UTA Arad

E valabil sau nu ordinul lui Novak? „Suntem pregătiți de orice scenariu, nici Federația nu are un răspuns clar!” Cu Cascini sau fără în Trivale?





Superliga pleacă în weekend la drum cu o mare necunoscută. Sunt obligate echipele angrenate să respecte ordinul ministrului Eduard Novak publicat în Monitorul Oficial și dacă da care este forma sa corectă? Ponderea de 40% în cazul jucătorilor români se referă la „11”-le din teren sau la întreg lotul de jucători? Sunt întrebări la care nici măcar Federația Română de Fotbal nu știe sau întârzie să răspundă.

„Este o idee bună, dar nu acum”

Clubul UTA este printre cele care a interpelat forul lui Răzvan Burleanu pe acest subiect și…ceață totală.  „Ne vom comporta normal. Deocamdată, Federația, din ce știm noi, nu are un răspuns clar. Clubul a făcut o solicitare, am pus întrebări, dar nu am primit un răspuns clar. Probabil, nici Federația nu are un răspuns clar din partea ministrului. Deocamdată, eu nu cred că se va întâmpla absolut nimic. Suntem pregătiți de orice scenariu, tot ce am antrenat în săptămâna asta am făcut rotația și mi-am luat și această marjă. Părerea mea, nu știu, lucrurile astea se fac în timp, trebuie pregătite. Suntem unde suntem cu fotbalul românesc, vedem cu toții ce se întâmplă. E clar că trebuie să creștem copiii noștri, dar voi ce oferiți ca să creștem acești copii? Unde e infrastructura, noi de abia acum reușim să facem niște stadioane moderne. Cum susțineți academiile? Toată lumea spune să aducem finanțare, dar de unde? Păi, dați o lege pentru corporațiile cele mari și puternice, prin care au obligația să dea un procent la cluburi. Acele impozite care se duc către stat, măcar o parte să le direcționați către sport. Nu la fotbal neapărat, la orice sport, pentru că nu trebuie să trăim doar prin fotbal. Știm foarte bine, vedeți că luăm medalii de aur la alte sporturi. Așadar, întâi să ajutăm, să facem ceva ca să impunem regulile astea, să venim și noi cu ceva suport. Am mai declarat, este o idee bună dacă stăm să o gândim și o luăm logic, dar nu acum. Nu este momentul acum, cu atât mai mult cu cât nu a fost clară această idee. Sunt cinci jucători români în teren sau în lot? Această întrebare ne-a bulversat pe toți și poate am făcut și declarații răutăcioase, dar nu este normal să iei o decizie de acest gen când campionatul e ca și început”, a spus Ilie Poenaru cu două zile înainte de deplasarea echipei sale la Pitești, pentru jocul cu FC Argeș.

„Cascini este pregătit, poate chiar mai avansat decât noi”

Fiindcă există șanse mari ca echipele ce se înfruntă în primele meciuri ale rundei inaugurale: Hermannstadt – Mioveni și CS U Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe să alinieze cinci jucători români în primul „11”, cumva Ilie Poenaru va fi pus în încurcătură pentru meciul din Trivale. Cu atât mai mult cu cât a vorbit la superlativ de Bautista Cascini, având chiar gânduri de titularizare a sa în locul lui Florentin Matei.  „Cascini este pregătit, are deja 7 meciuri oficiale jucate recent si el este la un nivel foarte bun de pregătire. Poate chiar mai avansat decât noi, pentru că el are tonus, are ritm, poate la el e mai degrabă o oarecare stare de oboseală. Prin trecerea de la acel fus orar din America de Sud, are nevoie de două-trei zile de adaptare. În plus, în Bolivia a jucat la o altitudine foarte mare, iar aici a dat de căldură. Dar, nu este o problemă, el oricum va fi în lot și vom vedea ce se va întâmpla”, a menționat antrenorul „Bătrânei Doamne” despre mijlocașul de 25 de ani, care a jucat pentru The Strongest până în optimile de finală ale Copei Sudamericana, pierdute de echipa sa cu scorul general de 5-1 în fața brazilienilor de la Ceara. Ultimul meci a fost programat pe 7 iulie. Altfel, Iacob, Benga, Miculescu și Keseru sunt jucătorii români pe care Poenaru îi vede acum într-un „11” ideal, iar dacă va apela la Cascini lângă Batha, l-ar putea trimite pe Dobrescu în stânga defensivei, unde albanezul Hoxallari a început toate partidele de pregătire.

