UTA Arad

Poenaru crede că Iulian Călin a influențat rezultatul din Giulești prin eliminarea lui Batha: „De ce fluieri, ți-e teamă? De cine ți-e teamă?”





VAR-ul nu a rezolvat toate problemele de arbitraj din Superligă, mai ales când cavalerii fluierului sunt modești sau ușor influențabili de atmosfera din tribune. Iulian Călin, aflat la al treilea Rapid – UTA în ultimul an, i-a dat foarte ușor două cartonașe galbene lui Idriz Batha, unul pentru proteste și celălalt după un duel fizic cu Papeau, în care ambii fotbaliști și-au folosit mâinile. Dar, „centralul” din Ștefănești (Argeș) și colegii lui asistenți au mai avut și alte decizii favorabile gazdelor, între care și neacordarea loviturii de colț, după care Batha și Otele au fost avertizați pentru că și-au cerut dreptul.

La finalul meciului, Ilie Poenaru l-a atacant frontal pe Călin, susținând că a influențat rezultatul final al partidei: 1-0 pentru giuleșteni. „Cred că echitabil era un egal, dar, din păcate, astăzi a mai fost implicat cineva, care înainte de a ieși pe tunel, spunea că nu vrea să aibă nici o implicare la acest meci. Mi se pare un cartonaș galben-roșu pentru Batha foarte ușor acordat, nu se dă așa ceva niciodată. Este o ținere reciprocă, au căzut amândoi în același timp și primește doar al meu galben. La primul avertisment al lui Batha, acum am vorbit cu el, s-a dus pur și simplu să îl întrebe de ce a luat acea decizie legată de cornerul nostru și i-a dat galben. Nu mai avem voie nici să vorbim, să avem comunicare? Nu te-a jignit, nu ți-a spus nimic deplasat, doar te-a întrebat de ce. Doar pentru faptul că a ridicat din mâini îi dai galben imediat? Au fost și la cei de la Rapid situații de genul și am văzut că nu a răspuns cu galben.  În fine, din păcate noi avem șapte-opt cartonașe galbene și la Rapid orice atac, orice fault…Nu vreau să dau vina acum pe el, dar a avut largul concurs la acest meci în a influența acest rezultat. A scos echipa din joc, a fragmentat foarte mult, au fost multe decizii luate greșit și nu mi se pare normal. Au fost faulturi pentru noi care n-au fost date, au fost lovituri și coate date pe care domnul Călin nu le-a văzut, noi le-am văzut de pe margine. Asta e, nu e nicio problemă, îl înțeleg, greșeala e omenească dar, de fapt, ne lasă în 10 oameni într-un moment bun al nostru, moment în care noi dominam. Părerea mea e că nu se dă galben niciodată în acea situație”, consideră antrenorul UTA-ei.

Apoi, Poenaru a avut un discurs mai generalist, dar tot cu bătaie către „centralul” din această seară. „Dacă vrem să creștem fotbalul românesc, hai să lăsăm să se joace, prea mult oprim. De ce fluieri, ți-e teamă? De cine ți-e teamă? Că pierzi jocul din mână? Păi oricum ai pierdut jocul din mână. Din minutul 60, noi nu am mai jucat. Am ajuns în statistică să jucăm câte 30-35 de minute la fiecare etapă, în rest sunt numai fragmentări. Fluieră și se implică arbitri, greșeli peste greșeli, noroc că acum cu VAR-ul mai rezolvă unele lucruri, dar asta e. Sunt supărat, dacă jignesc sau greșesc, îmi cer scuze, dar eu așa văd, acum la cald. Sunt foarte dezamăgit, foarte supărat, pentru că puteam să scot mai mult din acest meci. Nu mai comentăm, pentru că nu avem voie să comentăm, pentru că o să mergem la comisii, o să fim amendați, noi nu mai avem voie să vorbim. Dacă voi fi suspendat, îmi asum, dar cred că ar trebui întâi să analizeze și ei și să vadă că sunt greșeli, chiar dacă e doar un galben sau un fault, astea concură la acest rezultat”, a mai punctat antrenorul „roș-albilor”.

UTA a încheiat meciul din Giulești cu 5 cartonașe galbene, cele ale lui Idriz Batha transformându-se în eliminarea din minutul 75.

FOTO: gsp.ro

6 comentarii

  1. Nego neaparat in locul ineficientului Otele. Pa, Otele! Pasa de gol, joc dezordonat, ineficient, nu padezi când trebuie, nu stii dribla in regim de viteză, nu ai șituri. Nu inteleg ce cauti in această echipă. Nego face tușa din cauza ta? Niciodată.

    0
    0
    1. Cand un jucator apare in multe momente ale jocului, precum Otele, putem discuta de orice dar nu de absurditati precum cele evocate de tine.

