UTA Arad

Cum au motivat fotbaliștii UTA-ei prestația slabă de la Pitești și cum îi afectează „războiul” suporteri – conducere? „În special străinii pun întrebări!”





Runda inaugurală a Superligii s-a încheiat cu UTA pe penultima poziție în clasament. Doar CS Mioveni a lăsat o impresie mai proastă, ca și joc și scor (0-3, pe terenul nou promovatei Hermannstadt), însă și așteptările de la formația arădeană și de la debutul lui Ilie Poenaru era mai mari.

Poenaru a ascultat vestiarul după „dușul rece” de la Pitești, dar concluzia e una: „Nu suntem invincibili, pierdem meciuri, dar e important și cum le pierdem”

Până la urmă, atât „principalul” utist, cât și „secundul” Marin Dună au recunoscut că echipa lor a făcut un meci slab în Trivale și au promis că acest lucru nu se va mai întâmpla. Până una alta, stafful tehnic al „Bătrânei Doamne” a dorit să afle din gura „actorilor” de sâmbătă explicațiile pentru prestația foarte slabă. „Am avut o discuție bărbătească, față în față, în care le-am cerut jucătorilor să-mi explice și mie ce s-a întâmplat cu ei. În primul rând, a fost o chestie mentală, pentru că primim gol încă din minutul 1 și-l primim așa cum îl primim. Adică dintr-un aut, pe o lipsă de reacție, de concentrare, de comunicare , marcaj larg, mai dăm și pe lângă minge…Ei au căzut din punct de vedere mental, dar le-am spus că eu nu am nevoie de așa ceva. Din contră, am nevoie de o echipă care să reacționeze. Ce facem la alte meciuri? Că poate goluri vom mai primi, sunt meciuri și meciuri, momente și momente și noi trebuie să știm să reacționăm. Asta ne-au spus că – practic – am început meciul de la 1-0 pentru adversar…Ok, dar meciul a ținut 94-95 de minute. În fine, au mai acuzat și acea stare de oboseală din cauza faptului că am mers cu autocarul, iar aici trebuie să spun că nu se aștepta nimeni să întâmpinăm problemele pe care le-am întâmpinat pe drumul către Pitești, cu blocaje, cu accidente…La orele calculate de noi s-au mai adunat vreo două ore și jumătate și s-a acuzat o stare de oboseală și nu au mai avut acea prospețime și de aceea nu au putut să fie mai agresivi. În fine, le-am spus că nu vreau să căutăm scuze, nu vreau să avem alibiuri. Este un meci pierdut în care am arătat rău, nu aste este echipa pe care o vreau. Trebuia să facem orice posibil să întoarcem rezultatul sau cel puțin să jucăm. Le-am spus și lor, pierdem meciuri, dar e important și cum le pierdem. Nu suntem invincibili și, probabil, vom mai pierde meciuri, dar este foarte important cum o facem și cum gestionăm aceste înfrângeri”, a spus Ilie Poenaru în emisiunea „Glasul Tribunei” de la TV Arad.

O parte dintre jucători se gândesc că pot apărea probleme, cei din conducere știu ce au de făcut”

