UTA Arad

Transferul lui Miculescu la FCSB de la UTA se face mâine! Becali plătește clauza 1,7 de milioane de euro și se gândește să-l vândă afară până în 2024!





David Miculescu se desparte de UTA după 6 ani de zile. Sosit la Arad în vara anului 2016 de la Electrica Timișoara, internaționalul de tineret al arădenilor va fi achiziționat de FCSB pentru 1,7 milioane de euro. Practic, Gigi Becali va achita clauza de vânzare prevăzută în contractul prin care Miculescu a acceptat să rămână la Arad cel puțin până în vara lui 2024. În acest fel, practic, nu mai e loc de negocieri, iar gruparea arădeană nu mai păstrează niciun procent dintr-un posibil viitor transfer al mijlocașului ofensiv.

Becali îi dă 760 de mii de euro lui Miculescu în 5 ani de zile și i-a pregătit numărul 11

Iar Becali vrea să dea lovitura cu David Miculescu, din moment ce se gândește să-i pună o clauză foarte mare pentru fotbalul românesc: 50 de milioane de euro! Până una alta, tânărul utist semnează o înțelegere valabilă cu FCSB până în 2027, la capătul căreia ar trebui să câștige doar din salarii nu mai puțin de 720 de mii de euro. Asta, bineînțeles, dacă Miculescu nu va fi vândut între timp într-un campionat puternic, așa cum și-ar dori și Becali să se întâmple până în 2024. „Luni plătesc clauza de 1,7 milioane de euro, semnez și cu jucătorul, iar după-amiază e deja în cantonament la noi! Va fi un angajament pe cinci ani. Îi dau 10.000 de euro pe lună în primele trei sezoane și apoi 15.000 pe lună în următoarele două. Dar băiatul are mare calitate, cred că-l vând mai repede de doi ani. O să-i pun și o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro. Știi cum e, dacă-i fixezi o clauză mare, poți să-l vinzi cu 10 milioane de euro, dar invers nu prea funcționează. I-am zis lui MM să nu dea la nimeni numărul 11, că o să-l ia Miculescu”, a transmis Gigi Becali, pentru playsport.ro.

Miculescu ajunge mâine la București, unde-l așteaptă tatăl și impresarul său

Din toată afacerea, UTA se va alege cu 1.080.000 de milioane de euro, pentru cele 60% din drepturile federațive ale fotbalistului, iar restul merge în conturile familiei Miculescu, iar o mică parte și în cele ale impresarului Cătălin Sărmășan. Evident, mai e de achitat și o taxă de 10% către Stat.

Revenind Valentin Miculescu, tatăl fotbalistului și Cătălin Sărmășan ar trebui să ajungă în capitală încă din această seară și să asiste de la tribuna oficială la confruntarea dintre FCSB și FC U Craiova, în timp ce „decarul” arădenilor va lua avionul alături de ceilați utiști spre Timișoara la ora 19. Va înnopta acasă (Miculescu este timișorean), își va face bagajele și se va întoarce la București mâine dimineață, la prima oră. La orele amiezii ar trebui să semneze contractul cu vicecampioana României, după ce UTA va primi în cont cele 1,7 milioane de euro.

Care va fi jucătorul Under din „11”-le UTA-ei?

Foarte probabil, David Miculescu va debuta la FCSB miercuri, cu Dunajska Streda, în turul trei preliminar din Conference League, meci pentru care Andrei Cordea este indisponibil din cauza eliminării din returul cu Saburtalo. Între timp, la Arad, Ilie Poenaru trebui să-și regăndească opțiunea pentru fotbalistul Under din primul 11. Dacă nu dorește să schimbe din punct de vedere tactic, antrenorul UTA-ei are varianta Raul Șteau pentru banda dreaptă, dar și Claudiu Negoescu sau Rareș Pop, cu mențiunea că ultimii doi au foarte puține minute bifate în Liga 1. Mai există și  posibilitatea ca în centrul liniei mediane să apară Damian Isac, în locul unui Idriz Batha care pare ieșit din formă în acest debut de sezon, încasând – între altele – câte un cartonaș galben în fiecare dintre cele trei meciuri oficiale disputate.

