UTA Arad

Rapid – UTA, derby de tradiție în România la oră de Champions League! Mutu: „Favoriți cu 10% în plus” v.s. Poenaru: „Avem toate premisele pentru un rezultat bun!”





Etapa cu numărul 6 al Superligii pune în scenă unul dintre mai pasionale dueluri din fotbalul românesc. Rapid – UTA  a adunat nenumărate poveşti în cele peste șapte decenii trecute de la prima întâlnire directă, iar sâmbătă seara, în Giulești, se va scrie a 67-a filă. Cele două foste campioane ale României s-au mai duelat de 66 de ori în principala competiţie internă, de 24 de ori s-au impus bucureştenii, de 25 de ori au câştigat arădenii, iar alte 17 partide s-au terminat la egalitate. De la revenirea în elită, cu un an mai târziu decât „roș-albii” de pe Mureș, „alb-vișiniii” nu au pierdut deloc în fața rivalilor din vest. În sezonul regular s-au înregistrat două remize (2-2, la Arad și 1-1, pe Arena Națională) și un succes al Rapidului, 2-0 în deplasarea de la Arad, semnat chiar Adrian Mutu, la primul examen adevărat al gestiunii sale.

Mutu: „UTA, o echipă incomodă, care trece printr-o perioadă bună”

Pentru confruntarea de sâmbătă seara (ora 21,30), „Briliantul” e chemat să-și pună din nou elevii pe linia câștigătoare începută din etapa a doua, cu victorii importante în fața lui FCSB, U. Craiova și FC Argeș, după care a urmat scurt-circuitul de la Ploiești. Golul ce a ținut punctele la Ploiești a purtat semnătura lui Grozav, cu largul concurs al lui Horațiu Moldovan, fostul portar al UTA-ei. „Nu a fost greu să-mi montez jucătorii pentru meciul cu UTA, pentru că prin maniera prin care am pierdut noi la Ploiești, suntem – pe undeva – datori în special față de suporteri să întoarcem lucrurile și să intrăm pe făgașul normal sau bun pe care eram. Am discutat despre meciul trecut, au fost și multe greșeli neforțate ale jucătorilor noștri, am făcut o analiză corectă. Sperăm să nu mai repetăm aceste erori din cauza cărora nu am reușit să fim concreți în fața porții și să ne apropiem victoria cu UTA. Va fi un meci dificil, greu, întâlnim o echipă care trece printr-o perioadă bună. Vorbim despre o echipă bună a campionatului, a demonstrat-0 și anul trecut când au fost foarte aproape de play-off. O știu bine, chiar dacă antrenorii s-au schimbat, este o echipă incomodă. Trebuie să fim atenți, bineînțeles că ne dorim victoria pentru că venim după o înfrângere nemeritată, zic eu, dar înfrângerea rămâne înfrângere”, a declarat Mutu înainte de duelul cu „Bătrâna Doamnă”.

 

„Acasă ne simțim protejați, dar și responsabilizați”

Cel puțin pe teren propriu, rapidiștii au luat maximum de puncte (6) înainte de vizita lui echipei lui Ilie Poenaru. „Atunci când joci acasă, pe Giulești, e clar că moralul nostru e la nivel maxim. Ne simțim protejați, ne simțim împinși de la spate de proprii suporteri, e o atmosferă pe care rar o vezi pe stadioane. Pe de altă parte, trebuie să rămânem concentrați pe detalii, pentru că te obligă această atmosferă, te și responsabilizează. Putem spune că suntem favoriți pentru că jucăm acasă, cred că suntem într-un moment bun. Mai mult, am făcut mai multe puncte decât cei de la UTA până în momentul ăsta, poate avem doar 10% în plus, suntem favoriți cu 10% în plus”, mai afirmă fostul atacant al naționalei. Sosit în Giulești din MLS, de la Columbus Crew, Alexandru Mățan a debutat în „alb-vișiniu” pe finalul jocului de la Ploiești și ar putea fi luat în calcul pentru un post de titular cu arădenii. „Nu știu dacă voi fi titular cu UTA, e decizia lui Mister. Din punctul meu de vedere, după valaorea lotului, ar trebui să fim favoriți, suntem favoriți, dar asta va trebui să arătăm și pe teren. Va fi un meci dificil, ca toate celelalte, va trebui să intrăm concentrați pe teren, să jucăm din primul minut foarte tare și să luăm cele trei puncte”, a menționat mijlocașul ofensiv crescut de Gică Hagi la Viitorul.

