Alte sporturi

Sâmbătă se dă startul, la Ghioroc, în Triatlonul Proactivi by Webasto





Cel mai aşteptat eveniment de profil din ţară, Triatlonul Proactivi by Webasto, are loc sâmbătă, 20 august, la Ghioroc, „vinovat” fiind Sorin Mîneran, multiplu campion naţional de semimaraton şi preşedinte al AS Proactivi pentru Viitor Arad. Evenimentul este susţinut de Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean, şi Primăria Ghioroc, dar şi de sponsori generoşi, precum Webasto – principal, Tracon, Ascent Group, Sildor, Labrador, BNB, KIA şi SIS Events. Triatlonul Proactivi by Webasto, ediţia 5, a devenit un punct de reper pe harta acestei discipline sportive din ţara noastră, crescând anual ca număr de participanţi şi valoare a premiilor. Anul acesta peste 250 de sportivi au confirmat deja participarea, iar bugetul alocat premierilor este de 18 000 de lei. „În acest an, pe lângă cele două probe clasice – Sprint: 750m înot, 20 km ciclism şi 5 km, alergare; Olimpic: 1,5 km înot, 40 Km ciclism şi 10 km alergare – , am pregătit şi două curse rezervate copiilor pasionaţi de mişcare şi un stil de viaţă sănătos. O cursă pentru cei cu vârsta între 8 şi 10 ani (50m înot, 3,5 km ciclism şi 500m alergare) şi o alta pentru cei între 11 şi 14 ani (100m înot, 7 km ciclism şi 1 km alergare), înscrierea acestora fiind gratuită. În competiţia seniorilor, una cu participare internaţională, se vor acorda premii în bani, dar şi ceilalţi sportivi vor avea parte de surprize plăcute”, spune Sorin Mîneran.

Despre traseu

Proba de alergare porneşte de la lacul Ghioroc şi se încheie tot acolo, pe un circuit din comună. Cei înscrişi la proba de Sprint vor face o singură buclă, iar cei de la Olimpic, vor alerga două bucle. Pentru proba de biciclete există un traseu în lungime de 8,4 km, de la podul de la intrarea în comuna Ghioroc şi până la Sâmbăteni şi retur, care va fi străbătut de două ori de cei de la proba de Sprint şi de cinci ori de cei de la Olimpic. În fine, proba de înot are loc în lacul Ghioroc, o buclă-Sprint şi două bucle-Olimpic.

Program

Vineri – Arad: ridicarea Kit-urilor de start pentru Triatlonul Proactivi by Webasto (Segafredo Zanetti Espresso (terasa din spate), str. Cloșca, nr. 1, Arad) şi de la ora 19, o cină cu paste oferită de organizatori. Kit-ul de start conţine: tricou, cască înot, bidon apă, gel şi baton energizant, guler).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button