UTA Arad

UTA ar putea bate palma cu un tânăr atacant sârb: Luka Markovic e la Arad și ar trebui să joace mâine, cu Ripensia!





Sezonul fotbalistic 2022-2023 debutează mâine seară, la Arad, cu Supercupa României, dintre CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe, pentru ca weekendul ce vine să se pună în mișcare și caravana Superligii. Sâmbătă, 15 iulie, UTA se deplasează la Pitești cu un lot care încă se completează. La Arad sunt așteptați în zilele ce vin mijlocașul Bautista Cascini și fundașul Aly Abeid, care au semnat deja cu „roș-albii”, dar care – practic – au ratat toată pregătirea precompetițională alături de noii lor colegi. Din punct de vedere fizic, ambii ar trebui să stea bine, atâta timp cât au jucat recent meciuri oficiale, însă e clar că Ilie Poenaru se va baza în startul sezonului pe jucătorii care au tras tare la Rogla și nu numai.

Postolachi încă nu și-a rezolvat situația contractuală

Soluțiile sunt, însă, puține când vine vorba despre atacanți. La această oră, UTA are un singur fotbalist de profil în față, pe experimentatul Claudiu Keseru. În schimb, Virgiliu Postolachi, a plecat în Franța pentru a încerca să grăbească procedurile ce îl eliberează de grila pe care Lille o poate solicita de la următorul său club. E greu de crezut că internaționalul moldovean poate reveni la Arad la timp pentru a participa la ultima repetiție a echipei sale înainte de confruntarea cu FC Argeș, cea de sâmbătă dimineață, cu Ripensia Timișoara. Cert este că Postolachi vrea să evolueze la UTA, s-a și înțeles cu conducerea clubului, dar semnătura va veni doar dacă va avea actele în mână.

Markovic nu a lăsat o impresie rea la Juventus

În schimb, clubul s-a mișcat repede și a apelat la un atacant sârb, internațional de tineret, care – teoretic – nici nu ar avea nevoie de prea multe probe de joc pentru a-i convinge pe arădeni că merită investiția. Vorbim despre Luka Markovic, un vârf de 22 de ani crescut de Steaua Roșie Belgrad, care a lăsat o impresie bună la echipa Primavera a lui Juventus Torino în sezonul 2018-2019, după care a mai evoluat în Italia pentru tineretul lui Torino, dar și la Crotone. În ultimii ani s-a mai pierdut puțin la formații mai puțin cunoscute din Serbia, precum Graficar sau Backa, dar e pregătit să-și relanseze cariera în România. Markovic a prins și ultimele două zile de cantonament cu UTA, în Slovenia, dar nu a dorit să evolueze în amicalul cu Radnicki Nis. Probabil, mâine, cu Ripensia, pe va fi pe teren, după care Ilie Poenaru îi va decide soarta. Decizia nu e, totuși, simplă, căci arădenii trebuie să fie atenți și la numărul jucătorilor extracomunitari din lot.

Simon – în probe la Ripensia

Așadar, mâine, de la ora 11, pe arena „Banatul”, „Bătrâna Doamnă” se va afla față în față cu Ripensia, formație ce a evoluat în play-outul Ligii a 2-a în sezonul precedent. Echipa timișoreană s-a reunit pe 22 iunie sub comanda lui Iulian Muntean și Călin Mada, iar de ieri și-a asigurat serviciile lui Alexandru Mogoș, mijlocaș central de 20 ani care a susținut probe de joc și la UTA înainte de evolua pentru Corvinul. În schimb, Petre Simon, atacantul de 21 de ani care aparține de UTA, susține probe de joc pentru „roș-galbeni”, ca și fundașul central Marius Leca.

7 comentarii

  1. Daca era ceva da capu lui…. juca pe Maracana…..! Asa ….. postas! Da cine stie…! Poate-i revine mintea la cap! Oricum ….. la Cermei are un loc!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button