Baschet

S-a schimbat formatul Cupei României la baschet feminin: FCC UAV Arad intră în competiție pe 30 noiembrie!





Federația Română de Baschet s-a răzgândit în privința formatului competițional al Cupei României rezervată fetelor. Competiția va începe pe 30 noiembrie și nu în 24 septembrie, cum a fost anunțat inițial, când s-a prezentat un sistem cu două tururi și „Final Four”. Consiliul Director al FRB a modificat totul și a rămas pe varianta cu un tur și „Final 8”.

Turul 1 va avea loc în 30 noiembrie și 3 decembrie, cu toate cele 12 echipe înscrise în LNBF, fără capi de serie. Câștigătoarele celor șase duble se califică la turneul final, alături de cele mai bune două învinse. Se revine la turneu final de 8 echipe, programat în perioada 24-26 februarie 2023. Astfel, vicecampioana FCC UAV Arad are mai mult timp la dispoziție pentru a pregăti noul sezon, având în vedere că noul sezon al LNBF va debuta la începutul lui octombrie, iar grupele de EuroCup Women la finalul aceleași luni.

O altă decizie luată de Consiliul Director al FRB a fost aprobarea înscrierii echipei CSM Constanța în Liga Națională și Cupa României de baschet feminin pentru noul sezon. Așadar, orașul de la malul mării va avea două reprezentante în primul eșalon, Phoenix CSU Simona Halep Constanța fiind semifinalistă în ultimul campionat.

FOTO: baschetarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button