UTA Arad

UTA sparge gheața (stagională) pe teren propriu contra nou promovatei Petrolul: „Avem de luat o revanșă în primul rând față de noi!”





Cel puțin pe hârtie, UTA avea și are un program abordabil în primele etape ale Superligii, doar că „dușul rece” făcut în plină caniculă la Pitești lasă ceva dubii asupra potențialului echipei lui Ilie Poenaru. Dincolo de eșecul cu 2-0, prestația foarte slabă este cea care îngrijorează cu adevărat, doar că fotbalul le oferă rapid șansa revanșei „roș-albilor”. Luni seara (începând cu ora 21,30), la Arad, vine Petrolul Ploiești, o nou promovată ce nu s-a prezentat tocmai rău la debut, dar a plătit cu trei puncte în compania Voluntariului eroarea de începător a experimentatului Gabi Tamaș.  Meciul se joacă în condiții speciale pentru o parte a suporterilor arădeni care contestă conducerea clubului. Începând cu mitingul ce începe în Piața Avram Iancu și continuă pe străzile orașului până la stadion.

Poenaru:În primul rând, vreau să văd la această partidă atitudine, asta m-a deranjat la Pitești”

Însă, apele ar trebui să fie bine decantate, în sensul în care fotbaliștii și antrenorii „Bătrânei Doamne” trebuie să se concentreze exclusiv pe ceea ce au de făcut în iarbă, cu atât mai mult cu cât fanii le-au promis susținere necondiționată pe toată durata confruntării. Cert este că UTA și Petrolul Ploiești se întâlnesc din nou în prima divizie de fotbal după 27 de ani, o perioadă prea lungă pentru două cluburi de tradiție, foste campioane ale României în vremuri demult apuse. Astăzi, pretențiile sunt ceva mai mari la Arad, aici unde UTA începe cel de-al treilea său sezon consecutiv în elită și – cel puțin pe hârtie – are cel mai bun lot de jucători de la promovare încoace. „Ne așteată un meci împotriva unei echipe de tradiție care a reușit – în sfârșit – să revină în prima ligă, iar în prima etapă a făcut o partidă foarte bună contra celor de la Voluntari. Va fi un meci greu, de fapt nu cred că vom avea în acest campionat meciuri ușoare. Petrolul e o echipă bună, bine organizată, care are entuziasm. A luat contact cu prima ligă și am observat în prima etapă multe lucruri bune. Au reușit să îmbine tinerețea cu experiența, au dus jucători buni cu ștate vechi în prima ligă, cu experiență. Chiar dacă au pierdut în urmă cu o săptămână pe final, dintr-un penalty, nu cred că și-au pierdut încrederea. Din contră, au văzut că se poate, că nu e diferență foarte mare și, știind ce e aici, la Arad, ce atmosferă va fi în tribune, vor avea plăcere și entuziasm. Dar, ținând cont că noi nu am fost cum trebuie la Pitești și am dezamăgit, avem de luat o revanșă în primul rând față de noi. Jucăm și pe teren propriu, iar cu ajutorul publicului și a galeriei trebuie să facem orice ca să câștigăm acest meci. E clar că lucrurile nu sunt tocmai cum ne dorim, dar, ușor, ușor, de la meci la meci, trebuie să fie o creștere. Dar, în primul rând, eu vreau să văd la această partidă atitudine. Asta m-a deranjat mult pe mine, dar și pe ei pentru că ne-am făcut autocritica, lipsa de atitudine de la Pitești. A fost cel mai grav lucru, putem spune”, a afirmat Ilie Poenaru înainte de meciul cu „lupii galbeni”.

„Petrolul are, în general, un ax central bun, experiență și entuziasm”

Experimentatul Gabi Tamaș a greșit decisiv în minutul 89, când a comis penalty-ul din care fostul utist, Daniel Florea, a adus victoria Voluntariului pe arena „Ilie Oană”. „Depinde și de situația și cum îl aduci în situația de a greși pe Gabi, care e un jucător cu o experiență foarte mare și care joacă bine la vârsta pe care o are. Se organizează bine, dă echilibrul în defensivă. Dar, cei de la Petrolul mai au și alți fotbaliști cu mare experiență și știință a jocului, precum Seto, Cebotaru, Gicu Grozav sau Ivanovski. Acesta din urmă a înscris destul de mult la Dinamo, în general au un ax central destul de bun ce dă un echilibru bun. Cu entuziasmul celorlați, plus valoarea, pot să pună probleme oricând. Acum e important cum ne prezentăm noi, am mare încredere în băieții mei, avem valoare la echipă, trebuie să o demonstrăm. Față de alte echipe ce joacă în această etapă cu soarele sus, pentru noi e un avantaj că mai scad gradele Celsius până la ora partidei, cu toate că am înțeles că tot vor fi 33-34. E spre binele tuturor să fie puțin mai răcoare, jucătorii din teren pot oferi și ei un spectacol mai bun la temperaturi suportabile”, a adăugat tehnicianul UTA-ei.