Prima oară cu o galerie adevărată în deplasare: „O bucurie și o motivație în plus”

Altfel, Poenaru recunoaște că Philipe Otele are mici probleme medicale, dar că ar trebui să fie pe teren, pe arena „Nicolae Dobrin”. Aici, tehnicianul de 41 de ani va simți pentru prima oară în cariera de antrenor încurajarea unei galerii adevărate într-un meci în deplasare al echipei sale. „La Voluntari, poate am avut o galerie mică care ne mai însoțea și în deplasări. Dar, într-adevăr, nu am avut, nu am beneficiat și nu am avut bucuria de a avea o galerie numeroasă și frumoasă. care să ne susțină și în deplasare. Pentru mine este o bucurie și mai ales o motivație în plus acest suport al galeriei, al fanilor și așa trebuie să rămână, indiferent de situația în care vom fi. Dar, eu sper să fim numai cu zâmbetul pe buze săptămână de săptămână. Vor fi și momente grele, dar atunci trebuie să rămânem uniți, să fim împreună”, a menționat „principalul” arădenilor, care a mai antrenat doar formații fără mare tradiție și, deci, fără prea mulți fani, precum Inter Olt Slatina, FC Volutari, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș.

9 comentarii

    1. Cred ca fiecare federatie ar trebui sa-si modifice Regulamentul de funcționare … FRF a cerut clarificari de la Minister, se discuta de o amanare de cateva luni penrtu punerea in aplicare … vedem maine inainte de inceperea primul meci …

      0
      0
      1. Ord 500 din 23 iunie 2022 al Ministerului Sportului la Instructiuni prevede: ” pondere de participare – procent minim de sportivi de performanta romani care participa la competitiile sportive nationale oficiale”. Si restul ramine ca la piata. Interpreteaza fiecare cum crede. Inca o prevedere cum sunt multe in legislatia romaneasca care poate fi interpretata in functie de interes. Atita timp cit FRF nu a schimbat regulamentele se joaca ca pina acum.

        0
        0
      2. Iar ROAF spune: “Pentru sezonul competițional 2019/2020 cluburile de fotbal participante la campionatul național Liga 1 pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, dintre care 9 jucători de rezervă, cu obligația de a înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formați la nivel național”. Valabil si la aceasta ora.

        0
        0
      3. Si daca maine,poimaine se trezeste Becali,care nu este strain de cauza, sa conteste mai mult de 5 jucatori romani pe teren,ce ai zice @Lucian?Se vor anula rezultate sau cum va fi?Cand legea este publicata in Monitorul Oficial,intra in vigoare din secunda 2…Ca este haotica,neclara,este o alta treaba…Sa nu uitam ca FRF a schimbat nu o data reguli si legi, brusc in plina desfasurare al campionatului,ba i sa dat dreptate si la TAS…Ce m-ar face sa cred ca nu va fi la fel?
        O fi el Novak din partea unui partid,am spus ca nu facem politica dar aceasta lege nu a nascocit-o el,brusc peste noapte,marioneta inversa impusa,Cal Troian…Este facuta clar impotriva CFR,SEPSI,pro Becali si cad si alte echipe in capcana,printre care si noi,UTA,nevinovati…Nu sunt conspirativ,dar a iesit de la bulau Hrebenciuc, care ii are probabil pe multi la mana…Asa ca omul de baza al lui Becali,revine la datorie…
        Cand se va putea elemina elementul politic din sportul romanesc,putin probabil,atunci vom putea spera la mai bine…
        Cine ar fi crezut la vremea respectiva, ca s-ar fi putut elimina Cooperativa stiuta si vazuta de catre toata lumea?Sa zicem ca nu mai exista Cooperativa…Doar ca s-a mutat la niste nivele mult mai inalte…Mult mai inalte…

        0
        0
  1. Altcum ii cand simti sangele albastru, ADN nobil, blazon de baron, radacini istorice certe …. noblesse oblige! HAI UTA!

    0
    0
    1. bate UTA ,trbuie sa incepem cu dreptul si nici nu se putea mai bine decat la Pitesti ,o echipa care mereu a fost vazuta doar mai buna pe hartie si asta s-a dovedit in utimul play-off ! Au fost ciuca batailor si nu s-a justificat acea calificare miraculoasa in dauna Botosaniului,nu vreau sa vorbesc de antrenor o pasare calatore care doar este ironic nimic altceva ,care de 2 ani de zile nu este in stare sa i-a licenta PRO ,chiar daca a jucat fotbal la nivel cel mai mare chiar de echipa nationala ,lipsesc actele si lipseste clar pregatirea si mentalitatea ! Trebuie sa aratam ca suntem UTA SI ATAT! NU FACEM UN PAS INAPOI SI VOM FI IARASI CE-AM FOST SI CHAR MAI MULT DECAT ATAT! UTA,UTA,UTA!

      0
      0
  2. Nu-l vindeți pe Miculescu,Rapid să-și crească juniorii pe care îi are ! In ziua de astăzi greu găsești jucători tineri( și de națională de tineret) in România,UTA trebuie sa demonstreze că performanța rezultatele nu stau doar in bani !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button