UTA Arad

Se gândește Ubbink la Craiova? Poenaru: „E afectat mental, s-a și accidentat pe acest fond, dar el și ceilalți jucători îi sunt datori UTA-ei”





Unul dintre „senatorii de drept” ai UTA-ei care l-au dezamăgit pe Ilie Poenaru după primele deplasări ale sezonului este fără îndoială Desley Ubbink. Coordonatorul de joc olandez a și fost înlocuit la pauza meciului cu FC Voluntari, astăzi aflăm că are și o problemă medicală, dar și una legată de mirajul unui transfer la CS U Craiova.

Așa cum scriam în urmă cu câteva săptămâni, Laszlo Balint îl dorește pe fotbalistul batav în Bănie, iar pe adresa „Bătrânei Doamne” a și venit o ofertă. Suma (75 de mii de euro) este derizorie pentru un fotbalist care e liderul minutelor stagionale la UTA în sezonul trecut și evident Ubbink a început sezonul la Arad. Doar că evoluțiile sale dau de înțeles că mijlocașul olandez e cu mintea altundeva și asta admite însuși antrenorul său. „Pentru Ubbink poate a fost acea ofertă de la Craiova care încă persistă. Jucătorul, din punct de vedere mental, este afectat, drept dovadă este că s-a accidentat tocmai pe fondul acesta. Pentru că, dacă ne uităm puțin și luăm puțin CV-ul lui Desley, cred că observați că peste tot pe unde a fost nu a stat mai mult de un an. Și cred că el se adaptează doar un an la echipele la care joacă. Acum, că a apărut oferta de la de la Craiova din nou sau cred că ea nici nu a dispărut, se pare că el este – poate – cu gândul acolo. Dar, trebuie să înțeleagă atât el, cât și ceilalți jucători mai vechi, că atunci când au venit clubul i-a ajutat și pe ei. Poate, la rândul lor au ajutat, dar clubul nu a făcut performanță, clubul doar a cheltuit. Trebuie să înțeleagă că și ei sunt datori, orice jucător care este aici este dator clubului. Atât ei, cât și noi, ca și staff, cu toții suntem și vom fi datori acestui club care ne oferă o șansă. Ne oferă o șansă să ne creăm un CV și noi trebuie să muncim pentru asta. Trebuie să răsplătim atât clubul, fanii și orașul pentru ceea ce facem noi. Vor să plece, ok, să fie plătiți la adevărata lor valoare și nu la suma care se oferă. Știiți cum e în fotbal, dragoste cu sila nu se poate”, a menționat Ilie Poenaru.

Ubbink nu s-a antrenat normal în această săptămână și- probabil – nu va juca la Sfântu Gheorghe, duminică. „Eu am avut discuții de tot felul cu Desley. În momentul acesta, este o problemă mai veche la el, o accidentare mai veche, el nu a vrut să stea să se refacă. A venit cu ea din Slovenia, a avut două-trei zile de repaus, a reapărut acum. Este vorba despre o inflamație pe aductor, o întindere de care el a tras și – până la urmă – s-a aprofundat. Doctorul mi-a sugerat că are nevoie de câteva zile de repaus, stă deja de patru zile, plus weekendul trecut, nu știm dacă până mâine se poate antrena și poate veni cu noi la Sfântu Gheorghe”, a adăugat tehnicianul arădenilor, care a mai anunțta o problemă medicală și în dreptul unui alt titular la Voluntari: „Avem probleme și cu Erico. S-a accidentat la antrenament ieri, este o avut o contuzie destul de puternică la gleznă, așteptăm să vedem până mâine dacă este ok”.

Revenind la Desley Ubbink, până la urmă vorbim despre căpitanul părții a doua a campionatului, când echipa era antrenată de Ionuț Badea. Și acum olandezul e al treilea căpitan al UTA-ei, după Keseru și Iacob.

17 comentarii

  1. Noi suporterii nu vrem sa ținem pe nimeni cu forța dar atâta timp cât intră pe teren sa transpire pentru culori, pentru ce reprezintă UTA.
    A fost și căpitan,pe bune la vârsta lui îl credeam mai profesionist,mai e și olandez,mai ne plângem de ai noștri.
    Soluții există,vrem sa vedem și jucătorii care muncesc,care vor ceva,care nu se plimbă pe teren,in concluzie vrem o altă ATITUDINE,ne deranjează orice înfrângere însă de durut mai tare ne doare indolența și lipsa de respect față de culori!!!!!

    0
    0
  2. Nu e ușor, ca antrenor, sa renunti la oameni de o anumita calitate. Adversarii se bazează pe dorința lor de plecare, și arunca pe masa preturi de juniori. Filonul lui de exprimare nu e din partide nereușite. Unii, cazul celor care au experienta, se mai uita și cu cine colaborează în teren. Nu își da el sufletul pentru 3, 4 gauri în echipa. Accidentarea chiar reala, e băgată pe fond de refuz în colaborare. Cazul e delicat. Face parte din grupul extrem de restrâns al,, pilonilor”. Nu e umplutura.

