Progresul PecicaUTA Arad

Pecica și UTA colaborează pentru noul sezon al Ligii a 3-a! Petcuț și Bozian vor antrena o echipă tânără, dar și „senatorii” Progresului!





UTA a luat în calcul și în această înființarea unei echipe „satelit” pe care să o înscrie în Liga 3-a, în cazul în care FRF-ul i-ar fi găsit un loc liber, pentru a-și roda fotbaliștii tineri din lot, alții decât cei care vor fi angrenați în noul campionat al speranțelor (U18) sau în Liga Elitelor. Cheltuielile erau, însă, importante, astfel că echipa fanion a județului a intrat în discuții cu una dintre dintre divizionarele terțe arădene, care avea probleme de efectiv după încheierea stagiunii precedente. Este vorba despre Progresul Pecica, formație ce oricum își dorea reducerea cheltuielilor, iar colaborarea cu „Bătrâna Doamnă” vine la momentul oportun.

Conducerile celor două grupări au deja un acord de principiu în acest sens, autoritățile locale din Pecica și-au dat și ele acordul, iar în zilele următoare lucrurile vor intra în linie dreaptă. Noua echipă a Progresului va fi pregătită de Mihai Petcuț, antrenor licențiat al UTA-ei și Bogdan Bozian, experimentatul mijlocaș al „galben-albaștrilor”, care a îmbrăcat și haina tehnicianului la Pecica în a doua parte a sezonului trecut. Astfel, Petcuț se va întoarce pe „Pădurice” după exact 7 ani de zile, când a ratat promovarea cu Progresul în Liga 3-a după eșecul din barajul cu Performanța Ighiu (1-6 la general).

De la UTA ar trebui să treacă în „galben-albastru” nu mai puțin de 11 jucători, născuți între 2003 și 2007, cele mai cunoscute numele fiind cele ale portarului Roșca, fundașilor Sarkozi și Puta și ale mijlocașilor Andrieș, Borcea și Cristi Mihai. Pecica are și ea tinerii săi de crescut, precum Burtic, Szep, Gruia, Răchită sau R. Bănățan, dar această echipă tânără va fi ajutată să progreseze și de câteva elemente cu experiență care se mai află sub contract cu Progresul, plecând de la căpitanul Arsene și continuând cu Wild, Capătă, Morar, Aldan (care revine la Pecica după sezonul petrecut la Lipova) și – bineînețeles – Bozian. Stafful tehnic al pecicanilor intenționează să programeze și două antrenamente pe zi pentru jucătorii tineri, pe când pentru cei mai experimentați unele ședințe de pregătire vor fi facultative.

Probabil, totul va fi bătut în cuie până la finalul acestei săptămâni între Cristian Pilan, directorul sportiv al celor de la Progresul, și „oficialii” clubului UTA.

10 comentarii

  1. Cum copiază proiectul investitorilor, parcă zicea Meszar că nu știe de niciun proiect!
    Dragi arădeni, cât vă mai lăsați prostiți?
    De ce Pecica? Datorită relației Igas – falcă? Parcă erau certați ăștia, sau doar de gura lumii?

    0
    0
  2. deci UTA PECICANA ….patru meciuri cu CERMEIUL si 4 cu LIPOVA si..gata campionatu,,,oricum,bine ca au unde juca cei tineri..

    0
    0
  3. Bine ar fi daca tinerii jucători ar reuși să preia cât mai mult din ,,vîna”și determinarea fostului jucător și actual antrenor Mihai Petcuț.Ar fi un adaos important la bagajul lor fotbalistic.

    0
    0
  4. O veste buna…Pecica a evoluat enorm in ultimii ani incepand mai ales cu sectorul juvenil..Au o frumoasa baza sportiva intretinuta,dorinta si sustinere maxima…Cred ca ambele cluburi au de castigat in acest parteneriat…Nu in ultimul rand,este foarte aproape de Arad…O aruncatura de bat si astfel jucatorii pot fi observati la fiecare antrenament,meci amical sau oficial,direct…nu pe telefoane si pareri pe hartie…
    Atentie mare la ceea ce spun acum…Pecica are niste copii foarte talentati,de mare perspectiva,localnici sau satele din prejur,la U 17,U 16 dar mai ales la U 15,care au castigat campionatul la pas,defiland…Ochii pe ei…Nu doresc sa jignesc pe nimeni dar de asemenea,am vazut la Pecica niste copii extrem de buni din familii mai nevoiase,care nu aveau ghete sau aparatori ca sa intre in meci si nu pentru ca si le-ar fi uitat acasa,daca ma intelegeti…De aici se pescuiesc talentele..Din 10-20 copii,garantat ca ies 1-2 de perspectiva,eventual…Buna alegere de colaborare.Ma bucur,sincer!
    Tot pe aceasta cale,i-as ruga pe cei responsabili cu recrutarea in sector juvenil,ca sa-si orienteze privirile si pe la alte formatii judetene…Ar descoperi mari surprize….Un pic de vedere mai larga,atat ar fi nevoie,nimic mai mult..

    0
    0
    1. la WIMBLEDON un tenismen ce nu e in prima suta a ajuns la meci fara …rachete…acum asta e varianta oficiala,posibil sa i le fi sustras PUTIN..oricum a amanat startul partidei si culmea e ca l-a batut pe norvegianul RUUD care era mult mai bine clasat decat el,,,asa ca eu cred ca si copiii care joaca fotbal in tenisi cumparati cu 10 lei de la piata de vechituri, ar trebui sa aibe si eio sansa sa ajunga undeva..

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button