Constantin: „Un avantaj că jucăm cu stadionul plin, vom avea și noi fani la Arad”

Petrolul vine la Arad fără fundașul Mathaus și atacantul Irobiso, ambii având probleme cu actele. După eșecul cu Voluntariul, Nicolae Constantin spune că ar prefera ca echipa sa să fie mai pragmatică de această dată, impresia artistică trecând în planul secund. „Este un meci cu o echipă importantă a campionatului, o echipă cu suporteri. Au și un stadion nou, frumos, este o emulație frumoasă la Arad. Eu zic că este un avantaj că jucăm cu stadionul plin, vom avea și noi fani la Arad.  Ne plac astfel de stadioane cu atmosferă. Dar, până la urmă, este doar un joc, important ca miză, depinde doar de noi să realizăm ceea ce ne-am propus, un punct sau trei. Cu siguranță, UTA nu va evolua ca la Pitești. Sunt în gardă, își doresc să câștige, publicul de partea lor. Va fi alt meci, vor fi mai periculoși în atac. UTA este o echipă bună, au făcut transferuri, au un antrenor care a confirmat la alte echipe, a ajuns în play-off cu o echipă mică. Nu am pregătit ceva special, ci doar trebuie să ne facem jocul nostru, doar așa putem spera la un rezultat pozitiv. După primul meci am primit felicitări că am jucat bine, dar după câteva zile asta se uită. Așa că acum vrem să fim pragmatici și să punem primele puncte în clasament. Mergem cu avionul, ne întoarcem cu avionul și jucăm și la o oră bună, 21,30, seara. Mă bucur, căci ne-am antrenat de dimineață, la ora 11 și era foarte cald, insuportabil”, a spus antrenorul Petrolului la conferința de presă ce precede jocul cu UTA.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Hoxhallari – Batha, Cascini – Miculescu, Ubbink, Otele – Keseru. Rezerve: Balauru – Isac, Stahl, Matei, Şteau, Ademi, Chindriş, Maxim, Dobrescu

Petrolul: Avram – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Dumitriu, Jair, Țicu – Cioiu, Ivanovski, Grozav. Rezerve: Vâlceanu – Olaru, Borţa, Velisar, Seto, Bratu, Cebotaru, Tucaliuc, Măzărache

Arbitri: Iulian Dima (București) – Mihai Marica (Bistriţa) și Ciprian Danşa (Satu Mare). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Satu Mare)

Arbitri VAR: Rareș Vidican (Satu Mare), Alexandru Cerei (Cluj).

Observator FRF: Mircea Salomir (Cluj).

Observator LPF: Romulus Gabor (Hunedoara).

3 comentarii

  1. Hoxhallari in locul lui Dobrescu era ( in opinia mea ) mult mai ok , in rest formatia stas la acest moment .
    Asteptam integrarea lui Postolache , Ademi , Chindris, Abeid si Jobello in acel moment cred ca formatia va suferi modificari majore . Eu zic ca in cateva etape vom arata super .
    Campioantul e lung , sa nu disperam de la inceput , orice se poate intampla pana la finalul sezonului regulat . HAIDE UTA !

    0
    0
  2. nu s-au jucat nici 2 etape,dar campionatul mi se pare mai tare ca anul trecut..fiecare meci e DIFICIL si cel putin deocamdata nu sunt echipe usor de invins..fcsb nu poate sa bata acasa o nou promovata,cfr pierde clar la craiova lui mititelu,iar u cluj remizeaza pe teren neutru la medias cu craiova lui ROTARU…sper ca la PITESTI sa fi fost vorba doar de lipsa de atitudine nu si de lacune in pregatire sau o strategie gresita..cred ca toti ne dorim sa vedem maine altceva,..vad ca ci balint se plange de lipsa de determinare ..,poenaru si balint au pornit cam la fel ..campionat nou ,echipe noi,sa vedem care dintre ei rezista mai mult..cert e ca sunt meciuri in care nu merge doar cu hei-rup-ul,de exemplu bergodi l-a executat pe prepelita pe tactica si asezare in teren si a demonstrat cine e antrenor adevarat…pe noi ne-a batut prepelita fiindca am jucat si mai prost ca ei la pitesti…nu as vrea sa se repete povestea asta fiindca am incredere in baieti si antrenor si sunt convins ca prima etapa a fost doar un accident nefericit

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button