Glorii arădene

Gazonul din Sânnicolau Mic și-a pierdut definitiv creatorul…Drum lin nea’ Nelu!


A fost weekendul în care juniorii UTA-ei au pornit la drum într-un nou sezon al întrecerilor naționale, Liga de Tineret și Liga Elitelor. Au făcut-o pe „Motorul”, și nu pe „Banatul” din Sânnicolau Mic, acolo unde au fost găzduiți ani de-a rândul pe un teren „biliard”, cel mai bun din Arad. El a fost îngrijit cu mare migală de nea’ Nelu Botaș, care anul trecut, mai precis pe 15 octombrie 2021, a ieșit la pensie. Alături de soția sa, Mariana, la rândul ei „cosmeticiană” a arenei Banatul din cartierul arădean.

Și cei de la Șoimii Lipova i-au primit s-au atașat enorm de familia Botaș, iar în ziua pensionării i-au surprins pe cei doi cu un tort sub formă de teren, verde aprins, cu mesajul: ”Viața lui nea’ Nelu”, o minge semnată de tot lotul și un fanion al divizionarei terțe. „Pensie lungă” i-au urat „șoimii” familiei Botaș, iar pe obrazul brăzdat de riduri al lui nea’ Nelu au curs lacrimi și pe cel al soției, de asemenea.

A fost unul dintre cele mai emoționante momente din viața unor oameni obișnuiți, foarte frumoși prin felul în care au știut să-și facă treaba. Și-au sacrificat zile și nopți, sâmbete și duminici, doar pentru ca fotbaliștii, fotbalistele de la Piroș Security sau rugbiștii să beneficieze de cele mai bune condiții de joc și antrenamente. Doar că după câteva luni de zile, lacrimile emotive au luat locul celor provocate de o veste cruntă. Nea’ Nelu se îmbolnăvise și, în ciuda faptului că a luptat cât a putut, a pierdut lupta cu viața.

În urma sa rămân 13 ani de muncă, așa cum scrie, de amintiri și lecții de omenie pe care nea Nelu le oferea celor care trecea pragul casei sale…de peste drumul casei sale. Te întâmpina cu o vorbă bună, mereu avea pusă o cafea caldă deoparte în ibricul din vestiarul său, era bunicul pe care mulți dintre noi l-am pierdut și am dori să-l mai vedem măcar odată în fața noastră.

Astăzi, soția Mariana și fiul Cristian își plâng sprijinul, nu se așteptau să se stingă atât de repede și să meargă în alt loc cu verdeață și nu cel de care s-a îngrijit ca de ochii din cap. Blănosul Fuxi îl va căuta și el cu privirea pe nea Nelu, i-a fost cel mai de nădejde prieten în anii săi pe acest pământ.

Sincere condoleanțe familiei, Dumnezeu să te odihnească în pace, nea’ Nelu!

4 comentarii

  1. Sincere condoleanțe!asa îngrijitor de teren nu o sa mai fie niciodată in sinicolau.De când a plecat el ,potop a ajuns terenu de acolo ,!!!

    0
    0
  2. Va multumesc din suflet pentru articolul in memoria tatalui meu Botas Ioan.Cu Stima si Respect Cristian Botas

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button