Fotbal judeteanProgresul Pecica

O ultimă repetiție bună doar pentru divizionara a patra: Progresul Pecica – Unirea Sântana 2-5





Semi-surpriză în amicalul ce a încheiat perioada de pregătire estivală pentru formațiile despărțite de un eșalon, Progresul Pecica, respectiv Unirea Sântana. Formația de Liga 4-a s-a impus cu un clar 5-2 pe terenul celei din eșalonul terț, gazdele având alibiul meciului solicitant din turul întâi al Cupei României, câștigat cu 3-0 la Curtici. Altfel, „roș-negrii” demonstrează că – probabil – vor fi principalii candidați la câștigarea titlului în primul eșalon județean, cu un lot peste media acestui eșalon.

Sântana a condus încă de la pauză pe arena „Pădurice”, după reușitele semnate Simion (min. 17 – dintr-o lovitură liberă de la 25 metri deviată de zid) și Brad (min. 21 – după o contră pe stânga, cu pătrundere în interior și execuție frumoasă de la 17 metri). Pecicanii au dat impresia că pot reveni în joc, după un penalty obținut de Bozian după duelul cu Politic și transformat de Arsene (min. 50). Doar că trei minute mai târziu au marcat și „uniriștii” de la punctul cu var, prin Trabalka, după un fault în careu asupra lui Șulea. 2-3 a făcut Gruia, după o pasă filtrantă a lui Bozian (min. 65).

Finalul le-a aparținut băieților lui Ciubăncan, care s-au dus la 2-4, prin Kozma (min. 76, reluare din fața porții după centrarea lui Stanciu) și la 2-5, prin Olteanu (min. 81), assistul aparținându-i aceluiași Stanciu.

Fără Roșca și Aldan (accidentați), Pecica nu are o ultimă apariție în amicale prea fericită, înainte de a se duela cu Crișul pe puncte, peste o săptămână. „Venim după meciul de Cupă, am vrut să le dăm minute tuturor jucătorii, s-a simțit o urmă de oboseală de la Curtici, când am jucat în 10 oameni mai bine de o repriză, pe o căldură mare. E adevărat că și adversarii au fost în inferioritate numerică, dar pe noi ne-a interesat să acoperim noi cât mai bine terenul și să obținem calificarea în turul următor. Astăzi, după ce Borcea a ratat singur cu portarul, am luat două goluri ușoare, apoi am avut trei ocazii de singur cu portarul fără a le fructifica. În repriza a doua am început bine, am marcat, dar după o greșeală în apărare s-a lăsat cu penalty. Apoi am făcut 2-3, dar pe contre ne-au prins din nou pe fondul schimbărilor, erau mulți copii chiar și de 2007 în teren. Nu ne sperie nimic, vom trage concluziile, sunt fluctuații de formă la jucătorii foarte tineri. Au arătat și lucruri bune, au calitate, dar păcătuiesc la constanță, la forță, trecerea de la juniori la seniori nu e simplă. Sper să începem bine campionatul, să avem rezultate și să promovăm acești copii, să se vadă rezultatele muncii de la Pecica. Am mai vrea ă avem lotul complet până la prima etapă, să vedem ce se va întâmpla cu Cr. Mihai și Răchită”, a punctat Bogdan Bozian, jucător și antrenor la Progresul, alături de Mihai Petcuț.

Unirea Sântana a avut, în general, o serie bună de meciuri de verificare, câștigând – printre altele – și un test cu Crișul (2-1), primul adversar al pecicanilor în noua ediție de campionat. „O partidă în care noi ne-am creat multe ocazii de gol, pe lângă cele cinci goluri. Am avut cam tot atatea ratări mari, am dezvoltat foarte bine pe partea ofensivă, începe să dea roade ceea ce pregătim la antrenamente. Sunt nemulțumit un pic de faza defensivă, luăm goluri ușoare pe neatenții și lipsă de organizare, dar sperăm să le rezolvăm până la debutul campionatului, săptămâna viitoare în weekend”, a menționat Marius Ciubăncan, care își pregătește formația de debutul cu ACB Ineu – Bocsig, de pe terenul de la Pâncota.

Formații:

Pecica: Roșu – Moraru, Gomboș, Wild, Szarkozi – Arsene, Andrieș – Borcea, Bozian, Stanciu –  Cîmpan. Au mai intrat: R. Bănățan, Puta, Indreica, Gruia, Capătă, Chiriac.

Sântana: Mucha – Dochița, Bercu, Politic, Stoin – Olteanu, Simion – Ursoi, Șulea, Brad – Trabalka. Au mai intrat: Pașca, Cozma, Martin, Paven, Stanciu, Savin, Marc.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button