UTA Arad

Keseru admite înainte de startul sezonului: „Rolul meu în echipă e puțin mai complex!” Care e povestea numărului cu care va juca orădeanul la UTA?





Deși e fotbalistul cu cel mai bun CV din istoria UTA-ei, Claudiu Keseru nu e și cel mai bine cotat fotbalist din actualul lot al arădenilor. La 35 de ani, atacantul orădean se apropie de finalul carierei și vine după o jumătate de an în care a stat pe bară la FCSB prin dictatul patronului Gigi Becali. Keseru valorează 900 de mii de euro pe transfermarkt, la fel ca și portarul Florin Iacob, dar cu 300 de mii de euro mai puțin decât David Miculescu, internaționalul de tineret al lui Ilie Poenaru, golgheter al echipei „roș-albe” în sezonul trecut cu 8 reușite.

„Ceea ce am văzut aici îmi dă speranță că pe viitor se poate crea ceva extrem de ambițios”

Keseru ajunge la UTA după cele șase sezoane petrecute la Ludogorets Razgrad, formație cu care a câștigat mereu titlul în Bulgaria și a jucat și în grupele UEFA Champions League, dar și campionatul în tricoul celor de la FCSB, echipă ce a pierdut lupta pentru titlu în România în penultima etapă. „E adevărat, în ultimii 8 ani am jucat numai la echipe care s-au bătut la titlu, dar ceea ce am văzut aici e ceva ce îmi dă speranță că pe viitor se poate crea ceva extrem de ambițios. Am văzut oameni dispuși să facă eforturi, am văzut oameni care vin cu inima, oameni care își doresc foarte mult să ajungă sus și asta m-a atras. Am văzut un public care, la fel, e dornic de performanță. Probabil aveau nevoie de un ghid, de cineva care a avut deja performanțe și care știe, probabil, micile detalii de care este nevoie pentru a le obține. Eu mă simt mult mai bine decât acum o lună de zile, de exemplu, cu siguranță încă nu sunt la potențial maxim. Am simțit fiecare etapă a pregătirii și am trecut cu bine. A fost puțin frustrant uneori, pentru că nu răspundea corpul la fel cum își dorea capul. Dar, în momentul de față mă simt OK și sper ca această dorință de a începe, dusă la extrem, va compensa – probabil – o ușoară lipsă de ritm”, consideră noul atacant al „Bătrânei Doamne”.

„Colectivul e prioritar asupra individualităților, știu ce am de făcut”

Întrebat ce ar însemna un sezon bun pentru el din punct de vedere al cifrelor, Keseru a adăugat: „Întotdeauna colectivul e prioritar asupra individualităților. E clar că rolul meu în echipă e puțin mai complex, peste cel de jucător. Dar, dacă îmi voi îndeplini complexitatea rolului meu fără a-mi îndeplini rolul de jucător, cu siguranță se vor ridica voci care să înceapă să vorbească. Oricum, nu mă interesează, eu știu ce am de făcut, deocamdată important e să devenim acel grup unit și, cu siguranță, individualitățile se vor arăta și vor ieși în evidență mult mai ușor”.

Vom vedea cât de inspirat voi fi la fazele fixe, sunt jucători care au o chestie în sânge”

Bun executant de faze fixe, lovituri libere sau penalty-uri, Keseru lasă de înțeles că va avea responsabilități și în acest sens. „Există în orice echipă executanți și nu neapărat cei desemnați, ci sunt cei care au o anumită chestie înăuntru. O fac, o simt de ani de zile, nu cred că poate să vină un antrenor astăzi să zică <<X nu a mai executat niciodată, eu vreau să bată>>. Sunt jucători care au o chestie diferită, au o chestie în sânge, o anumită execuție, o rutină, mult exercițiu. Vom vedea cât de inspirat voi fi”, mai afirmă experimentatul atacant.