Albu a ajuns pe banca Rapidului: „Există o concurență mare la mijlocul terenului”

Piesă indispensabilă în angrenajul giuleștenilor după plecarea de la UTA, Alexandru Albu a rămas pe banca de rezerve în acest start de sezon. „Alex se antrenează bine, doar că în momentul acesta există o concurență mare la mijlocul terenului și  m-am bazat pe Crepulja și Kait în acest început de campionat, care arată o formă bună și au dat o stabilitate jocului nostru. I-am spus lui Alex ce-mi doresc de la el, va avea și el șansa de a juca și a demonstra că e un fotbalist valoros. Campionatul e lung, iar concurența ridică nivelul jucătorilor”, a mai explicat antrenorul Rapidului, care nu va conta sâmbătă pe Dragoș Grigore (suspendat).

Poenaru: ˜„Nu trebuie să avem teamă de nimic, suntem într-o creștere vizibilă”

UTA ajunge în Giulești după a doua victorie stagională, obținută tot acasă. De altfel, și arădenii sunt – oarecum – dependenți de suporterii lor, așa că partida de mâine seară e și un examen de maturitate, un ajutor în acest sens urmând să dea și cele câteva sute de susținători din galeria oaspete. „E un meci important, sunt sigur ca are o conotație aparte, în sensul că știm foarte bine ce înseamnă această rivalitate și ne dorim foarte mult să câștigăm. Avem motivatie, avem încredere și acest lucru este benefic pentru noi. Venim după două rezultate bune, încununate cu un joc bun, mai ales cel de acasă, cu Clujul. Am avut foarte multe momente bune, nu am jucat bine în totalitate, dar suntem într-o creștere vizibilă, atât din punct de vedere tehnic, tactic, fizic, atitudine și rezultat, până la urmă. Asta ne dă tot dreptul să sperăm că vom face un meci frumos, într-o atmosferă caldă, la o oră de Champions League, așa că avem toate premisele pentru a face un rezultat bun. Cu toate că întâlnim o echipă bună, o echipă care a investit foarte mult în ultima perioadă, cu jucători buni, care în toate compartimentele îmbină experiența cu calitatea. Dar, și noi avem un lot, zic eu, echilibrat, un lot care începe să se omogenizeze și care începe să arate din ce în ce mai bine și să facă un fotbal bun. Să sperăm că avem atitudine și că vom avea încrederea necesară și tupeul acela fotbalistic prin care să ne punem amprenta pe cele trei puncte. E clar că Rapidul și-a trasat așa o linie, știu foarte bine ceea ce vor, își doresc să câștige toate meciurile, cum și noi, de altfel, vrem acest lucru.  Ei vin după un eșec în fața Petrolului și sunt puțin răniți și vor să câștige din nou. La ce se întâmplă la Rapid, chiar dacă nu se declară oficial, acolo se dorește mai mult decât play-off-ul, așa că vor face orice ca să câștige cu fiecare echipă. De altfel, și noi vom face orice posibil să câștigăm, va fi un meci bun, de tradiție, între două cluburi puternice și două echipe bune care joacă un fotbal bun și nu trebuie să avem teamă de nimic. Mai dparte, depindem de cum vom gestiona anumite momente ale jocului, situațiile de unu contra unu, pentru că acolo se face diferența. Și, cine este mai concentrat și mai atent în a lua deciziile cele mai bune, atât în apărare, cât și în ofensivă, acela va avea de câștigat”, a punctat Ilie Poenaru, antrenorul „Bătrânei Doamne”.

„Suntem obișnuiți cu presiunea din Giulești”

Pentru prima oară, UTA va intra în „vulcanul” din noul „Giulești”. „Se creează o presiune foarte mare în stadion, știm că și ei au un public numeros, o galerie ce îi susține necondiționat, cum de altfel și la noi se întâmplă același lucru. Așadar, suntem obișnuiți cu această presiune și o astfel de atmosferă, practic, nu trebuie să ne fie teamă de absolut nimeni, pentru că eu vreau să construiesc o mentalitate sănătoasă și jucătorii noștri să nu aibă teamă de absolut nimic și de nicio echipă. Pe analiza pe care am avut-o, am pus câteva imagini motvaționale din meciurile trecute, dar ne-am concentrat pe detaliile de ordin tehnico-tactic. Rapidul e o echipă imprevizibilă, cu un joc consistent de posesie. Stă foarte bine pe atacul pozițional, cu atacuri bune în zonele laterale, dar cam în ton cu toate compartimentele, în funcție de zona mingii. Jucătorii lor pot oricând să apară cu o realizare, cu o acțiune foarte bună și trebuie să fim foarte atenți și bine organizați. E necesar să ne dublăm mult mai mult, să micșorăm puțin distanțele și atunci cred că va fi bine pentru noi”, a adăugat Poenaru, care nu va conta pe Stahl (care nu poate juca prin contract împotriva echipei de la care a fost împrumutat la Arad), în timp ce portarul Iacob e incert.

