UTA Arad

Poenaru admite: „La UTA există oricând presiune, e un club greu ce-și dorește mult mai mult”, antrenorul arădenilor are pe „țeavă”…un nume!





Odată cu demiterea lui Erik Lincar, numărul antrenorilor înlocuiți după primele 6 runde ale Superligii a crescut la patru. Înainte de „principalul” lui U. Cluj (care – probabil – va fi schimbat cu Leo Grozavu) au mai plecat: Alexandru Pelici, de la Mioveni, pentru a-i face loc lui Flavius Stoican, Toni Petrea (schimbat cu Nicolae Dică) și Laszlo Balint, înlocuit cu Mirel Rădoi.

„Să legăm câteva victorii începând cu meciul cu Craiova!”

UTA nu este nici ea o răsfățată a rezultatelor pozitive, iar Ilie Poenaru admite: „Există oricând presiune, e normal să fie și să se creeze presiune. UTA nu e un club oarecare, este un club greu, puternic, un club de tradiție, care își dorește mult mai mult și este normală această presiune. Nu avem nici o problemă, suntem pregătiți pentru asta, dar să sperăm că nu se va ajunge la altceva. Sperăm că vom reuși să câștigăm și în deplasare și, bineînțeles, să ne câștigăm mai ales meciurile de acasă. Vom încerca să legăm cât mai multe victorii la rând și trebuie să începem cu partida cu Craiova”.

„Acea persoană va pleca de la echipă”

După eșecul din Giulești, gsp.ro a scris că Ilie Poenaru ar avea probleme cu câțiva jucătorii grei ai vestiarului, printre care Ubbink și Batha. „Relația cu vestiarul este aceeași, nu s-a schimbat nimic. Nu s-a întâmplat absolut nimic, ceea ce a apărut prin presă este total neadevărat. După cum ați văzut, jucătorii au reacționat imediat, pentru că noi duminică am avut antrenament de refacere și chiar Idriz și Desley au venit la mine și mi-au spus că vor să dezmintă totul. Grupul este foarte unit în momentul acesta, avem un vestiar bun, de caractere, dar, într-adevăr, probabil că cineva a spus ceva. Poate nu a făcut-o rău intenționat și a făcut-o în alte împrejurări. Nu știu, în momentul ăsta nu pot să acuz pe cineva anume, pentru că nu am dovezi, dar nu las lucrurile așa. Am și transmis în fața vestiarului că în momentul în care voi afla cine este acea persoană, ea va pleca de la echipă. Indiferent cine este și ce statut are, dar trebuie să avem dovezi. Știiți cum e, mai repede sau mai târziu adevărul iese întotdeauna la suprafață”, a mai punctat antrenorul „roș-albilor”.

Revine Ubbink în primul „11”? „Se pregătește bine, nu am ce să-i reproșez”

Albanezul Idriz Batha e din nou suspendat și – teoretic – Desley Ubbink ar trebui să revină printre titulari, fie ca și pereche a lui Cascini în centrul liniei mediane, fie la locul său natural, în spatele „vârfului”. „Am avut o discuție cu Ubbink, el venea după o perioadă în care nu s-a antrenat la capacitate maximă, a intrat 30 de minute cu Clujul și a făcut-o foarte bine, după care a intrat și cu Rapidul. Ei au înțeles faptul că la mine cine este mai în formă și se pregătește zi de zi va juca. Acesta este un aspect, al doilea este legat și de un adversar sau altul. Am anumite strategii și am nevoie de anumiți jucători care să se plieze pe ceea ce vreau eu să joc. Toți jucătorii au înțeles asta, pentru că aici nu există titulari de drept. Trebuie să accepte și banca, chiar și tribuna, asta înseamnă să fii un jucător profesionist. Ești plătit, trebuie să te pregătești și să demonstrezi zi de zi și la fiecare mecică meriți să joci și atunci lucrurile vor merge.  Revenind la Ubbink, într-adevăr el se pregătește bine, nu am ce să îi reproșez și voi apela la el acă am nevoie de serviciile lui”,  a mai explicat Poenaru.

7 comentarii

    1. Nu prea cred ca ar fi Keseru…Adica nu i-as intelege motivele ca sa destabilizeze vestiarul..A fost primit bine,inca noi mai credem in el,salariul este salariu…primele sunt prime de victorie…Doar ca trebuie muncit pentru ele…Interesant….

      0
      0
  1. Presiunea e locul din clasament. Moderata când e la mijloc , ardenta pe treptele de jos. Exista circumstanțe la un parcurs al UTA. Nu foarte convingător. Cu un lot echilibrat, echipa,, calca” fals. Micile discordii trebuie.,, topite” în creuzetul crezului comun. Ce jucător nu dorește sa fie parte a întregului corect.? Se spune ca echipa se cauta. Nu cum ne cautam noi loc în tribuna. Procesul e intim , nespectaculos dar cu o finalitate, speram de succes.!

    0
    0
    1. Pe banca UTA-ei avem antrenor nou. Am semnat in aceasta vara contracte cu o gramada de jucatori noi, am renuntat l-a prelungirea contractelor unor jucatori mai vechi, l-am vindut pe Miculescu iar momentan lucram din greu sa pre-figuram o echipa de start optima capabila sa se adapteze foarte rapid si din mers la cerintele tehnice, tactice, strategice cerute de Poenaru si Duna.

      Capacitatea de adaptare a jucatorilor la noile cerinte ale bancii tehnice depinde insa foarte mult si de IQ-ul acestora de a procesa rapid schimbarile de care au nevoie in jocul lor, memorarea acestora si mai ales executia precisa pe timpul meciurilor oficiale.

      Ca jucator, cu cit te adaptezi mai repede la noile cerinte iar echipa are rezultate notabile cu tine in teren, cu atit mai repede cistigi increderea antrenorului si ca atare pozitia de titular.

      La acest moment eu unul nu vad UTA pe o pozitie de play-off, doar daca, in perioada urmatoare de transferuri din iarna, scouterii impreuna cu banca tehnica vor identifica jucatori tehnici si combinativi la mijloc, neaparat cu sut puternic si precis din afara careului, portar cu abilitati de iesire pe centrari, fundas central cu joc aerian exceptional, extreme rapide cu centrari precise din alergare.

      0
      0
  2. Unde naiba vedeti voi in interviul dat de Poenaru ceea ce subliniati voi in titlu :”antrenorul arădenilor are pe „țeavă”…un nume! ” , ori eu sufar de orbul gainilor si imi fac mea culpa , ori si voi alergati dupa senzational…

    0
    0
  3. Inteligent și pragmatic trebuie făcut loc în echipa lui Ubink. Chiar cu jucători alături de gena lui tactica. Suferim rău la jucători adunați valoric. Unul doi corespund, alți doi nu. Pe lista și pe agrement de antrenor, trebuie sa primeze,, underul” . În continuare ce ai mai bun, fără posturi. Suntem pe corabia care ia apa și acolo lupta și matrozul și căpitanul. Locul12, locul serenadelor târzii.!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button