UTA Arad

Încep să curgă amenzile în vestiarul UTA-ei: „Jucătorii trebuie să-și impună singuri niște trofee, vreau să construim și nu doar din gură!”





Nu au trecut decât trei etape din actuala ediție a Superligii și Ilie Poenaru folosește „bastonul” cu elevii săi. UTA a pierdut lamentabil deplasările de la Pitești (0-2, cu FC Argeș) și Mioveni (0-3, cu FC Voluntari), iar antrenorul arădenilor a și dat de înțeles după confruntarea cu ilfovenii că va lua unele măsuri. Până la urmă, Poenaru a promis după jocul din Trivale că echipa nu va mai arăta niciodată atât de rău, dar acest lucru tocmai s-a întâmplat, iar credibilitatea tehnicianului a început să scadă printre fanii „roș-albilor”.

„Totul se va plăti din momentul ăsta, vreau să-mi spună ce își doresc de la acest an pe care ei îl petrec la Arad”

Acesta a înțeles că trebuie să fie mână forte și să umble deja la buzunarul celor care nu respectă regulamentul de ordine interioară, dar nici nu dau randamentul scontat la atrenamente și jocuri. „La modul cum s-au prezentat băieții în săptămâna meciului cu Voluntari, venind și după o victorie ce ne-a dat moral, speram la cu totul altceva. Jucătorii chiar se antrenează, sunt disciplinați. Mai aud voci că, Doamne, nu ascultă…nu există așa ceva, nu există. Amenzile sunt plătite la zi, ste disciplină, toată lumea se supune, toți sunt supuși. Aici primează grupul și va prima grupul, indiferent de situație, nu favorizez pe absolut nimeni. La mine va juca acel jucător care merită și face ce-i spun eu din punct de vedere tehnic, tactic. Cam despre asta este vorba.  Amenzile sunt pentru ceea ce au făcut ei. Este vorba despre întârzieri… adică vreau să spun că am schimbat puțin. Dacă se mai întârzie la antrenament, la autocar, totul se va plăti din momentul ăsta, pentru că de aici trebuie să plecăm, de la disciplină. Este vorba de respect, sunt amenzi pentru tot ceea ce fac ei, pentru cele două sau trei ore petrecute la stadion, în care ei trebuie să fie exemplari. Și mă refer și la randamentul lor la antrenamente și meciuri, vor plăti dacă nu e în regulă. Am spus-o, le-am repetat, vreau să am atmosferă bună, vreau să am un grup bun, care știe ce vrea. Vreau să am un grup ce-și dorește să facă performanță și să-și impună ei singuri niște trofee. Le-am cerut zilele trecute asta, vreau să-mi spună ce își doresc de la acest an pe care ei îl petrec la Arad, la acest club. Și de aici trebuie să plecăm, de aici trebuie să construim și nu să fie doar din gură, trebuie să o demonstrăm astăzi”, a menționat Ilie Poenaru.

Din punct de vedere tactic există o schimbare și pentru jucătorii din vechiul nucleu”

Abordând aspectele de ordin tehnico-tactic și motivațional, „principalul” utist susține: „Toate echipele pe care le-am antrenat nu au prins vârfuri de formă în primele 4-5 etape, dar, într-adevăr, au avut o altă atitudine. Pe lângă asta, sunt și factori ce influențează și mă refer și la căldură, la drumurile lungi pe care le parcurgem, distanțele. Dar, chiar și așa, intensitatea la care am ajuns, îți dă dreptul și te obligă să ai o atitudine, un ritm de joc, undeva la peste 60 de minute. Nu ne creăm nici ocazii pentru că ritmul este foarte scăzut, nu ne mișcăm și pentru că adversarul anticipează din start ce vrem noi să facem și suntem foarte ușor de blocat. Din punct de vedere tactic e un cumul de factori, în sensul că există o schimbare și pentru jucătorii din vechiul nucleu. De exemplu, jucătorilor din defensivă, care sunt cam aceiași din sezonul trecut, li s-au cerut anumite lucruri, pe când eu forțez cu Benga sau Erico să creeze superioritate, să împingă jocul sus. În plus, au venit jucători cu alte deprinderi din alte sisteme. Nu este ușor, am spus-o că o să ne fie destul de greu la început, pentru că nu se vor crea acele trasee, vor fi nesincronizări, vor fi probleme de adaptare a unor jucători la ceea ce cer eu. Lucrurile astea o să înceapă să se vadă ușor, ușor, iar o parte dintre ele au apărut la meciul cu Petrolul, anumite momente nu au fost întâmplătoare. Chiar și cu Voluntari s-au văzut unele trasee în primele 20-25 de minute. Am stat sus, am pus presiune, cu toate că nu am pus în pericol poarta lor, dar nici ei nu ne-au pus probleme o vreme, au avut destul de târziu primul șut pe poartă, prin Nemec”.

