Cluburi polivalente

Vannessa Oriaku a reușit cea mai bună aruncare stagională, insuficientă pentru podiumul european la cadeți!





După „bronzul” lui Mihai Motorca, în proba de aruncare a discului, atletismul arădean a fost aproape de podiumul european la cadeți (U18) și la aruncarea suliței. Vannessa Oriaku intrase cu al șaselea rezultat în finala din această seară, de la Ierusalim (Israel), îmbunătățindu-și sensibil locul.

Atleta arădeană a terminat a cincea, ultima ei aruncare fiind și cea mai bună a sezonului pentru ea – 50,09 metri. Campioana continentală este finlandeza Veera Sauna-Aho, cu o aruncare de 5,22, pentru ca diferențele dintre celelalte sportive ce au prins podiumul și cele care au rămas în afara lui au fost destul de mici. De exemplu, pe Oriaku au despărțit-o 59 de centimetri față de olandeza Suze Zeevat, deținătoarea argintului și 55 de locul 3 ocupat de Orinta Navikaite, din Lituania.

Una peste alta, clasarea Vannessei e una meritorie, ținând cont de faptul că din motive de ordin personal nu s-a putut antrena la capacitate maximă în ultima perioadă. Dar profesorii Constantin Miclea și Zoltan Szabo cred enorm în potențialul elevei lor de la CSȘ Gloria, care învață în clasa a X-a la Colegiul de Arte “Sabin Drăgoi” Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button