      0
      0
      1. Victore, nu sunt absurdități. Uită-te ce degajare face cu capul si cum stă si se uită pe urmă cum își așează Moraes mingea. Admiră pur si simplu sutul lui. Ti se pare că face ceva de 1 an de zile? El este adus să dinamizeze atacul, să dea pase si goluri. Vezi așa ceva la el? Sunt absurd? Atunci tine-l in teren, dar Poenaru nu-l va mai tine, garantat. Si Dună a sesizat că UTA are probleme mari pe ultimii 30 metri. Greseli la demarcări, pase gresite, nici-un dribling reusit, centrări de proastă calitate. Jobelo am crezut că vine cu ceva, dar le inaltă si el 1 m peste poartă. dacă avea capul sus pasa la interior nu șuta. Decizii mereu gresite. Otele in loc să paseze in centrul careului la Ademi a dat o pasă in lateral la nimeni. E greu să observăm astfel de disfunctionalitați? Astea sunt baiurile, nu că UTA nu a jucat dezinvolt aseară. A jucat curajos, chiar merita victoria nu egal. Imi pare rău de sutul lui Marko, era un gol care ne ridica pe toti de pe scaune. Si așa am văzut mingea in poartă. Păcat! Totusi avem speranță că UTA va juca tot mai bine si sperăm să nu-l mai vedem pe acest Călin. Pe fata luise vede că e alunecos. A fost meciul lui nu al rapidului.

        0
        0
  2. Felicitari UTA pentru jocul bun prestat,dar doar la modul general,per ansamblu!
    Daca tot s-a terminat meciul si trenul pleaca abia la 6 dimineata spre casa,am timp suficient…
    Nu e vorba de critici directe dar tot constructia si finalizarea sufera…Postolachi mai mereu cu spatele la poarta si lasa de dorit la controlul obiectului…El trebuie sa fie marcator de careu,sa fie servit…Doar ca nu prea are cine sa-l serveasca..Este un subiect delicat,de tratat separat..Balaur este doar 10-15% vinovat la gol…Vukcevici a respins rudimentar,”peste plasa de volei”,apoi Otele????La ce s-a gandit oare???Ulterior,amandoi au ramas inerti,in bocanci de plumb…Dar oare unde erau inchizatorii?Cine ar fi trebuit sa iasa la Moraes?Sau cine nu a facut faza de aparare la timp?Sutul a fost inselator,pur intamplator…A plecat spre coltul scurt initial,apoi a luat un efect ciudat spre coltul lung…Nu contest calitatea sutului,dar asa ceva se reuseste rar in cariera…
    Despre Batha?Doar de bine…Demult am spus ca trebuie trimis la un psiholog,baiatul acesta nu este intreg la debla…Degeaba face cateva faze bune,daca o comite mereu,repetitiv…Este Calcaiul lui Ahile si arbitri il stiu.Nu cunosc lista medicamentelor interzise,sa se incerce cu ceva Distonocalm…De luni dimineata,sa fie prezent langa doamna Elena si Romi…E multa treaba prin intendenta,un mop i s-ar gasi si lui,pe acolo,cu pareri de bine,nu de rau…UTA nu este casa de C.A.R.Sa-si plateasca singur amenzile sau sa zboare…Ori eu sunt cretin,idiot,ori Poenaru…In secunda doi,dupa primul cartonas,l-as fi asezat langa Danezu’,Danut Ifrim,Miky…
    Acelasi bun,bun,bun Cascini,despre Benga nici mai spun..Chindris si Hoxalarii,au muscat provocarile iritante…La Vukcevici aceeasi problema…Ramane corigent la centrari…Pacat ca UTA nu mai are sectie de popice,ar fi as,campion!Daca ar fi marcat,i-as fi sters toate pacatele,la fel si lui Keseru…
    Raman la partea buna…Chiar si ramasi in 10,i-am dominat clar dar fotbalul se joaca pe puncte,pe goluri…
    Trebuie strans din dinti,capul sus…Vestiarul trebuie sa
    fie grup unit,fara reprosuri reciproce!Gata,uitam…avem treaba multa!Jocul creste,se vede…Hai baieti!

    0
    0
  3. Dialogul cu arbitrii nu e tolerat aici. Trebuie avertizați jucătorii străini de către cluburi ! Mai ales gestul cu mana , când întoarce spatele cu semnificații.,, VAX ..,, sau ești un bandit.. sau prost . Totul e la scena deschisa și se interpretează ca stirbesti autoritatea. Jucătorii, mai ales străini, țin la modelul englez, unde totul respira și e în sufletul spectacolului. La noi, gata și cu VAR-ul , care întrerupe 10 minute, și da soluții judecate înaintea fazelor.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button