    0
    0
    1. Stimabile @Ionescu Gavrila…Antrenorul modern trebuie sa stie tot ce viseaza noaptea un jucator de-al sau,mofturi,nemultumiri sau excedente,nu cred ca se pune problema unei vieti extrasportive…Antrenorul devine psiholog,prieten,critic,motivator,impaciuitor…Imi pare rau sa denumesc „securist” dar asta este adevarul…Ce influente din exterior ar avea,pe ce criterii se bazeaza si o relatie apropiata de comunicare cu impresarul sau,care il reprezinta..Dragoste cu forta nu se poate face atunci cand mentalul respectivului jucator este pe altundeva..Nu ai cum sa-l mai motivezi nici intr-un caz…Complicat…Daca il treci pe banca poate se trezeste,isi va face autocritica dar in acelasi timp s-ar putea ca din postura de rezerva sa intre cu lehamite,plictisit…Daca se intampla asa ceva,perpetuat,imediat scos din lot pe termen nedeterminat…Nu o spun cu rautate ci obiectiv…Nu doar la Ubbink ar fi valabil…
      Mai bine sa fie lasat sa plece pe niste bani in contul clubului decat sa fie tinut pe salariu fara rost,absent nemotivat, ca apoi sa plece liber,ocupand locul unuia tanar care vrea sa performeze si nu i se dau sanse reale,chiar daca tanar si neexperimentat,ar mai putea gresi,nu ii vom sari la gat…Pare ca atat este ciclul lui Ubbink pe unde a fost..cam 1 an…Cine stie ce are in cap?

      0
      0
  3. După criteriul valoric, al dăruirii și după prestația din pregătiri și mai ales după meciul cu Voluntari, aceștia ar putea fi învingătorii:
    Balauru-Pătlăgică,Chindriș,Benga,Erion – Isac, Cascini- Wesley Jobello (Marko Vukcevic – aripă dreptă), Șteau, Negoescu-Postolachi.
    Forza UTA!

    0
    0
  4. Foarte bine, sa-l dea pe 100 mii, oricum nu joaca nimic si la anul pleaca gratis.
    Poate-l vrea vreo echipa din Liga 3 si pe Keseru, in locul lui mesz l-as da pe 5-10 mii de euro, economia pe salariu lui oricum ar fi semnificativa.

    0
    0
  5. Părerea mea e că domnul Poenaru își cam pune jucătorii in cap prin astfel de declarații.Anumite lucruri trebuie să rămână în vestiar și trebuie rezolvate în vestiar.Daca domnul Poenaru nu reușește să motiveze jucătorii și să-i facă să joace cum trebuie consider că vina e la el nu la jucători.
    Și toate lucrurile astea spuse de el par scuze și alibiuri.In momentul in care te pui singur contra unui vestiar sigur o sa pierzi .
    Sperăm la un joc mai bun și la puncte în weekend.
    Forza UTA!!!

    0
    0
  6. Pai cu asa atitudine mai bine sa plece. Pacat, adica nu ar fi nu stiu ce salt pentru el, nici sportiv nici financiar, iar UTA i-a relansat cariera, l-a facut capitan, a fost intr-o postura buna. Sa il dam cu 150.000 euro oricum la ce joaca acuma nu ar fi nici o pierdere si poate aducem pe altcineva, mai motivat.

    0
    0
  7. Foarte bine a sesizat domnul Gavrila Ionescu ca : “ nu-si da el sufletul pentru 3-4 gauri din echipa “. Ubbink este un fotbalist foarte necesar la UTA dar daca colegii lui nu pot sau nu stiu nu-i vina lui. Oricum el ar trebui atentionat ca pretinul lui mister Balint sta cu sabia deasupra capului la Craiova si o mutare acolo i-ar fi defavorabila.

    0
    0
  8. E ofticat ca i s-a luat banderola si acum refuza s la dea o pasa utila spre Keseru. E mancarime intre ei asta cred eu si vestiarul impartit.

    0
    0
  9. Probabil UBBINK nu vrea vrea sa mai joace la adevarata lui valoare din cauza salariului mare pe care il are Keseru ,poate si celor jucatori straini noi adusi si a intrat vrajba intre ei ? Dupa declaratiile lui POENARU, se vede clar ca, are probleme la echipa si asta nu este bine pt. UTA. !!!

    0
    0
  10. Să plece să nu ne încurce! Du-te la Craiova măcar scăpăm de un salar de vreo 10000 pe lună dar nici Balint nu îți poate garanta că te ia, că pleacă și el probabil!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button