Minifotbal, futsal

Generațiile ’82-’85 ale celor de la Romvest și-au dat întâlnire pe „dreptunghiul verde”, dar mai ales la repriza a treia!



Clubul Romvest a fost pepinieră pentru fotbalul arădean, pentru UTA, în anii ’90-2000, cu generații de excepție crescute în special de Francisc Tisza. De la gruparea condusă de Marin Lupaș și Ioan Enciu s-au lansat în fotbalul mare fotbaliști precum Cristian Panin, Claudiu Drăgan, Sorin Botiș, Cristian Todea, Marius Ciubăncan, regretatul Adi Baciu și alții din generația ’78-’79, care au și fost campioni naționali de juniori în tricoul UTA-ei, în anul 1996.

Însă, și generația 82-83 a celor de la Romvest are în palmares un titlu de campioană națională, cel de juniori A republicani, după o finală cu Farul lui Ianis Zicu. Totodată, Romvest’83 a luat un loc 1 și la Memorialul Gheorghe Ola.

Câțiva dintre jucătorii născuți între anii 1982-1985 care și-au început cariera la Romvest s-au revăzut ieri, pe terenul din Sânpaul, pentru a se simți bine, a depăna amintiri și – bineînțeles – a întinde o „miuță” ca în vremurile bune.  Anii au trecut, kilogramele s-au înmulțit, dar prietenia s-a păstrat peste ani și acțiunea se va repeta, probabil, și anul viitor dacă nu și mai repede.

S-au revăzut ieri: Birta, Bier, Cocis, Barta, Șerb, M. Ponta, Al. Gligor, Cioară, Nădăban, Huțan, Boitiu, Ciornei, Mărginean, I. Malița, Al. Drăgan, Ienci, Cl. Iacob, Pocaznoi, Vezan, Ad. Drida, Strecicov, Roșu și Negrea, dar și profesorii Mihai Roșca și Nelu Herman. Deși s-au mai transmis alte zeci de invitații, din diferite motive au fost și destule absențe, plecând de la „părintele” Francisc Tisza. Nici șefii Lupaș și Ienciu nu au apărut la teren, cum nici Radu Anca, frații Fritea, Calvin sau Fedor au absențe mai mult sau mai puțin motivate.

Repriza a treia a durat până târziu în noapte și a fost întreținută de Petre Șuviță Chindriș.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button