Cel de-al treilea sezon consecutiv al UTA-ei în Liga 1 nu a început sub cele mai bune auspicii. Echipa a jucat foarte slab la Pitești și a pierdut fără drept la replică, iar schisma dintre o parte dintre suporteri și conducerea clubului e resimțită și la nivelul vestiarului, în special de către jucătorii străini. „Afectează și acest lucru, chiar dacă noi, ca și staff, încercăm să-i ținem cât mai departe de toate astea. Jucătorii pun întrebări și, dacă românii sunt obișnuiți cu aceste lucruri de la noi, străinii vin și se interesează cu privire la viitor. Vor să afle dacă clubul are probleme, nu prea știu ei ce se întâmplă și-i afectează. Suntem la început, vrem să construim ceva și ar fi bine să fie liniște, chiar dacă și eu, personal, i-am mulțumit galeriei și fanilor pentru că au fost alături de noi la Pitești. Nu s-a simțit niciun minut că ar exista acest război, între ghilimele, pe care-l au cu conducerea noastră. Ne-au încurajat până la final, am și fost la ei și ne-au transmis că indiferent de situație vor fi alături de noi, ceea ce  este foarte bine. Dar, o parte dintre jucători se gândesc că pot apărea probleme, ei fiind departe de casă, cu familii și se gândesc la viitorul lor. Noi am încercat să-i convingem că este bine, le-am și arătat că în acest moment nu este nicio datorie la nimeni, de niciun fel, iar clubul are un echilibru, are stabilitate. Eu sunt mulțumit de tot ce am găsit aici, nu mă pot plânge de absolut nimic, îi mulțumesc conducerii pentru tot ceea ce ne oferă. Dar, bineînțeles, dacă este loc de mai bine și cu toții ne dorim să avem un buget mai mare … este binevenit. Dar, asta nu este treaba mea, eu sunt obligat să fac echipa să joace așa cum ne dorim cu toții și să facem puncte. Mai departe, cei din conducere știu ce au de făcut pentru ca echipa și clubul să fie la un nivel foarte bun”, a mai declarat Poenaru la aceeași emisiune TV.

Cerințele tactice ale lui Poenaru

În fine, antrenorul „Bătrânei Doamne” a „atacat” și câteva dintre preferințele sale tactice, cu care – se pare – jucătorii nu s-ar obișnuit încă și asta s-a vzăut și în exprimarea formației arădene ăe arena „Nicolae Dobrin”. „De exemplu, Miculescu și Otele nu joacă cu adevărat în bandă, ci mai în interiorul terenului. Apoi, mijlocașii centrali nu trebuie să joace pe aceeași linie, ci în diagonală. Unul să coboare la închidere, iar celălalt să fie un al doilea decar, la construcție și finalizare. Sigur, am păstrat sistemul de joc 4231 din sezoanele trecute, dar, eu le cer puțin altceva jucătorilor din punct de vedere tactic și trebuie să mai lucrăm la asta”, a mai afirmat Ilie Poenaru.

43 comentarii

  1. Dacă veți continua cu aceste vrăjeli…….dacă staful spune ce scrie ziarul……nu veți prinde pardesiul la Arad !!! Aici este vestul …..nu vrăjeală de mitici !

    0
    0
  2. O mică paranteza : înainte cu o săptămână de începerea campionatului mister Poienaru zicea ……ca este mulțumit de lotul pe care îl are !!!! ….cel puțin asta am citit în ziarele on lain de Arad !!!

    0
    0
  3. Cum ii afectează războiul ultrasilor?
    Cum sa nu ii afecteze?
    – Când citesc ca posibilii investitori au 44 milioane de EUR datorie la finalul 2021.(UTA are 2) Se poate verifica pe net.
    -Când citesc ura și agresivitatea ultrasi lor care au subminat SCU și i-au schimbat menirea și statutul initial. SCU era destinat sa fie un grup „aristocrat”, departe de a fi identificat ca și ultrasi cu cefe late sau galerie gen Sur sau Red Fighters. Priviți cine vorbesc acum în numele SCU.
    – Când citesc ca avocații desemnați de UTA și acum așteaptă ca reprezentanții investitorilor sa semneze începerea discuțiilor. Ei nu s-au prezentat deloc. Deloc.
    – Când citesc ca UTA i-a invitat pe investitori încă de acum 5 luni sa facă un audit cu o firma neutra, oricare o vor ei. Zero răspuns. Scrisoare oficiala, inregistrata.
    – Când citesc ca planul NextGen e de fapt un plagiat după planurile unei echipe din Serbia făcute ca un fel de lucrare de diploma de cineva fără nici o experienta în fotbalul mare.
    – Când simt ura și agresivitatea polarizata în spatele „noii ordini politice”.
    – Când vad ca se vrea o conducere sprijinita de un grup de suporteri michealevelici? Gen Corsicanu, fcsb, etc care sa susțină „noua ordine”.
    – Când vad ca ce se întâmplă nu e fenomen socios, ci e ceva politic, fortze mult mai adânci, orgolii infracționale, grupuri de interese.
    De dragul UTA-ei sper sa trecem peste aceasta perioada cu success și sa ne liniștim cât mai curând. Poate cu o victorie acasă în primul meci. Haide UTA!