„Schimbăm pentru că trebuie să schimbăm, eu sunt adeptul acestui joc de posesie”

Întrebat dacă nu-și dorește prea repede să facă trecerea la un joc prea ofensiv, care dezeechlibrează echipa din punct de vedere defensiv, Poenaru a adăugat: „Într-adevăr, echipa era bine organizată, disciplinată cu Gyuszi Balint, dar și cu Ionuț Badea și chiar a arătat bine în multe momente. E clar că trebuie să schimbăm pentru că trebuie să schimbăm. Eu sunt adeptul acestui joc de posesie, vreau să ne creăm situații pe combinații, pe schimbări de direcție, îmi place jocul ofensiv. Dar asta nu înseamnă că echipele mele nu au fost organizate, ci e vorba despre reacție pe pierderea mingii și de organizare defensivă. Cred că orice club de fotbal din România pleacă de la premisa de a nu primi gol, că de acolo construiești. În momentul în care nu primești gol ești bine, ești în joc, e bine mental și poți să construiești de acolo. Și pe ceea ce vreau eu să fac la UTA e clar că trebuie să am o organizare defensivă foarte bună pe pierderea mingii și să fiu foarte reactiv. Doar că acum lucrăm mai mult pe faza ofensivă, pentru că trebuie să ne creăm. Dacă vrem și ne dorim să facem performanță ca să ajungi acolo sus, trebuie să marchezi. Tot ce se întâmplă pe pierderea mingii, acolo am avut probleme la meciuri. Nu am fost reactivi, nu am devenit agresivi, dar vom face și acest lucru prin antrenament, repetitiv, de câte ori este nevoie și o să implementăm lucrul ăsta. Chiar dacă sunt jucători tehnici, trebuie să înțeleagă că și ei, la rândul lor, trebuie să se apere. Mă repet, eu consider că suntem o echipă bună, am încredere în jucători, sunt buni, numai că trebuie să înțeleagă că fotbalul fără muncă, fără sacrificiu, fără disciplină și fără atitudine nu se poate juca, indiferent de cât de valoros ai fi”.

Jucătorii au luat cina împreună: „Și-au spus fiecare ce a avut de spus

Tehnicianul „Bătrânei Doamne” a recunoscut că a avut o discuție mai dură cu jucătorii săi duminică, la nici 24 de ore de la jocul de la Voluntari și: „Concluziile le-am tras, am luat și voi lua anumite măsuri, dar astea vor rămâne la noi în vestiar. Pentru că tot ceea ce spun ține de noi, de vestiar și trebuie să rămână acolo. Acum, la tot ceea ce am spus și tot ce am discutat vreau să văd și o reacție din partea lor. Apoi, aseară, toți jucătorii au fost la o masă împreună. Așa au considerat ei să meargă la o cină și să-și regleze conturile între ei, între ghilimele, să spună fiecare ce se întâmplă, să se hotărască și să ia o decizie. Asta le-am insuflat eu, le-am cerut eu să-și creeze grupul, să-și creeze vestiarul și să spună…Este momentul acum să-și spună fiecare ce are de spus, să fie bărbați și să se accepte unii pe alții, cu bune și cu rele, pentru că numai așa putem deveni un grup puternic și să progresăm. Au făcut-o, au reacționat și ăsta este un plus. Mă bucur că am avut un feedback foarte bun azi dimineață, la antrenament. Și-au spus fiecare ce a avut de spus, au stat câteva ore împreună și-au trasat din nou obiectivele și astăzi, la antrenament, s-a observat”.