12 goluri în Liga 1, e singurul marcator stagional al Bătrânei Doamne

David Miculescu a debutat pentru UTA în Liga 2-a pe 24 septembrie 2017, într-un eșec al arădenilor, 0-1, la Satu Mare, cu Olimpia. Cristian Todea a fost cel care a crezut primul în talentatul fotbalist timișorean, după care regretatul Ionuț Popa, Cristi Păcurar și Laszlo Balint l-au utilizat mai mereu în spatele vârfului. În schimb, în Liga 1, Balint l-a trecut în banda dreaptă pe Miculescu,  acolo unde – probabil – va juca și la FSCB. În primele două eșaloane la Arad, David Miculescu a strâns 6925 de minute și 16 goluri, între care 12 în Liga 1. „Decarul” lui Poenaru e singurul utist care a punctat în această ediție de Superligă. Vorbim despre „dubla” cu Petrolul de pe teren propriu, care – de altfel – l-a și convins pe Gigi Becali să spargă – din nou – pușculița.









24 comentarii

  1. Trece de la UTA la fcsb si deja are alt preț. Aici trebuie lucrat la clubul nostru. Să ajungă un club respectat cu jucători valoroși. Să se vândă direct de la noi cu 10-15 mil euro. Treabă de conducere si antrenori serioși.

    0
    0
    1. asta presupunea sa i se puna o clauza mai mare si atunci nu ar mai fi achitat-o becali,ar fi negociat cu clubul care probabil ar fi ramas cu mai multi bani plus un procent din vanzarea ulterioara lucru important tinand cont ca pe man s-au luat 10 vreo milioane,,asa clubul a ramas doar cu o parte din bani si fara procent din vanzarea ulterioara..asta apropo de managementul exceptional de la UTA,,,managerii de succes gandesc in perspectiva si fac bani,nu -i pierd..,diferenta e ca becali poate pune clauza de sute de milioane DACA VREA FIINDCA EL DECIDE SI NU TINE CONT DE PAREREA ALTORA ,la UTA sunt foaaarrtttee multe interese obscure..

      0
      0
      1. O clauză mai mare era posibil să nu fie acceptată de jucător.
        Iar la ce meci a făcut cu Voluntari, nu cred că merita banii ăștia în veci.

        0
        0
    2. Si tu crezi ce zice Becali?
      La primavara o sa se roage de arabi sa-l ia pe Miculescu cu 1 mil euro

      0
      0
  2. Bine ca Miculescu a plecat pentru un milion 700 și aia vor tot clubul cu tot cu academie pentru 2 milioane… Și Meszar care are și casa gaj la finanțe pentru eșalonarea datoriilor e fraier ca nu vinde 🤦. Arădenii lu pește

    0
    0
    1. O lămurire dacă se poate…. Meszar nu vinde? Adică investitorul, proprietarul, patronul sau sponsorul Meszar?

      0
      0
    2. Care 2 milioane? Șmecherii ăstia nu au dat nici o sumă, doar povești, l-au băgat la înaintare pe Proca și i-au promis că-l pun șef cu mii de euro salar și au rezolvat presa și suporterii să ia cu japca clubul, meszar să rămână cu datoriile și ei să pună mâna pe jucători, pe drepturi TV și să facă ei management. Serios? Cum să dea Meszar clubul care valorează 10 milioane de euro pe mâna șmecherilor cu povești că bagă bani și ei îs datori la finanțe? Nici măcar între ei nu s-au înțeles care câți bani să bage, că în afară de Simion și poate Juncan, ăialalți nu pot băga milioane cum ar trebui la UTA. Rușine să le fie pentru scandalul național pe care l-au făcut. Dacă iese bine clubul după controale, sper să nu mai auzim de SCU și de Proca și alți ,mecheri cu ceafă lată care jignesc pe toată lumea care le spune în față câte prune au în straiță! Hai UTA lui Meszar și a Aradului, că nu SCU ne-a adus aici, ei au fost cu bătăile și amenzile pentru club. Meszar nu-i utist? Și-a pus averea gaj la finațe și voi ziceți că a furat clubul? Rușine să vă fie!

      0
      0
  3. PĂI CUM SĂ PUI CLAUZA ASTA LA UN AȘA JUCĂTOR VALOROS ȘI TÎNĂR,PUNE DOMNULE „MANAGER”MINIM 50 MIL € ȘI ORICINE-L VREA ACHITĂ CLAUZA SAU VINE LA NEGOCIERI,EX.CAZUL MICULESCU,NEGOCIEM SUMA(2 MIL €+50% ,NU MAI PUȚIN DE… )SAU SÎNT ALTE DEDESUPTURI⁉️⁉️⁉️⁉️🇮🇩

    0
    0
    1. Nu cred ca sunt dedesupturi – doar daca ai intentia dubioase : ) , poate dedesubturi , dar cum spunea Byzantium , in nici un caz nu accepta jucatorul asa ceva, mai statea linistit inca juma de an si semna din postura de juctaor liber cu cine ar fi dorit, aici a procedat foarte bine conducerea clubului

      0
      0
  4. Ar trebui încercat cu Negoescu. Cât despre meszar, din suma asta, ia cât vrea mușchii lui! Prin aceleași smecherii ca și până acum…..