    0
    0
    1. Ai scris nimic.
      „– Când citesc ca avocații desemnați de UTA și acum așteaptă ca reprezentanții investitorilor sa semneze începerea discuțiilor. Ei nu s-au prezentat deloc. Deloc.”- cum poti scrie asa o o ineptie cand se stie clar ca avocati clubului au primit mandat de la club dupa 10 zile dupa ce a fost comunicatul clubului in care Meszar anunta asta.
      „– Când citesc ca UTA i-a invitat pe investitori încă de acum 5 luni sa facă un audit cu o firma neutra, oricare o vor ei. Zero răspuns. Scrisoare oficiala, inregistrata.”- Meszar si clubul nu a dorit audit, atunci stabilindu-se sa ramana in club auditul avand loc in anul acesta, dar Meszar surpriza nu isi doreste sa ramana in club, de ce? pt ca stie ca ramas in club raspunde pentru tiganiile facute daca pleaca sanse sa mai fie afectat tind spre 0
      „– Când citesc ca planul NextGen e de fapt un plagiat după planurile unei echipe din Serbia făcute ca un fel de lucrare de diploma de cineva fără nici o experienta în fotbalul mare.” Meszar nu stie ce contine proiectul Next Gen dar interesant ca il copiaza in multe privinte.
      Deci in mesajul tau este o lupta politica dar capuseala politica din club- sa o acceptam, dar astia vin politic cand nu au nici un partid in spate, numai baunarea unei aripi a PNL care orce se intampla in orasul asta o numeste lupta politica. Nu sunt membru „cefelor late”, sunt utist pana in maduva oaselor ,insa cand vad ca eu am fost efectiv umilit de ce se intampla cu un club pt care am girat acum 9 ani eu vreau o schimbare ca o fi rea sau o fi buna nu stiu, dar UTA cu actuala conducere va merge in cap mai repede sau mai tarziu.

      0
      0
    2. ce filme iti dai . unde nu au venit investitori sa semneze ? unde a acceptat meszar audit ? tu pe ce lume traiesti?

      0
      0
  4. antrenorul nu apuca etapa sasea. Cu pregatirea pe care o face , BALINT este cu zece clase peste poienita care ii cu gel ,multa vrajeala,si povesti vanatoresti

    0
    0
  5. vor sa fie si UTA un dinamo cu mutarea datoriilor asupra UTEI si ei baieti buni au facut ce au putut. Iar uta o poate lua din liga v

    0
    0
  6. cand vad ce datorii are ;internationalul ;asta mi se indreapta parul ,eu fiind chel,si ei vor UTA? pentru ce ????

    0
    0
    1. toate firmele au datori , stii ceva legat de afaceri ? de cum se conduce o companie , ramai tu pe banda in fabrica unde esti ca ii prea mult pt tine ! nu cunosti nu iti da cu parerea

      0
      0
  7. Ca UTA a achiziționat mingi de 15.000 mii de euro din banii primăriei de la o firmă obscură nu e nimic suspect?
    De 15.000 mii de euro echipezi 3 academii cu mingi pe 2 ani cel puțin dar nu ma-ș mira ca acele mingi fie să nu existe fie să fi fost vândute în magazinul clubului.