„Am urcat încet-încet în carieră cu numărul 28”

Postul în teren al lui Keseru e de număr 9, Ilie Poenaru a spus în diferite rânduri că fotbalistul său poate juca și număr 10, însă orădeanul va avea pe spate numărul 28. „Este o chestie simbolică. În momentul în care am ajuns la Nantes, mi s-a atribuit numărul 28, l-am luat ca și când ar fi al meu. Nu reprezenta mare lucru pentru nimeni, încet-încet am reușit să obțin performanțe cu el și mi s-a lipit de piele. L-am păstrat pentru că am simțit că încet-încet am urcat împreună de-a lungul carierei”, spune utistul despre tricoul său de la UTA, pe care l-a îmbrăcat în premieră miercuri, la prezentarea noului echipament. Keseru a vorbit puțin și despre noul „nouar” al echipei arădene, elvețianul Orhan Ademi: „L-am văzut la doar două antrenamente, e clar că are o anumită calitate, dar încă nu îmi dau seama dacă este complementar cu mine. Am nevoie de vreo două-trei săptămâni să-i văd exact toate calitățile”.

„La Pitești mergem încrezători și cu o dorință incredibilă de a demonstra că suntem pregătiți pentru ambițiile pe care le are clubul”

Ademi nu va face, însă, parte din lotul UTA-ei pentru meciul de la Pitești, așa că Poenaru îl va avea doar pe Claudiu Keseru ca și atacant de meserie contra lui FC Argeș. „Ne aflăm înaintea primul meci de campionat, așteptat de toată lumea după o perioadă de pregătire care mi s-a părut interminabilă, Întâlnim un adversar care a avut o performanță surprinzătoare anul trecut, s-a calificat în ultimele momente în play-off și cu un antrenor care mi-a fost coleg (n.a. Keseru și Andrei Prepeliță au jucat împreună la FCSB în sezonul 2014-15) și care este foarte bine pregătit. Dar, mergem încrezători și cu o dorință incredibilă de a demonstra că suntem pregătiți pentru acest sezon și pentru ambițiile pe care le are clubul”, spune „vârful” arădenilor despre debutul de sâmbătă. În Trivale, UTA este așteptată de po formație ce s-a desăpărțit de 14 jucători și a adus alți 15. „Cu siguranță, omogenitatea e un factor important, mai ales la echipele care au stat și s-au bătut la play-off anul trecut. Să nu uităm că FC Argeș a avut un traseu opus UTA-ei, căci echipa noastră a stat foarte mult pe poziție de play-off și apoi a ieșit. Diferența este la detalii foarte mici și, clar, omogenitatea își va spune cuvântul, mai ales pe început de sezon”, a încheiat Keseru, care – evident – consideră că echipa sa e mai legată decât adversarul de peste două zile.

Claudiu Keseru a disputat toate cele patru amicale estivale ale UTA-ei, dar nu a marcat niciun gol, însă chiar el a spus că nu e deloc îngrijorat. Ba chiar nu i s-ar fi părut în regulă că a marcat în plină perioadă de pregătire, mai ales că venea după patru luni fără meciuri oficiale la FCSB.

3 comentarii

  1. S-a vandut Rares Ilie la 5 Milioane,turbeaza clanul Becali si Hagi…Problema este ca au pacalit copilul…In Franta,fotbalistii sunt impozitati 60% din venit…Daca l-au vandut pe acest copil,ma gandesc din nou ca vor sarja pe David Miculescu…De urmarit…

    0
    0
  2. Va fi deosebita relatia intre Keseru si Poenaru,atat timp cat Keseru i se adreseaza cu apelativul „Poe”,la per tu…mmna…Daca devine lider,jos colopul…A declarat ca nu il mai asculta fizicul cat ii dicteaza capul…Om vedea…Avem mari asteptari,sper sa fie om de baza…

    0
    0
  3. Experienta în fotbal devine calitate când te mai țin,, curelele,, dar mai ales ai și un rol nou, atractiv. Nu,, scotocim,, în schițele lui Poenaru, ca să nu deconspiram eventuale surprize. Ce subliniam deunăzi e formarea unui grup complex de lucru la gol, un cel puțin patrulater, greu de anihilat. Acesta în strânsă legătură restul echipei, pe care toți o dorim scurta, bataioasa. Momente de respiro, ca va fi nevoie, în funcție de replica adversa, dar mai ales cu implicarea matura a băncii de rezerva. Rol nou și activ și aici. Ziaristul Banciu, expert în campionatul Franței suporter OM, nu da șanse de joc jucătorului rapidist și considera cheltuiala clubului un fapt de medicina mentala la antrenorul lui NICE OGC. E posibil ca patronii Rapid sa împingă 1,3 milioane cu clauze de performanta, gen Man., la Miculescu.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button