UTA Arad

Utistul Postolachi, debut trist în Superligă: „Prea i-am lăsat să vină peste noi, trebuia să fim mai agresivi! În România pot să progresez”





După Orhan Ademi în meciul cu Petrolul, a venit și rândul lui Virgiliu Postolachi să debuteze în atacul UTA-ei și în Superligă De altfel, cei doi au făcut cuplu în ofensiva formației arădene pe tot parcursul reprizei secunde a meciului cu Voluntari, pierdut lamentabil de arădeni: 0-3.

Trebuie să vedem la ce am fost corigenți și să mergem mai departe

Până la urmă, Postolachi a avut cea mai clară ocazie a „roș-albilor” la Mioveni, după lovitura de cap scoasă in extremis de Popa. „Sunt dezamăgit că am pierdut meciul. Am venit să câștigăm, nu să plecăm acasă cu zero puncte. Din punctul meu de vedere, am jucat prea jos, prea i-am lăsat să vină peste noi, trebuia să fim mai agresivi. Adversarul a știut să aștepte, să ne adoarmă, să joace pe contre. Am avut două-trei ocazii pe care trebuia să le transformăm în goluri, dar nu am reușit. Trebuie să vedem la ce am fost corigenți și să mergem mai departe, să câștigăm următorul meci”, spune tânărul atacant din Republica Moldova.

„Am ales UTA pentru că nu m-am simțit ca un străin”

După ce a evoluat în Franța, Belgia și Danemarca, Postolachi a debutat și în campionatul României. UTA l-a primit bine, iar faptul că e vorbitor de limbă română a contat și el. „M-am simțit bine, mă înțeleg bine cu colegii mei, nivelul este foarte bun. Fotbalul din România este bun, a progresat, sunt jucători buni care pleacă peste hotare la cluburi mai mari. Am ales UTA pentru că m-am simțit bine când am fost în pregătire cu ei. Am discutat cu directorul sportiv și cu antrenorul, iar băieții m-au primit bine din prima zi, nu m-am simțit ca un străin. A fost o alegere personală și familială, știu limba și aveam opțiunea asta. Am ales locul îmi este mai bine, unde să pot să progresez”, a mai punctat „vârful” arădenilor.

„Am vrut să joc pentru România, dar…”

FIFA nu i-a dat drept de joc lui Postolachi la naționala României, cu toate ca acesta deține și cetățenia română. „Am vrut să joc pentru România, am încercat să fac un pașaport, dar nu știu exact ce a fost. Tata și impresarul s-au ocupat, acum joc pentru Moldova și sunt satisfăcut și vreau să am rezultate acolo”, a mai afirmat atacantul „Bătrânei Doamne”.

Cavani, Mbappe sau Neymar, vedetele din cariera lui Postolachi

La PSG, Postolachi a împărțit vestiarul cu câțiva jucători importanți. „Am rămas prieten cu fotbaliști mari din Franța, a fost o perioadă bună din cariera mea, în care am învățat mult de la jucători mari, cum ar fi Cavani, Mbappe sau Neymar. Cavani m-a învățat multe din punct de vedere profesional, ca om și ca fotbalist. Mbbape are explozivitate, iar Neymar e de clasă mondială”, a încheiat atacantul lui Poenaru.

5 comentarii

  1. Aceeasi problema sub altfel de descriere…Avem oameni de gol,de careu, dar mijlocasii nu reusesc sa ii puna in situatie de gol…Atat Keseru cat si Postolachi,coboara mult in spate,ca sa gaseasca mingi,relatii de joc,timp in care Batha devine un risc major la fiecare meci,parca ne da la temelie..Are o mare problema „la balcon”Ce-i cu mereu nervozitatea sa?..Cineva sa-l trezeasca pe Idriz…Razboiul albanez a trecut demult doar ca el nu a aflat asta,inca…Sau?

    0
    0
  2. Mai încercăm explicații la ceva semne de mirare. Pare de necrezut, ca la un oraș ce respira fotbal sa dai atâtea,, gherle ” adică nerealizări tocmai la echipa. Se citește și pe chipul lui Postolachi surpriza Un decor, ambient specific în tribune de echipa ce lupta la titlu, și… o echipa de locul 10. Culmea lupta și pentru asta. Poate trebuia renunțat cu mult curaj la unii,, senatori”. Fie și cu recompensa. Situația e inedita și soluții ar fii. La UTA, valoarea preponderenta, a devenit CURAJUL. Exista curajul de a recunoaște realitatea, tot cu un curaj profesional trebuie acționat.

    0
    0
  3. Poate renunțăm să mai aducem CV-uri și să ne concentrăm pe jucători de fotbal. „UTA a adus un jucător crescut de Marseille”, „UTA a adus un fost coleg de-ai lui Cavani și Neymar” și alte titluri de can-can.
    Anul acesta ne batem la retrogradare, nu avem ce pretenții sa emitem pentru mai mult.
    Sper să se reușească denunțarea cât mai curând a contractului cu „pietonul” Keseru, în fiecare luna e plătit cu peste 12.000 EUR pentru absolut nimic.

    0
    0
  4. Cum se mișcă lucrurile…..se pare că ….încă un an ratat din punct de vedere a playoff-ului.
    Sper sa nu retrogradam!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button