    0
    0
  8. Achizițiile au fost făcute în luna Martie.
    Mingea Select din liga 1 de sezonul trecut are un preț de 180 lei bucata.
    Cea mai scumpă minge de la Saller România pe net o găsim la 280 lei bucata având în vedere cantitatea foarte mare se impunea o reducere substanțială de preț.
    Chiar și asa din sumă trecută pe SEAP de 76.000 mii de lei clubul ar fi trebuit să cumpere în jur de 300 de mingi asta în condițiile în care o grupă de juniori nu cred ca are la dispoziție mai mult de 10 maxim 15 mingi.
    Putem înțelege ca au cumpărat mingi pt 20 sau 30 de grupe juniori iar UTA nici cu Atletico împreună nu au atâtea grupe.

    0
    0
  9. Nu știu dacă ăsta era scopul celor de la SCU dar au reușit să creeze haos și dezbinare in rândul suporterilor.Le place sau nu ăsta e „meritul” lor.Se puteau implica dar nu la modul golănesc la care au făcut-o.Pentru mine SCU era un exemplu de abordare și comportament față de echipa, oraș, conducere.
    Această schimbare radicală a apărut în momentul în care domnul Apreotesei a apărut în peisaj.Sa fie o coincidență???Nu cred
    Greșelile domnului Meszar mai ales pe partea de comunicare sunt evidente și nu pot fi contestate.
    Greșeli de administrare sigur sunt și vor mai fi, indiferent de conducere.Suporteri nemulțumiți sigur vor mai fi și în viitor.
    Tot circul creat,ura și dezbinarea la care au fost împinși suporterii nu o să aducă nimic bun.
    Am ajuns sa ne urâm între noi pentru că avem păreri diferite.
    Deocamdată UTA joacă în prima ligă și avem ocazia sa aplaudăm in echipa noastră jucători precum Keseru, datorita actualei conduceri,celor din SCU și tuturor celor care au pornit proiectul împreună acum 9 ani.Toți ne-am dori mai mult dar hai sa nu dam pasarea din mână pe ciora de pe gard.
    Suporterii nu ar trebui sa se amestece în problemele de conducere, scopul lor ar trebui sa fie susținerea necondiționată a echipei, atât.Pentru că altfel nu se mai numesc suporteri,se numesc grup de interese.

    0
    0
    1. Ce te aștepți de la indivizii ăștia? Pe bune… Gen Kidu sau Michele care nu știu altceva decât amenințări cu genuflexiuni și bătaie dacă nu ești de partea lor (apropo de michele ăsta nici nu am știut ca exista până acum,apoi,pe oricine întreb în oraș cu ce se ocupă habar nu au,cică n a muncit în viața lui,decât a făcut afaceri dubioase,gen droguri etc), apoi Proca care (cacofonia este intenționată) este cu câte un picior în fiecare tabără, apoi Colin care,băiat fain de altfel,uită câteodată de unde a plecat, apoi Bulumac cu o campanie electorală prea pe față ale cărui articole încep toate cu „din calculele mele” sau „e posibil,probabil că…”. Nu sunt neapărat de partea lu Meszar, dar treziți-vă cei care v ați amestecat cu persoane de genu ăsta. Mai bine ați mai face niște cântece noi pentru echipă în timpul ăsta că prea ne am plictisit de aceleași (unele chiar la fel pe majoritatea stadioanelor). A,și ce îmi place mie maxim este asta cu mii de suporteri la miting… Sunt amuzanți rău… Vor fi PROBABIL vreo 50 de suporteri adevărați,restul doar așa,nu că le ar pasa prea tare cine conduce uta. Și în niciun caz mii