Formații probabile:

Rapid: H. Moldovan – J. Morais, Săpunaru, Fl. Ștefan – Kait, Crepulja, A. Ioniță – Sefer, Dugandzic, Costache.

UTA: Balauru – Vukcevic, A. Chindriș, Benga, Hoxhallari – Batha, Cascini – Otele, Isac, Jobello – Postolachi.

Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – Alexandru Cerei (Cluj) și Andrei Constantinescu (București). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București).

Camera VAR: Iulian Dima (București) și Stelian Slabu (Brașov).

Observator FRF: Nicolae Marodin (București)

Observator LPF: Paul Cazan (București)

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.

19 comentarii

  1. nu le suntem, cu nimik inferiori,,,cu putin curaj putem chiar sa invingem..eu unul sunt optimist si nu cred ca ar fi o surpriza sa batem in GIULESTI,,,

    0
    0
  2. Vorba multa,saracia omului…La 5 dimineata pleaca trenul spre Bucuresti…Ne vedem acolo!Am ales aceasta cale,ca fiind cea mai ieftina si comoda…

    0
    0
  3. Cheia sta la Poenaru, sper sa fie inspirat in alegerea tacticii, strategiei si formulei de echipa la startul jocului precum si schimbarile necesare pe parcurs care sa asigure simplicitate pe contra-atac, altruism, prospetime fizica, clarviziune a paselor dintr-o bucata in regim de viteza si mai ales … finalizare. Aparare supra-aglomerata si contraatac prin pase lungi, asta trebuie sa exersam si sa jucam afara !

    0
    0
  4. O echipa bine gândită de domnul Poenaru, echilibrata, cu o linie de fund care poate fi imbatabila. La mijloc un semn de întrebare în dreptul lui Batha: va reuși să fie mai puțin nervos și agresiv astfel încât să nu ia galben? Iar jobello și Postolachi pot face lucruri deosebite in atac, adică gol(uri).
    In altă ordine de idei, povestea cu grupul de investitori și-a derulat și ultimul capitol?

    0
    0
    1. PE LANGA CA STA PROST CU NERVII,Batha mai este si provocat,toti adversarii stiu ca e iute la manie si de aceea il si starnesc ..demult am zis ca trebuie un psiholog bun la echipa,nu doar pentru el,iacob si ubbink sunt urmatorii pe lista care trebuie consiliati,dar mai sunt si altii..

      0
      0
      1. Asa sunt marea majoritate bosniacii,albanezii,grecii.. foarte temperamentali , dar și arbitrajul din Supermamaliga noastră bazată pe simulări, văicăreli și nenumărate ofticări la arbitrii duce la această situatie jenantă, de a da la orice contact cartonase,11m,lovituri directe, iar federația nu intervine să se sancționeze simulările mai des și comentariile/jignirile la arbitrii pe timpul meciului…
        Când scoatem capul în Europa numai tine figura și drept dovadă jocul e lăsat în limitele sportivitătii, iar ai noștrii obișnuiți cu simulările par nedumeriți in timpul jocului și ofticați de ce nu primesc „avantaj” când ei practic erau doar atinși ,la o luptă corp la corp ai noștrii zboară metrii și zici că sar în piscină în careu

        0
        0
        1. ok,dar ar fi cazul sa se adapteze ca are deja un sezon in fotbalul asta ciudat de pe la noi…majoritatea cartonaselor le ia aiurea ,niciodata nu a luat galben sau rosu fiindca fost in situatie iminenta de gol adversarul ,putea sa le evite..e complicat sa nu te poti baza pe un jucator cate 10 etape pe sezon din cauza ca ia galben in fiecare meci..darius olaru a fost amendat cu 5 mii de euro pentru galbenul de joi cu norvegienii..

          0
          0
      1. pe site-ul digi sport se poate vedea pe net,e caitatea imaginii destul de buna si nu trebuie descarcata nici o aplcatie de streaming..doar ca recomand vizionarea fara sonor a meciurilor..

        0
        0
      1. Si de palmares direct 24-25 pentru UTA. De nu veneau comunistii oare cât era scorul in meciurile directe? Urmează a 67 lea meci cu Victorie pentru UTA Arad.

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button