    0
    0
      1. Dacă mie mi-ai răspuns, nu. Sigur au vrut și academia pe banii ăștia. Mai mult, că tot a fost dat exemplu Sucu la alte comentarii, el a construit 2 baze sportive de 10 milioane pentru rapid mai înainte de a fi actionar decât sa facă scandal prin presă ca să preia cei 50% din rapid. Despre ce vorbim…

        0
        0
      2. Și UTA cine o controlează?!?! A sifonat bani direct prin UTA, fără să mai implice atletico! În unele cazuri sa folosit și de atletico….. Omu are un întreg portofoliu de ” metode,,!

        0
        0
    1. Lasă că alții sunt numa cu șmecheriile dar fără bani. Auzi tu, fost polițist cu așa bani, bani făcuți din salariu în poliția română. Domne naivi sunt unii.

      0
      0
  5. Primul obiectiv, financiar e realizat nu ușor, nu ieftin. Și UTA, cheltuie destui bani, și începem sa ne întrebam, cu ce rezultate. Afara de beneficiu considerabil eu vad o șansă cât prețul lui David. REAȘEZAREA TOTALA A ECHIPEI PE PRINCIPII STRICT FOTBALISTICE. SA ÎNCETEZE AȘEZAREA UNUI 11 CU SALARIILE CELE MAI MARI . DAȚI DRUMUL CUI VREA SA PLECE PE COMPENSAȚII MINIME. SUNT BANI, AȘTEPTĂM ȘI CEVA FOTBAL..!!

    0
    0
  6. MIE IMI PARE RAU CA MICULESCU NU MAI ESTE LA UTA DAR ASTA NU CONTEAZA . DACA VA MAI ADUCETI AMINTE CA PETRE ERA REZERVA LUI MAN SI SA INTAPLAT CA PETRE SA IA LOCUL CU BRIO.ASA SI ACUM VINE DIN URMA JUCATORI TINERI A UT-ei CUM AR FI NEGOESCU SI ISAC SI SA NE MAI LASE CU KESERU CA E CAM GATA CU EL 3 ETAPE NU A REUSIT MAI NIMIC ,TREBUIE LASAT LOC TINERILOR CARE AU O CONDITIE FIZICA MAI BUNA CAM GATA CU PESIONARII.DE FAPT KESERU NU SA VAZUT NICI LA FCSB NU A ARATAT NIMIC .PT NOI DOAR UTA CONTEAZA ,HAIDE UTA ARAD.

    0
    0
    1. dupa 2 ani in prima liga,constatam ca singurul jucator pe care-l -am putut vinde pe bani e MICULESCU….pe termen lung politica de a aduce jucatori straini blazati sau la final de cariera va fi falimentara..consider ca si cu inca unu -doi juniori in plus care sa joace in echipa reuseam fara probleme performanta de ieri sau din sezonul trecut de a nu castiga 1o meciuri consecutive..

      0
      0
  7. Sumă frumușică. Ideal ar fi să mai producem, măcar un astfel de jucător pe sezon.
    Ar trebui încercați cei tineri. Chiar în primul amical „grădinița” a zburdat, în comparație cu „echipa tip”.
    R. Pop mi-a plăcut foarte mult în minutele prinse pe finalul sezonului trecut.
    Să vedem ce o fi, dar cumva trebuie scoși „senatorii de drept” din blazarea în care au căzut.

    0
    0
  8. Cred că ar trebui trecuți pe bancă unii jucători și aici mă refer la Ubink,( care cică e supărat că nu l-a lăsat UTA să plece la Craiova sau la o altă echipă de afară pt un contract mai bun,asta după ce a semnat cu noi), sincer mă așteptam la mai mult de la un olandez. Batha vrea doar bani, dar joacă execrabil, plus cartonașe la fiecare meci, luate total gratuit.

    0
    0
  9. POENARU ,trebuie sa ii dea sanse sa joace lui Claudiu Negoescu care a jucat foarte bine in pregatiri !!! Daca BATHA face numai prostii pe teren, de ce oare Poenaru nu il baga titular in locul lui pe ISAK ? POENARULE, daca unii dintre jucatori nu mai au chef de fotbal, de ce nu iei masuri drastice cu ei ? Sper sa va reveniti in meciul cu Sepsi chiar daca este un meci dificil ,dar jucati fotbal nu turca !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button