      0
      0
      1. Promiți? Vezi Să nu vi se faca rău de la „căldură” pe drum…

        0
        0
      2. Bravo aradene … tie iti place ca esti in liga 1 , cu „muls-ul” asta de la echipa o mai ai in liga 1 maxim sezonul asta si celalalt , apoi in liga 2 o sa stai pe flashscore sa vezi rezultatele ca la stadion nu o sa vii ca si acum in liga 1 . De aia ii Romania unde ii , din cauza oamenilor ca tine .. ” las ca ii bine si asa cum ii acum , oricum toti fura ” revino-ti , iti convine ca altii sa faca averi pe spatele clubului ? ca bani ce ii dai pe abonament si alte chestii din club sa ajunga la altii in conturi ? si te intrebi dc UTA nu isi permite sa duca jucatori de calitate , de aia ca se mulge prea mult si nah ” nu sunt bani ” .

        0
        0
      3. @ Lipsa Neuron

        Te inseli, Romania merge cum merge din cauza oamenilor ca tine, oameni de tipul lui Sosoaca, care striga “hotii, hotii !!”, fara sa aibe probe clare si certitudini, doar dupa zvonuri si franturi de informatii (pe care nici nu le prea inteleg, nefiind contabili, in cazul de fata).

        0
        0
      4. Nu,nu….Michele,ramane neconditionat prietenul meu din copilarie…El iubeste intr-adevar UTA doar ca am ajuns sa fim pe alti parapeti si pareri contrare dar asta nu ne va face niciodata dusmani..Niciodata!Indiferent de pozitii…Avem o prietenie de vreo 40-45 ani(multi,putini?)…Cei care isi dau cu parerea intre mine si Michele,mai bine sa taca din start…Pur si simplu nu suntem pe aceeasi lungime de unda momentan…adica nu impartim aceleasi pareri,nu ar fi prima data..Eu nu sunt influentator,nici el…

        0
        0
    2. Deci haosul este meritul lui SCU, dar cand un om care nu este presedintele clubului, iese public si isi asuma pe persoana fizica faptul ca EL s-a gandit mai bine si nu da clubul unor investitori si punct (fara argumente, fara motive)… asta e ok, nu-i asa?
      Ba voi sunteti normali la cap?
      Oameni ca tine explica si faptul ca Aradul asta este condus de atatia ani de Falca.

      0
      0
    3. De când furtul se numește greșeală?
      Meszar și restul lipitorilor trebuie să plătească.
      Dacă avea ceva in cap făcea pasul in spate.

      0
      0
      1. mai usor cu acuzatiile ca suntem site de sport, nu al procuraturii sau al politiei … sunt probleme, sa verifice cine stie sa verifice si gata, nu mai insirati acuzatii preluate de la altii care poate au alte interese, nu mor ei de dragul echipei din Liga 1 … ajunge, de acum sterg tot ce este cu acuzatii, cu politica si alte lucruri ce nu tin de sport … e plin facebookul de asa ceva, noi vrem comentarii despre sport

        0
        0
      2. In loc să instaurezi cenzura, in speranța că poate vei simți o semierecție mai bine ai pune mâna pe telefon, l-ai suna pe Meszar și l-ai intreba de ce nu-i de acord cu auditul, de ce se ascunde de luni bune și de ce ține ca orbul de bâtă de postul ăla.
        Dâcât că zic, răspunsul il știu inainte să scriu rândurile astea, cercetașilor care vă aflați. :)))

        0
        0
      3. nu este cenzura, este o regula simpla, sa comentam la subiectul articolului … eu nu am vorbit in viata mea la telefon cu Meszar, nu stiu ce face si nu este treaba mea cine este patron la club … ma intereseaza echipa, stiri despre echipa, a inceput campionatul, suntem in Liga 1, unii vad ca vor sa o duca in judet … scriem din 2006, ai idee cati patroni si in cate ligi am vazut jucand UTA?

        0
        0
      4. În ultima vreme comentariile admin, au o tentă subiectivă, ușor partizană ! Și sub umbrela asta a imparțialității mai taie din comentarii!!

