UTA Arad

Poenaru a sesizat probleme de atitudine după eșecul fără istoric la Pitești: „Scorul putea fi și mai mare, vom face anumite schimbări”





UTA începe și cel de-al treilea sezon la rând în primul eșalon fără victorie. Mai mult, arădenii pierd în premieră după cele două remize cu Viitorul (Farul): 1-1 și 0-0. FC Argeș s-a impus cu 2-0 în Trivale, iar scorul putea fi și mai mare la cum s-au exprimat „roș-albii”. Cu o defensivă foarte ușor penetrabilă și un atac aproape inexistent, ce a produs doar ocazia lui Miculescu din primele 10 minute, când scorul era deja 1-0 pentru gazde.

Bertrand a punctat chiar în minutul 2 pentru trupa lui Prepeliță, după eroarea lui Vukcevic și tot el a majorat diferența în debutul reprizei secunde pentru „alb-violeți”, care au obținut un succes facil. Dincolo de problemele ce au ținut de partea tehnico-tactică, utiștii au avut și probleme mari de atitudine, iar acest lucru a subliniat și Ilie Poenaru.

Dacă suntem bărbați trebuie să acceptăm și să ne facem autocritica

Până la urmă, nici fostul fundaș stânga nu se aștepta ca echipa sa să arate atât de rău în acest debut de sezon. „Un meci slab de partea noastră, trebuie să felicităm FC Argeș. Scorul putea să fie mult mai mare, nu ne-am prezentat așa cum ne-am dorit. Dacă suntem bărbați trebuie să acceptăm și să ne facem autocritica, să ne analizăm foarte bine. Săptămâna următoare trebuie să lucrăm mai mult, mai ales pe greșelile făcute, pentru că primim niște goluri cu mare ușurință. Am văzut lipsă de sincronizare, de comunicare, de reacție, ceea ce sper să rezolvăm cât mai repede”, a spus în debutul discursului saău la flash-interviuri noul „principal” al arădenilor.

„Când ai accidentări înainte de meci și faci 8 ore cu autocarul…dar nu caut nicio scuză”

Întrebat care ar fi cauzele acestei prestații palide a echipei sale, Poenaru a adăugat: „Când începi meciul de la 0-1, nu este ușor, e clar că te afectează din punct de vedere mental. Am primit gol pe o lipsă de reacție, de concentrare, asta e viața. Nu vreau să caut alibiuri, dar faptul când cu o zi înainte de meci ți se accidentează unul-doi jucători…Erico a stat pe bancă, până la urmă am riscat ca să pot să vin cu ceva. Apoi, faptul că am făcut opt ore cu autocarul, pentru că asta e țara în care trăim, noi nu avem autostrăzi…În fine, nu are rost să o dăm în altele. Nu caut nicio scuză, dar s-a văzut că ei au avut un plus față de noi din punct de vedere fizic, au fost mai proaspeți și au meritat. Ușor-ușor, pas cu pas, vom crește și noi. Acum se vede o oarecare lipsă de omogenitate, o lipsă de prospețime și e clar că vom face și anumite schimbări, vom implementa anumiți jucători. Când vom creiona acel unsprezece pe care îl doresc eu, o să arătăm foarte bine. Și asta o vom face într-un timp foarte scurt”.

„Avem un lot bun, de calitate și valoare, e vorba de mentalitate și atitudine”

Ilie Poenaru mai dorește jucători cu profil ofensiv la UTA, dar – în rest – s-a arătat mulțumit de calitatea lotului pe care îl are la dispoziție. „Tot timpul ai nevoie de întăriri, mai ales când pierzi un meci poate îți mai dorești anumiți jucători. Deocamdată, ceea ce mi-am dorit a venit, încă sunt în urmă cu pregătirea, mă refer și la Aly (n.r. Abeid) și Orhan (n.r. Ademi), e clar că vom mai aduce 100% încă un atacant, poate și un winger și cam aici ne vom opri. Trebuie să spun că sunt mulțumit de lotul pe care îl am, este vorba de altceva aici, de mentalitate, de atitudine, de reacția pe care trebuie să o avem. În rest, avem un lot bun, de calitate și valoare, doar că ei trebuie să o demonstreze. Acum am stat de vorbă cu ei și le-am explicat pentru a doua oară ce vreau eu de la ei. Sper că au înțeles și că vom reacționa la meciul următor”, a mai punctat Poenaru.

