Stranieri aradeni

Adi Petre va juca în Grecia pentru o echipă nouă promovată, arădeanul va fi coleg cu doi foști ceferiști!





Adrian Petre s-a despărțit oficial de Farul acum două zile și va părăsi din nou Superliga. ”Încetare raporturi contractuale – Admite cererea reclamantului așa cum a fost formulată. Constată încetarea raporturilor contractuale prin acordul părților, începând cu data de 24.08.2022. Definitivă. Pronunțată azi, 24.08.2022, în ședință nepublică, la sediul LPF” – e decizia Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF cu privire la fostul internațional de tineret.

Petre a avut deja o oferă bună din Polonia, de la fosta multiplă campioană Wisla Cracovia, ajunsă în eșalonul secund cu obiectiv imediat promovarea. Impresarul Cătălin Sărmășan a încercat să-i găsească un contract în Serie B atacantului arădean, care a mai activat la Cosenza, înainte de a reveni acasă la UTA, în februarie 2021. Până la urmă, fotbalistul de 24 de ani va ajunge la Levadiakos, formație nou-promovată în prima ligă a Greciei. Astăzi a susținut vizitele medicale și mâine va semna contractul. La Levadiakos va fi coleg cu alți doi fotbaliști trecuți prin Liga 1, portarul polonez Grzegorz Sandomierski (ex- CFR Cluj) și mijlocașul portughez Thierry Moutinho (ex-CFR Cluj și FCSB). 

Doar 12 goluri în prima ligă a României

În 2017, Adrian Petre a devenit cel mai scump fotbalist din istoria UTA-ei, când a fost cumpărat de danezii de la Esbjerg cu 500.000 de euro. După doi ani și jumătate petrecuți în Danemarca, arădeanul a semnat cu FCSB (pentru care a încsri de trei ori,  însă doar o dată în campionat), fiind împrumutat după șase luni în Serie B, la Cosenza. După o altă jumătate de an în Italia, Petre s-a despărțit definitiv de „roș-albaștri” și a revenit la UTA, unde însă a reușit să înscrie doar un gol (în Cupă, cu U. Cluj) în 15 partide, iar Laszlo Balint a decis să renunțe la el în vara lui 2021. În ultimul an, atacantul de 24 de ani a evoluat la Farul Constanța, unde a reușit să marcheze 11 goluri în 37 de partide în toate competițiile, înainte de a-și rezilia contractul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button