        0
        0
      5. am lasat zilele astea si ati facut cativa pe procurorii si politistii, ba chiar si pe judecatorii … ajunge … ramanem la sport, da?

        0
        0
      6. @Lucian
        Ei, te pui tu cu alde Sosoaca, e plina tara de ei si tu vrei sa te razboiesti cu ei ? ?

        0
        0
      7. „Lipitoarea” asta ta de Meszar,te-a adus aici,in prima liga,pornita din a 4-tra, dupa multe incercari esuate si reluate de baraje,cand nici cei mai infocati nu am mai fi crezut ca ar fi posibil si iar de la zero…Esti in prima Liga..Nimeni nu se poate considera perfect..Meteahna tipica..Ne-am cam saturat de bine si sunteti mofturosi..Hai sa-i dam lui Meszar la temelie ca tine echipa in prima Liga…E grav…Mai grav va fi cand nu vom mai fi,din nou…Doamne fereste asta…

        0
        0
      1. Pentru ca Keseru trebuie jucat ca varf,ca se se joace pe atac…Nu pe pase stanga-dreapta si inapoi. la portar..simplu…

        0
        0
    4. De acord cu tine, Marcel, ai punctat bine.
      As mai adauga ca pentru mine miza cea mare nu este Meszar si investitorii, daca vine unul sau pleaca celalalt, chiar daca este foarte important pentru UTA ca sa urmeze cea mai buna varianta, pentru mine miza e pe SCU. Si eu le dadeam foarte mult credit si aveam mare incredere in ei, ei erau un factor de echilibru, orice decizie se lua, eu ascultam de ei. Acum insa, daca nu se probeaza clar toate acuzatiile aruncate in eter, probate de organisme abilitate sa o faca, atunci pentru mine SCU s-a compromis !
      (Daca toata certitudinea in a aduce acuzatii grave sta in chestiile alea cu creditarea clubului ori in acele chestii de mici favoritisme catre primarie sau oamenii lor, atunci totul nu este decat un circ creat. Intreb: daca ai de dat salarii in 2-3 zile, iar incasarile tale de la sponzori ori primarie ori din alte surse nu sosesc decat peste 2-4 saptamani, ce faci ? In aceeasi ordine de idei, cel putin in trecut, Becali si-a creditat FCSB de multe ori prin verii sai, de multe ori astepta sa incaseze o suma dintr-un transfer, ca sa poata sa-si recupereze sumele cu care a creditat clubul. Intreb mai departe: chiar se credea ca lucrand cu politicienii de la primarie, de care ai nevoie ca sa acorde acei bani lui UTA, nu trebuie sa faci compromisuri, mai o pila mica aici pentru un om de-al lor ?
      Deci, daca se bate toba si se face scandalul asta doar pentru chestiile de sus si nimic altceva care sa probeze culpe si nelegiuiri grave, repet, toate dovedite de organisme abilitate, atunci CSU s-a compromis…si e pacat)

      0
      0
      1. Cum iti explici ca absolut toate ziarele mondene,deja nu doar sportive merg pe investitorii acestia?De unde aceasta insistenta devenita intempestiva?Cum se face ca spatiul public ne prezinta doar varianta lor de abordare?Cum de?
        La cat au cheltuit cu propaganda,ar fi fost mai utili UTA-ei..dar…mmmna…
        Cei patru apostoli au fost trei,Luca si Matei…si neparat aradeanul get beget,Apreotesei…
        Sa traiasca Combinatul,ca mi-a angajat baiatul…
        Singurul cerebral cooptat este Rudy Wiezenthal de obarsie si etnie cu Baronul Neuman…

        0
        0
  10. pt lipsa neuron; de la infintare pana azi ;ii tot pe datorie; datorie progresiva; o fii vreo contabilitate noua gen caritas; pierderile in firma ,profitul in buzunar, in rest numai de bine. Ia bilantul din ultimi 5ani

    0
    0
    1. citeste si alte articole sau comentari inainte sa vb , s-a explicat in alte comentari / aricole despre asta .. tot se cumpara pe credit nimeni nu baga zeci de milioane sa isi cumpere de ex camioane cu bani jos .. esti pe langa total .. normal le i-a prin leasing .. si altele infine ii companie din top 200 forbes dar tu la stana nu prinzi decat tvr 1 !