Mai umblă Poenaru la lotul de jucători? „Încercăm să-i adaptăm și să-i integrăm pe toți, dacă nu e posibil să…”

Pe de altă parte, Ilie Poenaru nu a exclus despărțirea de unii fotbaliști înainte de încheierea perioadei de transferuri. „Dacă ne uităm puțin de unde vin și pe unde au fost noii jucători, e o mică problemă. Trebuie văzut cum se integrează ei în această echipă, la acest club, în oraș, pentru că e o problemă de adaptare pentru toți. Mai ales străinii se adaptează mai greu, ei trebuie să înțeleagă în primul rând ceea ce vrem noi să facem aici și să se adapteze la cerințele noastre. Dacă fac acest lucru, e clar că vor continua, dacă nu, e posibil să…Dar, noi încercăm să îi adaptăm, să-i integrăm cât mai repede, pentru că sunt jucători pe care i-am analizat și i-am analizat destul de mult. Și noi credem că sunt jucători care ne vor ajuta, chiar dacă poate unii sau alții în acest moment nu se ridică la nivelul așteptărilor noastre sau poate alții mai greșesc, dar așa este la fotbal. Ne uităm cu toții că, în afară de două-trei echipe, cam toate suntem undeva acolo, cam oricine bate pe oricine în acest moment”,  a mai punctat Poenaru.

5 comentarii

  1. Ce tot ingaima asta? Chiar nu vede ca dupa 15 min jucatorii arata ca niste curcani beti si debusolati pe teren? Ca nu-s in stare sa lege 3 pase sau sa traga un sut sanatos la poarta? Sau ca toata ziua sunt fotografiati ca niste mari vedete, dar cand intra in teren nu mai stiu cum sa se ascunda de minge? Sau faptul ca vociferarile permanente ale lui Keseru sunt invers proportionale cu daruirea pe teren?
    Poenaru si Meszar au scapat situatia de sub control, au mai aparut si cei 4 smecherasi care doar destabilizeaza, iar jucatorii trandavesc – isi incaseaza salariile indiferent de rezultat, iar la finalul sezonului pleaca, tot indiferent de rezultat.

    0
    0
  2. Poenaru este la stadiul de – vrem. Cam atât și nimic mai mult. Cu vrem-ul ăsta ne împuie capul. Ne-am dat seama. Mai un meci din ala ca la Voluntari si nu mai apuci meciul cu U Cluj

    0
    0
  3. Banuiam ca ceva nu se leaga prin vestiar,nu doar de acum cu Poenaru,acum doar a explodat puroiul adunat,acumulat..Niste informatii aveam dar fara certidudini,se numeste destabilizare sa fi iesit in public cu asa ceva..Iata ca temerile mi se confirma…Va rog sa va aduceti aminte de cate ori am scris,obsesiv chiar ca incet,incet se destrama grupul si am sugerat acea „Cina cea de Taina”,fara presa,cartitze,doar intre ei…Doar privind relatiile de joc,pentru cunoscatorii fini,s-a observat ca unii nu isi paseaza nici de-al naibii,preferand o floricica in plus sau intoarcerea jocului spre Iacob,acel joc spre portar chiar si cand nu e cazul,ne duce spre Distonocalm…
    Sper ca sunt barbati,caractere si si-au spus ce au avut de spus,fara sa „transpire nimic”…Perfect…Urnirea de acum incolo,pana nu este prea tarziu…
    Bafta!
    PS:Poenaru a venit bland si pieptanat,de bun simt initial,cu speranta,dorinta si ardoare…Doar ca daca nu se impune hotarat pe vestiar de la inceput,e greu ulterior sa taie in carne vie si isi va face dusmani…Nu exista nici un antrenor mare in lume care vine cu acadele,apoi da amenzi..Oare s-a auto-amendat si Poenaru?Asta inseamna grup unit…Platesti tu,platesc si eu(stafful),imediat…Amenzile se pun intr-un cont bancar comun si dupa(speranta revigorarii)ce se joaca ceva frumos,se returneaza pe diverse targeturi, nu impuse sau cerute de catre conducere,suporteri ci de catre ei,jucatorii…Imi propun asta,joc pana raman fara suflu,mi se returneaza amenzile…Nu dau dovada de abnegatie,daruire?Atunci nu ajung la pusculita..Extrem de simplu…Si asa isi vor obtine singuri prima deblocata…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button