Baschet

Iva Georgieva e noul fundaș al FCC UAV Arad, sportiva din Bulgaria a jucat și peste Ocean!





Vicecampioana României a ajuns la al patrulea transfer estival și operează și în rândul baschetbalistelor fără o talie deosebită. Astfel, FCC UAV Arad a ajuns la un acord pentru noul sezon cu Iva Georgieva, o bulgăroaică de 174cm, care evoluează ca și fundaș.

În vârstă de 26 de ani, Georgieva a jucat sezonul trecut în prima ligă din Islanda. Pentru Breidablik Kopavogur, aceasta a acumulat o linie statistică per meci formată din 12.5 puncte, 6.4 recuperări, 2.5 asisturi, 1.4 intercepții, cu procentaje de 42.7% la aruncările de la semi-distanță, 24.7% la cele din afara semicercului și 65% la libere.

Noua sportivă a Aradului a evoluat în carieră sa pentru echipele: Neftochimic 2010 Burgas (Bulgaria), Southern Utah University și Salt Lake Community College (America) Montana 2003, Virtus Cagliari și Mercede Alghero (Italia), Snaefell și Breidablik Kopavogur (Islanda).

A plecat și Nagy

FCC UAV Arad a anunțat până acum, în această vară, alte trei transferuri: americancele Trinity Baptiste și Stephanie Madden și sârboaica Aleksandra Racic. Este de așteptat ceva întăriri și la capitolul românce, unde Bogdan Bulj nu are momentan foarte multe soluții viabile, după plecarea pivoților Ghiță și Vaida, la Rapid. De asemenea, un alt pivot, Ildiko Nagy, a optat pentru Luxemburg, astfel că ar mai fi nevoie de încă două românce pentru un lot complet. Galben-albastrele se reunesc la începutul lunii septembrie, noul sezon urmând să debuteze în octombrie, la finalul lunii respective fiind programat și debutul în grupele FIBA EuroCup Women.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button