ACB IneuȘoimii Lipova

Lipovanii i-au întors pe ineuani chiar pe „Central”, Clej e din nou sub comanda lui Abrudean!Exact acum o săptămână, Ineul ceda acasă, 1-2, cu Gloria Lunca Teuz Cermei, iar scorul avea să se repete și în amicalul cu o altă divizionară terță arădeană. Șoimii Lipova s-a impus și ea pe „Central”, revenind de la 0-1 și având și o ultimă noutate în lot. Este vorba despre mijlocașul Daniel Clej (23 de ani), fotbalist ce s-a despărțit chiar în această vară de ACB Ineu și se părea că va juca acasă, la Chișineu Criș. Dar, Adi Abrudean a dorit să lucreze din nou cu el și transferul a fost perfectat.

Revenind la testul din această dimineață, băieții lui Sculici și Mihuț au trecut în avantaj duă 27 de minute de joc. Atunci, Cristiu a trimis slab „acasă”, Toure a interceptat și a fost faultat în careu de Buta. Florea nu a greșit de la punctul cu var și scorul devenea 1-0. Egalarea s-a produs 9 minute mai târziu, când Cristiu s-a revanșat cu o centrare din dreapta pe care Modan a transformat-o în gol cu capul. Lipova a avut în general controlul jocului, în special în prima parte, când a mai ratat și alte ocazii importante, în timp ce gazdele au mai apărut periculos la poarta adversă o singură dată, prin Spătaru.

În partea a doua, Rucăreanu a avut două situații bune de a marca pentru ineuani, însă cei care au modificat tabela au fost „șoimii”. În minutul 66, Nagy a pasat filtrant, Filimon a scăpat singur cu Merșca și a înscris la colțul scurt. Până la final, nu s-a mai întâmplat nimic important și „Știli” Abrudean câștigă împotriva formației la care a activat atâția ani ca jucător și antrenor.

Pentru ACB Ineu a fost al 5-lea meci de verificare în 9 zile, iar mâine dimineață, tot pe „Central” sosește UTA U18. „Știind că întâlnim o echipă care pasează mult, am exersat mai mult faza de apărare și contraatacurile. Nu a fost rău, dar nici foarte bine, e clar că mai avem de lucru și mai ales e evident că trebuie să câștigăm în prospețime. Mai jucăm și mâine, apoi ne mai deplasăm la Hunedoara și mai întâlnim Curticiul și, încetul cu încetul, ne apropiem de adevăr pentru debutul în campionat. Mai avem de recuperat și câțiva jucători, sperând – totodată – să nu mai pirdem alții”, spune Teodor Mihuț, antrenorul secund al Ineului.

Pe lângă Clej, la Lipova a debutat și Alexandru Mare, mijlocașul de 18 ani împrumutat de la SCM Zalău. În schimb, celălalt junior, Ovidiu Bulza (împrumutat de la UTA) e accidentat. „O primă repriză foarte bună, cu multe ocazii de go,  dar nu am reușit să marcăm. Cam asta a fost nota acestor amicale, ne-am creat numeroase situații, dar nu am reușit prea multe goluri. În schimb, am scos mingea din plasa noastră pe o neatenție de joc, o lipsă de concentrare în apărare. În repriza a doua am fost un pic vulnerabili pe contraatac, dar am marcat prin Filimon. Rezultatul contează pentru încrederea echipei, victoriile aduc victorii și vrem să continuăm așa miercuri în Cupă și apoi în campionat. În mare, am definitivat lotul cu ultimii doi juniori sosiți, plus Daniel Clej. Doar dacă mai apare ceva pe piață peste media echipei e posibil să ne mai întărim. Putem spune că este o echipa nouă la Șoimii, antrenor principal și destui jucători noi, încă lipsesc relațiile de joc, sperăm ca de la meci la meci să ne omogenizăm, să creăm un grup unit și frumos și să încercăm să facem performanță. Am încheiat o săptămână plină, cu trei meciuri de pregătire, astăzi s-a simțit puțin oboseala”, a punctat și Norbert Polgar, „secundul” lipovanilor.

Formații:

ACB Ineu: Tulcan (46 Merșca) – Varga, Mendy, Cahill (60 Ngake), Hulbăr (70 Nica) – Zdrențan (65 Wilmer) – Voștinar (46 Ndoye), Florea (70 Răsvanță), Spătaru (46 Rucăreanu), Jurj (60 B. Rusu) – Toure (46 Banam).

 Lipova: Buta – Cristiu, Giosu, Abel Popa, Filimon – Gavrilă, Sahli, Susan, Al. Mare – Bădăuță, Modan. Au intrat la pauză: Pamfile, D. Pop I și Daniel Clej. Au mai intrat după minutul 60: Românu și Al. Nagy.

Arbitri: Sebastian Mako – Emil Arsa, Remus NaghiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Back to top button