Nu știe de interesul Rapidului pentru Miculescu

După transferul lui Rareș Ilie în Franța, la Nice, Rapidul e foarte interesată de transferul lui David Miculescu. „E un jucător bun, la care nu poți renunța ușor, dar deocamdată nu se pune problema ca Miculescu să plece, din ce știu eu.Și dacă ar pleca el nu ne mai îndeplinim obiectivele?”, a fost comentariul lui Poenaru.

„Să acceptăm înfrângerea și să muncim mai mult”

Luni, 25 iulie, de la ora 21,30, UTA o va întâlni pe teren propriu pe Petrolul, una dintre cele trei echipe nou promovate în Superligă. „Vom vedea cum va arăta partida cu ce urmează, e clar că o vom juca la victorie, fără doar și poate. Important este să ne refacem foarte bine, pentru că este o stare de oboseală  acumulată. Avem timp să ne refacem, trebuie să muncim mai mult, să fim modești, să punem capul în pământ, să ne analizăm foarte bine și să acceptăm această înfrângere, pentru că este meritată. La meciul cu Petrolul, în primul rând, în afară de a juca un fotbal bun și de a câștiga meciul, vreau să văd atitudine”, a mai transmis tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

15 comentarii

  1. Vezi ca incepi sa filozofezi. In Arad nu prea ne plac filozofii. Keseru nu a avut realizari in pregatiri si totusi il bagi. Si Balint l-a tras pe dreapta pe sufletul echipei, Erico-si a zburat.

    0
    0
  2. Este foarte clar ca la acest scor si de ce manieră a câștigat Argeș…..este vinovat Poenaru …..ca va avea reacție în următoarele meciuri…..sperăm….și vom vedea !!!!

    0
    0
    1. De ce Poenaru? Singura vina care o are este că nu are încredere în tineri ,la pauză trebuiau înlocuiți .Keseru-Ubink- Batha -Vukcevici care nu au dat randament deloc.

      0
      0
  3. Să vezi jucătorii UTA-ei că nu vor să alerge, că fac tot posibilul să simuleze în loc să continue traiectoria spre poarta adversă, este DEZAMĂGITOR.
    Vă mai aduceți aminte de Jeremie N’Jock?
    Înscria gol cu 2-3 adversari în cârcă, băieții-fetițe de azi se trântesc pentru picnic cu adversarul.
    Atitudinea chiar CONTEAZĂ!
    Forza UTA!

    0
    0
    1. Cu Mihalcea antrenor a mai jucat UTA așa. Lateral si inapoi. Orice minge oprită și apoi pasată, ușurel, fără grabă. Sa aibă timp adversarul să revină pe poziții. Poenarule ai pornit prost si cred că ti i-ai ridicat si pe jucători si suporteri in cap. Tu n-ai jucat niciodată pe FN (nu pe central) in caltate de antrenor la UTA. Să te bucuri ca a fost meciul asta in deplasare.

      0
      0
  4. superliga,superantrenor,superechipa= NIMIC,nu stiu ce a pregatit domnul atrenor pt acest meci deoarece chiar daca mai jucam inca o saptamana tot nu mai inscriam,oare lea comunicat cineva ca meciul nu este unul amical si ca se joaca pe puncte.De fapt asta este nivelul conduceri deoarece nimeni nu ia in serios un obiectiv important altfel in acest campionat vom avea din nou emoti.DOMNILOR dativa la o parte de la ciolan si lasati clubul celor 4 investitori care vor performanta, vor sa treaca UTA la alt nivel,este foarte clar voi atat puteti sa va luptati pt evitarea retrogradari.Locul clubului UTA este cu mult,mult,mult mai sus.Speram ca luclurile vor decurge in sensul cel bun si nu o sa ne mai facem de ras ca aztazi.HAIDE UTA ARAD,PT NOI DOAR UTA CONTEAZA,

    0
    0
  5. Nu pot sa cred că majoritatea oamenilor care au jucat și sezonul trecut s-au prezentat lamentabil azi, să lăsăm scuza cu deplasarea că și sezonul trecut ne-am dus cu avionul și am fost la fel de penibili.
    Cum poți să spui că vrei atitudine când majoritatea jucătorilor au evoluat și sezonul precedent la UTA, acestora nu le-a fost rușine de ce au făcut azi,eu unul îmi cer scuze față de cei ce au susținut UTA in peluză, acești jucători trebuie sa conștientizeze ce tricou îmbracă, poate nu au valoare,dar cel puțin puțin respect pentru suporteri, pentru cei ce fac eforturi să-i susțină în timpul liber și care suferă,nu pentru înfrângere neapărat ci pentru modul cum ați reprezentat voi azi UTA Arad și toată suflarea suporterului utist!!!

