Rugby

Mai puțin de o lună până la scurta revenire pe gazon a celor de CSU Arad pentru „naționalele” de rugby în 7: „Trei meciuri să demonstrăm…”Liga Națională de Rugby a intrat deja în faza a doua, respectiv  duelurile din play-off (pentru care, evident, s-au calificat Steaua, Dinamo, UVT Timișoara și CSM Știința Baia Mare) și play-out, unde se regăsesc toate formațiile „pescuite” de Federație din Dvizia A, mai puțin U. Cluj, care activa deja în elită. Printre acestea din urmă nu se află și  CS Universitatea Arad, ce a spus „pas” invitației FRR din rațiuni legate de buget.

Totuși, gruparea arădeană a rămas în viață și participă (cu succes) la competițiile naționale ale copiilor, dar se pregătește și pentru Campionatul Național de Rugby 7. Acesta se va desfășura pe parcursul a trei weekenduri, între 10 și 24 septembrie, la Iași, Gura Humorului și București (Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf). La start se vor alinia 14 formații și anume: CSU Arad, CS Știința Petroșani, CS Politehnica Iași, CSU Alba Iulia, CS Dinamo-CS Sportul Studențesc, CSM Sibiu, RC Bârlad, CSU Phoenix Brașov, RC Gura Humorului, CSM Constanța, CSM Galați, CS Olimpia București, RC Grivița, CS Universitatea Cluj, plus o selecționată din Republica Moldova, care – însă – nu va puncta. După cele trei etape se va face un clasament și prima echipă clasată va fi noua campioană națională la rugby în 7.

Marian Grindei își pregătește elevii pentru competiția de luna viitoare din iunie. „Ținând cont de statutul nostru de semi-amataori, ne pregătim cât se poate serios pe rugby în 7. O facem pe sinteticul de pe Șega, căci la Sânnicolau Mic nu mai este loc pentru noi. În fine, suntem în jur de 20 de băieți la antrenamente, vrem să facem o figură cât mai frumoasă. Suntem conștienți că, față de restul echipelor ce joacă și în Liga Națională, nu prea o să avem ritm de competiție, dar sperăm să-i surprindem prin prospețime fizică și ambiție. Avem trei meciuri să demonstrăm cât ne place rugby-ul și cât ne-am dori să ne întoarcem pe gazon și la competiția în 15, dacă ar fi altele condițiile de participare”, ne-a declarat antrenorul „studenților”, Marian Grindei.

Din lotul ce o va reprezenta pe CSU Arad în  Campionatul Național de Rugby 7 vor face parte: Farcas, Marinca, Burai, Țepurică, Postolache, Novacovici, Gîrda, Delcea, Manoilă, Berki, Argintaru, Zaiba, Anton, Zsucs, Lucanu, Gabor, Ene, Erdei, Morcan, Vajdovici și Perici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button