      0
      0
  11. Au obosit cu autocarul? Pe bune? Că au făcut cu 2 ore mai mult decât se credea? Pe bune?
    Să meargă cu trotineta?
    La asemenea declarații, la fel sunt și comentariile.

    0
    0
  12. Cat de usor poate fi dezstabilizat un club, abia venit de pe pasunile din judet si din imprejurimi. Se vede si de pe luna. Proca, Kidul, si alti suporteri care ati suferit, din dragoste pt. UTA, seniori, adoslescenti sau chiar copii ( de prin galerie), nu intelegeti ca este un razboi al banilor ? Unii vor sa puna mana pe munca aradenilor, care au tacut, si si-au investit banii in copii si juniori si clubul nostru drag UTA. Nu a fost pe aici un mare conducator de la Galati, un altul de isi zicea mare impresar pe la Rapid, unul de pe la Cluj si cati or mai fi fost ? Credeti ca jucatorii nu stiu ce se intampla ? Ei isi pun doar o intrebare: Oare o sa ne mai luam salariile, primele si ce or mai avea prin contracte ? De ce „sa mai puna osul” ? Opriti-va ! Sa nu ne distrugem propriul club, ajuns asa de greu acolo unde este astazi. Sunt nereguli, sunt suspiciuni ? Nici o problema ! Oricare membru al Consiliului de administratie este indreptatit sa ceara, legal, o verificare din partea autoritatilor statului. Nu prin presa. In scris si semnat. S-a facut ?

    0
    0
    1. din modul de lucru al procurorilor in cazul unor firme care au fost verificate asa la rupere, imi amintesc ca pe baza unor suspiciuni se blocau conturile firmei … stiti ce ar insemna asta la un club de fotbal, da??? degeaba dupa 2 ani se constata ca nu e chiar asa, ca prejudiul este sau a fost recuperat, firma era deja distrusa …

      0
      0
  13. Se pare ca au aparut unii pupincuristi ai conducerii, care ii vor denigrati pe posibilii investitori. Aplaudacilor, sunteti multumiti cu actuala conducere, va place cum se sifoneaza banii din cadrul clubului, sunteti de acord sa platiti in continuare abonamente si bilete sa isi faca altii vile si firme pe spatele nostru? Degeaba , UTA tot va deveni libera, oricat incercati sa ii laudati pe ” iubitii nostrii conducatori”.

    0
    0
    1. O asociatia Non Profit nu este a aradenilor, ci a celor care sunt membri fondatori. La fel si Asociatia non profit care are echipa in Superliga cu numele UTA Arad este a membrilor fondatori. Daca se schimba unii dintre acei membri este a lor, a acelor membri, nu a aradenilor. Numele este una, poate fi schimbat, dar asociatia este a celor care sunt membri la un moment dat in acea asociatie. Numele este al celor de la SCU, nu al aradenilor. Membrii SCU, atatia cati sunt, decid cui dau numele. Asa cum l-au retras de la vechea societate a lui Martian si l-au dat la echipa asociatiei UTA Batrana Doamna care a pornit din Liga 4-a cum stim cu totii. Nu mai clamati ca e clubul nostru, al aradenilor ca nu este asa. Nici daca vin investitori si se face o societate pe actiuni, nu va fi a aradenilor, ci a acelor asociati. Daca se vor vinde la un moment dat actiuni si catre suporteri, la fel clubul va fi doar privat al acelor actionari, proportional cu valoarea actiunilor, deci nu al aradenilor. Ca avem noi aradenii in suflet UTA ca fiind a noastra este altceva, dar nu ne da drept de proprietate asupra clubului actual, ci doar de mandrie pentru aradenii care au facut faima si palmaresul acestui nume, UTA sau ITA sau Flamura Rosie cum s-a chemat de-a lungul istoriei. Am scris astea ca sa nu mai fiti asa populisti si comunisti si sa confundati o proprietate privata cum este in zilele noastre, cu una a tuturor cum era pe vremuri. Sper ca ati inteles.

