme.Eu am cautat date despre el pe unele site-uri, deocamdata, nevazandu-l jucand , prefer sa nu spun o parere definitiva. Vom vedea ce poate 3. Si eu zic ca in compartimentul defensiv am fi acoperiti, doar ca nu am certitudinea ca Erico si benga se pot acomoda la un stil deschis de joc, dupa ce de 3 ani au jucat ” acoperiti” la inchidete si , de obicei …cu minge lunga ( ” tare, in fata si om nmai vedea:”). Inteleg ca Postolache nu a semnat ..inca, . Constat ca albanezii ( ce joaca la inchidere) au forta si ambitie, nu si tehnica . Ramane de vazut ce vom putea produce in atac. Sa mai avem putintica rabdare !

    0
    0
    1. De unde stim ca Erico si Benga vor fi titularii axului central?Au mai veni Chindris si albanezul,deci multe se pot schimba,cu toata aprecierea pt Erico si Benga.

      0
      0
    2. Dacă a plecat cineva de la uta era bai ca pleacă pentru bani și nu sta la performanța. Dacă vine cineva la uta in ideea performantei și nu a banilor iarăși e dubios….cine va mai înțelege?!

      0
      0
  2. sunt 2 aspecte aici fruntas la sat sau codas la oras nu orice pas inapoi e un esec de multe ori iti poti relansa cariera coborand mai jos ca sa iti faci avant important pt fotbalist tanar e sa joace cat mai mult degeaba prinzi un meci in primera daca nu ai meciuri in picioare e greu!

    0
    0
  3. Nu vad nici cel mai mic inconvenient,ba din contra!Acomodare rapida sa-i dorim si mult succes!Pe Otele l-a cunoscut cineva?Ce l-ar fi recomandat la UTA,teoretic?
    Daca nu avem suficiente referinte despre baiat,nu inseamna ca cei din conducere nu au date destule…Banuiesc ca nu este adus de umplutura,probabil nici titular direct…Sa-l vedem….Multa bafta Aly…Noi,suporterii vom fi cei mai fericiti daca prestatia sa va fi pozitiva,doar asta ne dorim cu totii,nu-i asa?

    0
    0
  4. Avem cativa jucatori buni in lot ce sunt convocati la echipele lor nationale. Asta e un lucru bun pt ca vor sa joace si sa demonstreze si pt selectioneri. Sper ca si Aly Abeid sa confirme. UTA a dat chiar capitanul echipei nationale in persoana legendei Iosif Petschovschi si multi, multi alti jucatori deosebiti: Coco Dumitrescu, Gornea, Dumitrescu, Domide, Brosovszky, Coras. De aceea tinerii jucatori romani de la UTA ar fi bine sa stie, ca tricoul acesta alb-rosu trebuie respectat, muncit serios sa-l meriti ca titular si purtat cu mandrie pt ca are o istorie ce obliga.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button