UTA Arad

Portarii UTA-ei au antrenor licențiat UEFA B-GK!





Gabriel Vasiliu și-a luat cu brio examenul de finalizare a cursului UEFA B-GK, desfășurat pe 19 și 20 iulie. Antrenorul cu portarii al UTA-ei s-a specializat timp 5 luni de zile alături de nume importante din „branșă”, precum Răzvan Stanca, Dumitru Hotoboc, Cătălin Mulțescu, Cornel Cernea sau Emilian Dolha.

Școala Federală de Antrenori a inițiat acest curs și pentru a respecta Directiva UEFA care obligă echipele din ligile profesioniste de fotbal din Europa să aibă sub contract antrenori de portari cu licența UEFA A-GK începând cu sezonul competițional 2023-2024.

În perioada 23-24 mai, cursanții primului curs organizat de Școala Federală de Antrenori (SFA) pentru obținerea licenței UEFA B-GK au parcurs ultimul modul de pregătire, urmând ca în luna iulie să susțină examenul pentru dobândirea licenței. În total au fost 26 de antrenori de portari au parcurs întregul proces de formare teoretică și practică, dar și activitate de mentorat.

Ilie Poenaru chiar a remarcat în conferința de presă că are o colaborare strânsă, de completare, cu Vasiuliu. „Gabi știe foarte bine ce vreau de la portari. Am și ales ca Dragoș Balauru și Florin Iacob să rămână pentru că au un joc foarte bun de picior și poți să joci oricând cu ei contraatacul, dar și să faci posesie. Fără falsă modestie vă spun că primul gol al lui David Miculescu cu Petrolul, venit după pasa lungă al lui Iacob nu este întâmplare. A fost lucrată cu o zi înainte la antrenament, pentru că știam că Petrolul, când vine chiar în pozițional, chiar pe atac rapid, duce foarte mulți jucători în treimea noastră. Eu i-am spus lui Florin că în momentul în care din centrare sau dintr-o fază fixă ai prins mingea, vreau să jucăm un contraatac. Ați văzut că David, dar și Otele au pus presiune, au rămas sus și nu întâmplător au rămas sus”, a menționat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Vă reamintim că Vasiliu a făcut parte și din stafful tehnic al lui Laszlo Balint și – practic – s-a despărțit de UTA doar în cele 4 luni de zile când echipa fost pregătită de Ionuț Badea și antrenor cu portarii a fost Dan Țapoș.









3 comentarii

    1. Stai linistit..Nea Dan Tapos ramane antrenorul portarilor tuturor grupelor de juvenili,UTA,Atletico,CSS,e foarte dedicat lor,antrenamente personalizate doar cu portarii,in afara de ce fac la grupele lor..Asta este situatia momentana dar nu neaparat regretabila…Un profesionist in adevaratul sens al cuvantului,indiferent de nivelul copiilor si de la ce grupa provin.
      Succes si maxima sanatate,Nea Dan Tapos!

      0
      0
  1. Vom recunoaște bucuroși faze lucrate și o parte fructificate , nu jucam singuri. Automatisme sunt așteptate ca o pâine calda. La o pregătire fizica acceptabila, ele fac diferența. Se pare ca jocul cu piciorul la portari e în gratia antrenorilor, dar și a jocului. Eu vad și degajarea cu mana , aproape de centru, la coechipier faza magnifica. La Mioveni condiții de joc pentru puncte. Din fotografie, ne face cu ochiul înălțimea lui Mociu. E absoluta nevoie de portarul nr. 3″ Dacă e plăcut tehnic , în situații favorabile acasă , i se pot acorda minute.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button