      0
      0
      1. Jalnică argumentație!! Adică clubul în formă asta e a lui Meszar!! El doar închiriază marca și numele!! Pai un chiriaș nu e proprietar!! Dar…. Acceptam ideea însă atunci să facă ce vrea pe banii lui nu pe banii arădenilor!! Nu sa stea cu mana întinsă la primărie.. În situatia actuala mi se pare firesc ca arădenii sa se întrebe… „Banii mei, banii mei.
        Ce-ati făcut doamne cu ei…” ?????
        P. S. E o problema juridica aici interesanta!! E și problema de patrimoniu (atâta timp cât UTA a fost campioana național a Romaniei) După părerea mea opinia e partizană.. UTA nu e a lui Meszar!!

        0
        0
      2. Asociatia este a membrilor ei, am inteles ca ar fi 4, dintre care unul este liderul SCU. Asociatia este un club de fotbal ce poarta numele UTA, oferit spre folosinta de SCU. Primaria nu da bani la o mana intinsa, trebuie sa faci un proiect in care sa spui exact ce faci cu banii pe care ii doresti de la Centrul Cultural Municipal, daca indeplinesti conditiile de acordare si faci un punctaj corespunzator, primesti acei bani strict pentru ce scrie in proiect ( sigur nu se pot plati sume de transfer sau salarii). La fel primesc bani si alte cluburi din diferite ramuri sportive. Asociatia nu are ca patrimoniu titlurile de campioana si nici numele de UTA nu este al lui Meszar. Sper ca ai inteles. Banii aradenilor … este un populism ieftin.

        0
        0
      3. Am zis ca e o speță juridica interesanta!!
        1. Asociația nu este UTA!! Folosește numele de UTA!! Ajungem în situatia Fcsb vs Steaua. Dacă SCU se retrage și își ia marca UTA, Asociația poate rămâne în liga l dar nu cu acest nume și tot ce tine de familia de cuvinte UTA.
        2. Aceasta asociație folosește bani publici.. Ca sa nu mai punem eticheta asta… De populism!! Ca nu sunt nici banii primarului nici ai viceprimarului!! Bani ăștia publici sunt supuși unui anumit regim, și control!! Cam atât despre asta!
        Însă suna urat sa încerci sa convingi că UTA nu este a arădenilor.. În fond interesul pentru aceasta echipa a făcut proiectul susținut din bani publici viabil!! Ca nu a venit nimeni sa susțină proiectul din banii lui de buzunar!!

        0
        0
      4. 1. exact
        2. exact, banii obtinuti prin proiecte sunt controlati la sange, folosirea lor este stricta, la leu la ce scrie in proiectul depus la CCM Arad

        UTA este un nume, in cazul de fata vorbim despre o entitate privata, un club de fotbal. Maine se schimba numele dar proprietarii raman. Poate intelegi acum ce scrie in apelul la miting … Sa luam UTA inapoi … nu se poate referi decat la luarea numelui inapoi …

        0
        0
      5. SCU are drept doar pe numele FC UTA Arad si pe cel de UTA Batrana Doamna, cedat de Meszar cand s-au inteles sa schimbe numele asociatiei acum vreo 6 ani parca … mai exista inregistrate la OSIM alte nume ce contin UTA … UTA 1945 si UTA Vecchia Signora … se pot inregistra fara probleme alte combinatii cu UTA …

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button