Progresul Pecica

Pecica a intrat în colaborare cu UTA pentru noul sezon al Ligii a 3-a! Găvruță: „Ne creștem copiii și arbitrăm lupta la vârful seriei!”





După Crișul Chișineu Criș, Progresul Pecica este divizionara terță ce a schimbat cel mai mult la nivel de lot de jucători. Mai mult, gruparea „galben-albastră” și-a schimbat și strategia în urma asocierii cu UTA, cu scopul de a lansa într-o competiție importantă tinerii clubului emblemă a județului. Construcția a fost făcută în jurul antrenorilor Mihai Petcuț și Bogdan Bozian, acesta din urmă rămânând și în „iarbă”. Însă, lângă fotbaliștii tineri ai UTA-ei, dar și cei câțiva din pepiniera Progresului, sunt și „elemente” de experiență, precum Wild, Aldan, Arsene, Capătă și chiar Moraru, la cei 22 de ani ai săi.

Oricum schimbul de linii a fost masiv, din moment ce au plecat de la Pecica: Zamfir (Cermei), Burtic (UTA U17), Țugulescu (Felnac), Oancia și Mitre (Periam), T. Bodri (Dumbrăvița), Onișor (Ungheni), Enciu (Pobeda Start Bisnov) și Tambor, iar de la Academia UTA au venit: Roșca, Sarkozi, Andrieș, C. Mihai, Puta și Borcea, în timp ce Roșu, Marinescu, Indreica, Stanciu și Câmpan au venit direct de la Atletico. Gomboș, R. Bănățan, Gruia și Chiriac sunt jucătorii din pepiniera pecicană. Mai e o discuție în jurul atacantului Dobre, care s-ar putea să rămână – totuși – la echipă, iar astăzi s-au mai perfectat două mutări de la UTA, ambele la centrul terenului, respectiv Denis Hrezdac și Andrei Șerăngău. Iar până la meciul cu Crișul (de vineri, de la ora 18) s-ar mai putea realiza încă unul-două transferuri.

Dar, planurile pentru noua stagiune sunt limpezi de săptămâni bune, așa cum ne spune chiar președintele clubului, Dorel Găvruță.

– Domnule Găvruță, să plecăm de la concluzia stagiunii trecute. Știm că ați avut obiectiv locurile 1-5 și ați terminat pe 6…

– Nu a fost nicio problemă, mai ales că am fost prima echipă din serie care nu mai avea emoții privind retrogradarea cu vreo lună înainte de finalul campionatului. Plecând de aici, au fost meciuri în care jucătorii s-au mai relaxat, în ultima etapă am decis chiar noi să jucăm cu tinerii și practic atunci am pierdut poziția a 5-a. Cermeiul a bătut Curticiu, noi am pierdut cu Periamul și s-a făcut rocada, dar, repet, nu a fost absolut nicio problemă. Și, oricum, după cum se vede, Federația Română de Fotbal are locuri în Liga 3-a pentru toată lumea, iar de aici ne-am spus și noi că e mai bine să schimbăm puțin strategia și să mergem pe jucători tineri.

– Nu a fost o alegere și legată de buget, în sensul că o echipă cu mulți tineri costă mai puțin?

-Nici vorbă, bugetul clubului pentru noul sezon e același cu cel de campionatul trecut, Primăria și sponsorii dau aceiași bani. Pur și simplu, am zis că e timpul să perfectăm această colaborarea cu UTA pentru binele fotbalului din județul nostru. Copiii care nu au șansa să joace în Liga 1 au șansa să crească la Liga 3-a, într-o altă competiție rezervată seniorilor de un nivel bun, zicem noi. Bineînțeles, ne gândim și la juniorii din pepiniera noastră, avem 4-5 în lot, dar în sezoanele viitoare vor veni și alții din urmă. Lângă copii, am ținut și câțiva jucători cu experiență, toți din județul Arad, Arsene și Capătă chiar din Pecica, care știu să-și ia responsabilități și să ia presiunea de pe umerii tinerilor. E un mix bun, cu care vom avea rezultate bune.

– După 7 ani lucrați din nou și cu Mihai Petcuț. Cum l-ați regăsit?

– Mihai e același antrenor dedicat, care îi și cunoaște bine pe juniorii de la UTA și care și-a asumat și el acest proiect împreună cu noi. Cred că face un cuplu bun cu Bogdan Bozian, se înțeleg bine, se completează. E clar că vor fi și dificultăți atunci când ai o echipă tânără, în formare, dar nu cred că vor fi probleme să ne atingem obiectivul?

– Și care ar fi acela?

– Rămânem pe locurile 1-5, fiind – totuși – conștienți că ne va fi greu să ținem pasul cu Reșița, Lipova sau Crișul, cluburi cu alte bugete și, evident, alte pretenții. Dar, putem fi și noi acolo, să arbitrăm lupta dintre ele și, dacă lucrurile merg bine, nu ne dăm la o parte. Mai ales că sperăm să ne mai întărim cu unul-doi jucători pe posturile deficitare.

-Cred că și pierdeți unul-doi jucători și aici mă refer la Cristi Mihai, care era în probe la Unirea Constanța și Dan Vasilică Răchită, plecat la FCSB II…

-Din câte știu, Mihai va reveni la echipă și va fi punct fix în echipa noastră la mijlocul terenului. În  schimb, FCSB-ul îl vrea pe Răchită și – probabil – îl vom împrumuta cel puțin 6 luni de zile acolo. Va juca la „satelit”, tot în Liga 3-a, dar la condițiile de care beneficiază acolo, cantonat la baza lor, unde nu e distrat de nimic și face doar fotbal toată ziua, e clar un pas înainte pentru el. Ne-am bucura enorm să intre și în vederile primei echipe a celor de la FCSB, ar fi primul produs al Progresului ce ajunge la acel nivel.

– Pecica își continuă parcursul și în Cupa României, vă interesează un parcurs lung și în această competiție?

-Pe această temă am avut o discuție cu antrenorul. El a spus că echipa nu poate merge pe două fronturi, dovadă că am pierdut clar amicalul cu Sântana după ce am câștigat la Curtici în Cupă, eu, în schimb, cred că copiii se pot reface rapid și orice meci oficial în plus le poate face bine. Până la urmă, Mihai mi-a dat dreptate, așa că vom încerca să ajungem cât mai sus, bineînțeles, și în funcție de ce adversari vom întâlni.

-Vineri începe campionatul, veți juca acasă cu Crișul, pe care ați bătut-o tur-retur în sezonul trecut…

-Într-adevăr, am făcut meciuri bune împotriva lor, dar istoria va fi alta vineri. Noi avem altă echipă, Crișul, de asemenea, experiența e de partea lor. Sunt antrenați de Dan Stupar, care a fost foarte aproape să se întoarcă la Pecica în această vară, mă bucur că la Chișineu Criș a găsit ceea ce căuta și la noi. Adică un lot echilibrat numeric și valoric, chiar am observat la amicalul cu noi că a pttut schimba toată echipa și de pe bancă au venit jucători care pot fi oricând titulari în Liga 3-a. Stupar e și un antrenor foarte bun, care gestionează bine vestiarul, cred că se va bate și el acolo sus. Asta nu înseamnă că nu vom încerca să-i stricăm debutul, dacă vom demonstra pe teren că suntem mai buni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button