Minifotbal, futsal

Două dintre cele trei echipe arădene prezente la Cupa României la minifotbal au ajuns în sferturi, Ergadul s-a ales – totuși – cu o cupă!





Fazele finale ale competițiilor naționale de minifotbal au continuat cu cea a Cupei României. La Sibiu, s-au duelat nu mai puțin de 68 de echipe, împărțite în 17 grupe, Aradul, respectiv Liga DeSavoia, fiind reprezentate de trei formații, două dintre ele ajungând în faza sferturilor de finală. Dar să le luăm pe rând:

Demavul și-a jucat șansele încă din primul meci în grupă

Demav a făcut parte din Grupa I, unde – de altfel – s-a împotmolit după două înfrângeri: 2-4 cu Klausen 07 (Cluj) și 2-3 cu Belfoot (Iași) și o victorie: 9-2 cu sibienii de la Vipers. Arădenii au terminat pe locul 3 în grupă și au părăsit competiția de pe Cibin încă din prima zi.

„După părerea mea, accesul în 16-imi ni l-am jucat în primul meci din grupă. Fiindcă, probabil, am avut una dintre cele mai bătrâne echipe din cometiție, ar fi trebuit să profităm mai bine de prospețimea noastră. Dar, am luat prea ușor golurile, iar după victoria clară cu echipa din Sibiu, aveam nevoie de alte trei puncte și în ultima partidă cu ieșenii. Meciul a fost foarte frumos, echilibrat, eram la 2-2 cu puțin timp înainte de final, am atacat să dăm și golul de care aveam nevoie, dar au marcat ei. Asta e, a fost o experiență frumoasă, cu arbitraje foarte bune”, ne-a declarat Cristian Todea, care a făcut parte din lotul celor de la Demav, alături de: Augustin Lingurar, Adrian Popescu – Sorin Botiș, Florin Mateucă, Claudiu Vereș, Adrian Gurban, Vasile Fricățel și Alin Roman.

Ergad s-a oprit în sferturi, dar a luat Cupa fair-play

Cea mai stufoasă delegație arădeană prezentă la Sibiu a fost cea a Ergadului. Și rezultatele au fost pe măsură, căci băieții lui  Valentin Popa s-au oprit în sferturile de finală. Până acolo, în Grupa J, „vișiniii” au trecut cu 2-1 de Cesena (Tulcea), 3-2 (după penalty-uri) cu AS Liberto (Iași) și 2-0 cu TV All Star (Pitesti). Arădenii au câștigat grupa și avansat în 16-mi, unde au trect cu 3-1 de Chimia Buzău, iar mai apoi cu 4-1 de Fit 24 (Râmnicu Vâlcea). Din păcate,  în sferturi, Ergadul nu a avut nicio șansă în fața celor de la Tazmannschaft București, scor 1-5!

Totuși, Ergad s-a întors acasă cu un trofeu, respectiv cupa fair-play acordată de organizatori. „Mulțumesc în mod excepțional sponsorilor Ergad și Bravia, fără ei nu eram aici, au fost ceva cheltuieli. Apoi, îi mai mulțumim  conducerii administrative și bineînțeles jucătorilor pentru aportul dat, pentru creșterea de la meci la meci. Avem un grup foarte frumos, care va avea un cuvânt greu de spus în următorul sezon de la Liga Desavoia. În fine, mulțumim și organizatorilor de la Sibiu, Federației care a asigurat arbitrii buni. Am avut un eveniment la primul meci, a fost un meleu, era un jucător cu trei faulturi și nu a socotit unul mai departe, dar la protestele noastre, au revenit și au modificat corespunzător. Am început mai greu în grupe, suntem pentru prima dată în această formulă, apoi ne-am revenit și am făcut două meciuri foarte bune. Cu Vâlcea am jucat pe ploaie, cu bucureștenii am avut doi jucători suspendați, când noi credeam că se șterg pedepsele. Ne-am trezit cu doi suspendați, apoi am văzut că este o eroare, aveam doar unul cu cumul de cartonașe, am contestat, s-a refăcut calculul și Dolga a avut drept de joc. În schimb, nu a jucat cel mai valoros jucător, Vlad Michel. Poate că nu învingeam, dar era alt parcurs al meciului. Michel este printre puținii băieți care pot scoate un adversar din joc prin dribling pe un spațiu atât de mic”, a mennționat Andrei Nanu, care la Sibiu a contat pe: Viorel Gabor, Norbert Polgar, Cătălin Bujor, Valentin Popa, Darius Dolga, Ionuț Pascu, Michel Vlad, Adrian Corbu, Marius Șimăndan, Raul Marinescu, Silviu Măgulean și Ovidiu Ghergar

Flamura Roșie a părăsit Cupa fără să piardă vreun meci: „Frustrant, meritam mai mult!”

În sferturi s-a oprit și parcursul Flamurei Roșii, care a avut un parcurs și mai autoritar decât colegii de la Ergad. În grupa M, „roș-albii” au trecut cu 6-0 de Arsenal Suporters București, cu 3-1 de IEK Deva și 4-1 de Rekord Alba Iulia. În 16-imi, Flamura a depășit-o cu 2-0 pe Phoenix Odobești, iar în cu 7-1 pe Fenix Play (Piatra Neamț). Sfertul cu Marcă Înregistrată Volare, din Sibiu, a fost de infarct. Arădenii au condus cu 1-1, au fost egalați spre final, dar mai apoi avut șansa să închidă meciul, dar mingea a lovit bara în două rânduri. La penalty-uri, echipa din orașul nostru a avut șansa să încheie de două ori conturile, dar a irosit execuția decisivă și apoi a trebuit să se recunoască învinsă.

„E frustrant să părăsești competiția fără înfrângere, dar și să simți din teren că ai fost echipa mai bună și în sferturi. Cred că am jucat un fotbal foarte bun, am și  demonstrat prin victoriile destul de clare, după care am avut ghinion mare în sferturi. Cu siguranță, am fi meritat mai mult, păcat. Le mulțumim lui Adi Puticiu și Gabriel Higyed că au crezut în noi și pentru toată susținerea de la acest turneu și nu numai”, a transmis Alexandru Nistor, cel care e coechipier la Flamura cu: Alex Mitrea – Alex Chepețan, Robert Balint, Sebastian Susan, Georgian Hulbăr, Dan Mâneran, David Florea, Fabian Bogdan și Natanael Pană.

În finala competiției, de la ora 18, se vor înfrunta Tazmannschaft București și Friends Sighișoara, câștigătoarea urmând să reprezinte România în Champions League.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button