Fotbal feminin

Poli Timișoara – Piroș Security, derby dezechilibrat în runda inaugurală a Ligii 1 la fotbal feminin!





În weekend, să dă startul și Liga 1 la fotbal feminin cu derby-ul vestului, Poli Timișoara – AC Piroș Security Arad. Se anunță o confruntare cu o favorită certă la această dată a sezonului și asta pentru că proiectul de pe Bega „înflorește” cu fostul selecționer, Mirel Albon, la timonă, în timp ce pe Mureș, Pavel Piroș se descurcă cum poate din banii săi. La prima vedere, diferența dintre cele două echipe e abisală, atâta timp cât „alb-violetele” s-au reunit în prima decadă a lunii iulie, au efectuat și un cantonament în Austria, au disputat 5-6 amicale cu formații tari, în timp ce „roș-albele” s-au apucat cu frâna de mână trasă de treabă, undeva acum două săptămâni.

Inclusiv la nivel de loturi de jucătoare, nu există grad de comparație. Poli beneficiază de aportul a 20-22 de fete și, dacă e cazul, pot lua oricând fotbaliste bune de la formația U17 pregătită de Alin Paleacu, pe când AC Piroș Security de abia va alinia un prim „11” sâmbătă, pe arena „Știința”, acolo unde e așteptată de timișorence la primul meci pe puncte din acest sezon. La această oră, fiindcă egipteanca Sally Mansour încă nu și-a obținut viza pentru revenirea în țară, Varga și Bălaș sunt încă plecate în străinătate, Cauni este accidentată, iar Ion și Prunar nu mai fac parte din lotul echipei arădene, antrenorul Tiberiu Butura, cel care l-a înlocuit pe profesorul Dan Cuedan pe banca „leoaicelor”, beneficiază de aportul a exact 12 fotbaliste. Este vorba despre portarul Maha Shehata și jucătoarele de câmp: Bianca Granados, Andreea Tomescu, Elisa Bozian, Carla Kugler, Gianina Stanoiev, Melisa Olariu, Andrada Vanu, Andrada Jarnea, plus junioarele venite la Juventus București Andrada Ungur (17 ani), Bianca Radu (18 ani) și Silvana Wuchinger (2003).

Butura: „Ne jucăm șansa la Timișoara, dar…”

Așadar, probabil, se va pune doar problema scorului sâmbătă seară, pe Bega. „Din păcate, suntem puțin descoperiți pentru această primă etapă și am prins și o echipă foarte bună, candidată clară la titlu de campioană în acest an. Dar, mergem să ne jucăm șansa, o să încercăm să le motivăm cât putem de bine pe fete, însă e clar că nu ne vom putea ridica în special din punct de vedere fizic la nivelul echipei din Timișoara. Avem noroc că Liga 1 se va întrerupe apoi timp de două săptămâni, când vom avea puțin timp să mai încărcăm și noi și mai ales să ne completăm lotul de jucătoare. Avem discuții cu trei-patru jucătoare, o așteptăm și pe Sally la echipă și celelalte fete care mai fac parte din lot, dar fizic nu sunt cu noi. Lidia Cauni va reveni și ea în maximum o lună de zile, sper să ne punem pe picioare și să încercăm să stăm cât mai aproape de locul 6 și să forțăm o calificare în play-off. Va fi greu, dar încercăm. Am norocul că prietenul meu Dan Cuedan mă sfătuiește zi de zi, facem programul de antrenamente împreună, el le cunoaște cel mai bine pe fete, dar și nivelul competiției. Domnul Pavel Piroș ne asigură condiții bune, în limita posibilităților dânsului și-i mulțumim pentru asta”, spune Tiberiu Butura, antrenorul fetelor de la AC Piroș Security.

Albon: „Să ne impunem ritmul de joc indiferent împotriva cărei echipe evoluăm”

Așadar, dacă până la această oră Aradul doar a peierdut jucătoare din primul „11” și a adus doar junioare care încă nu au respirat aerul primei ligi, dincolo, la Poli, Mirel Albon a menținut tot lotul care a luat „bronzul” național în sezonul trecut și a mai adăugat câteva piese importante. În „alb-violet” au sosit: Emilin Araujo dos Anjos Rodrigues (18 ani), un fundaș stânga brazilian de la Vasco da Gama, Antonia Bratu (18 ani), un fundas central crescut de Olimpia, dar cu meciuri la Sassuolo (Italia), Roxana Mirea (19 ani), un mijlocaș central de la Olimpia, Nikolina Cakovic (20 de ani), un atacant / extremă de origine muntenegreană și Melinda Nagy (22 de ani), un fundaș ce vine de la Diósgyőri VTK, dar care va fi apt de abia peste două luni.  „În primul rând, mă bucur că am reușit să ne orgnaizăm ca o Academie serioasă în fotbalul feminin. Avem la Timișoara patru grupe de junioare pe lângă echipa mare, iar transferurile pe care le-am făcut în această vară vizează tot jucătoare tinere. Vrem să creștem fetele în spiritul lui Poli Timișoara și, bineînțeles, să abordăm toate meciurile la victorie și să ne impunem ritmul de joc indiferent împotriva cărei echipe jucăm. Încercăm să ne batem și la titlu, deși va fi din nou greu să trecem de Olimpia Cluj. O mai avem ca și contracandidată pe Carmen, București, o echipă nou promovată care – însă- și-a dus staff tehnic din Portugalia și câteva jucătoare foarte bune”, susține Mirel Albon, care-l are lângă el pe bancă din această vară pe Alin Crișanov, fost fotbalist la Poli.

Poli Timișoara – AC Piroș Security din prima etapă a Ligii 1 la fotbal feminin se joacă sâmbătă, de la ora 18 și va fi transmis pe FRF TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button