    0
    0
  6. In primul rand pentru infrangerea asta e vinovat antrenorul. Sa incepi meciul cu Fl. Matei si Dobrescu in primul 11 a fost o greseala. Si l-a lasat pe Erico pe banca. Apararea a fost dezastru azi (cel putin in era Balint aveam aparare solida), dar nici mijlocul sau atacul nu au aratat ceva. E ca si cum nu au exersat nimic in toata pregatirea asta de vara. Foarte dezamagit si de atitudinea mizerabila a jucatorilor, n-am fost primii la minge aproape deloc. Inca ii dau credit lui Poenaru, sa-l vedem peste 10 etape, asa e corect. Dar trebuie schimbate destul de multe pana la urmatorul meci.

    0
    0
  7. Era frumos din partea ta să-ți recunoști vina…integral a fost vina ta. Pe noi nu ne păcălești, aici nu-i Clinceni si Mediaș. Ai făcut o echipă, primul 11 pe prietenii. Nimeni nu știa ce rol are și unde să stea. Praf! Tot ce a clădit Gyuszi, tu ai reușit să dărâmi cu un tupeu greu de digerat intr-un timp extrem de scurt.
    Unii dintre sustinătorii tăi incă speră la cai verzi pe pereti…eu m-am lămurit. Să nu uiti că 70-80 % dintre suporteri n-au fost de acord cu plecarea lui Balint. Acum cred că îl regretă 90 %.
    Nu ești de UTA, Poenarule! Nu termini turul la UTA. Dacă joacă echipa tot așa si etapa viitoare nu te văd bine, când intri în gura tribunei a doua esti terminat.

    0
    0
  8. A surprins la echipa lipsa ritmului de joc, de aici dezorientarea și stăpânirea situațiilor iminenente de gol. Mai toți păreau dezinhibati și liniștiți ca la pregătirea din Slovenia, printre minihaltere și garduletze. Nota discordanta au dat-o cei mai vechi, rău exemplu pentru cei veniți. Ca o ghilotina au căzut și cuvintele lui Poenaru, care a declarat ca nu știe cum va arata echipa. Forma cumsecade de a nu spune VRAIȘTE ! Ca sa nu avem speranțe, au pus capac meciului din min. 2.! Ce deosebire cu Sepsy. Deși meseriaș, POE , poate fi depășit de situație. Erau în cartiere, cismari onorabili, dar care puneau numai pingele și placheuri. Aici e nevoie de meseriaș care sa facă de la început și în totalitate pantoful. Mai așteptăm.

    0
    0
  9. Nu a fost rusinos ci foarte rusinos ,nimic ,nimic si iar nimic,prea multe nu poti sa spui deat ca a fost penibil si mai invoci oboseala la din prima etapa asta este chiar nesimtire.Toata lumea trebuie sa se trezeasca ca nici bine na inceput capionatul si plangem ca babele ce sa vazut azi nici bambilici nu poti sa-l numesti nu asta este UTA.TREZIRE ,TREZIRE, SI FITI NAIBI PROFESIONISTI,HAIDE UTA.

    0
    0
  10. POE = pregătirea organismului pentru efort :))
    Nu e suficient, trebuie să pregătești echipa și să o faci să joace fotbal eficient, altfel…te arzi cu petrol.
    Ai încă un ciclu săptămânal de antrenament să treci … la fotbal, că de teoreticieni suntem sătui.

    0
    0
  11. Noi mai îndrăznim sa dam pronosticuri în virtutea unor deprinderi vechi. Ținem cont de branduri, de o statistica a întâlnirilor între echipe. Argeșul avea un 21 la 17, la victorii în timp. Ne mai uitam la omogenitate, la valoarea jucătorilor. Se duce dracu’ pronosticul dacă 7, 8 jucători de ai tai se prezintă cu randament de sub 50% !!

    0
    0
  12. Uta a pornit din start cu 9 oameni – kesere si matei sunt atat de nuli, incat nici macar pe adversar nu-i pot ajuta. Ubbink, batha si vukcevic sunt si ei pe aproape. Antrenor zero, nicio schema de joc (dar chiar NICIUNA!!!), nicio actiune de poarta, niciodata mai mult de 2 pase consecutive, doar mingi bubuite. Deja campionatul trecut, jucatorii au avut probleme psihice, lipsa totala de incredere, acum sunt praf la toate capitolele si orice meci de fotbal e o corvoada pentru ei. Intra din start ca niste invinsi, vor urma niste sacouri in care nu scapa sub 4-5 boabe…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button